icon

Ktoré zamestnanie si vybrať?

rutyruth
19. feb 2023

Ja sa naozaj neviem pohnúť a rozhodnúť. Čo by ste si vybrali vy? Asi trištvrte roka hľadám prácu a nič normalne. Vymedzila som si dvoch zamestnávateľov s tým že keď sa hociktorý naskytne tak neváham a beriem. V priebehu dvoch dní sa ozvali obaja 😭. Jedno je učenie na škole, s tým že by som si musela dorobiť minimum, nižší plat, prípravy, prázdniny, dobrý šéf no musela by som sa do toho dostať keďže robím v súkromnej sfére. Druhá veľká Rakúska firma, presne môj smer, lepší plat, zly šéf, ktorý by ale bol cca 60 km odomna na inej pobočke no občas sa budeme vídať a telefonovať.
Školu som vždy chcela skúsiť. Už dva roky som to s riaditeľom riešila keď som mohla ja, nemali miesto oni, keď potrebovali oni, zas som nemohla ja. A už som to raz odmietla čiže táto príležitosť sa už asi nenaskytne. Keď odmietnem tu súkromnú firmu tak už tiez prepasiem príležitosť a to som 5 rokov makala aby som sa v tejto oblasti posunula čiže ťažko sa mi s tým lúči, môžem sa konečne niekam posunúť. Ako by ste to riešili vy? Ja fakt neviem a do zajtra to musím vyriešiť 🙈 Vďaka...

Strana
z2
nelca84
19. feb 2023

ja by som si vybrala tu druhu

rutyruth
autor
19. feb 2023

@nelca84 ďakujem. Momentálne som tomu naklonená aj ja. Škola by bola od septembra čiže ešte som zvažovala skúsiť tú druhú, prip. potom ju ukončiť s nastúpiť do školy. Ale neviem či budú ochotný počkať na vyjadrenie 2-3 mesiace

kataleya
19. feb 2023

@rutyruth žiadne prázdniny v škole, ale povinné čerpanie dovolenky. Tiež by som si vybrala druhú možnosť

rutyruth
autor
19. feb 2023

@kataleya vďaka. 😉

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kristinka92
19. feb 2023

druha možnosť.. väčšina mladých ľudí zo školstva zdrhne časom a ani sa nečudujem. deti drzé, plat nizky- a z toho sa žije, nie z dobrého šéfa

janinka007
19. feb 2023

Či budú ochotnÝ? 🤔 To ides do skolstva ako co?

rutyruth
autor
19. feb 2023

@janinka007 ucitelka

rutyruth
autor
19. feb 2023

@janinka007 ale nie slovenského jazyka🤣

luccija
19. feb 2023

@rutyruth bola by si ucitelka, asistentka,druzina?
V kazdom pripade druhu firmu ucitelka a dorobit si skolu si mozes kedykolvek a v skolstve mas vzdy volne miesta.A urcite mas v druhej vyssi plat a nemas nad cim premyslat🙂

rutyruth
autor
19. feb 2023

@luccija bola by to stredná škola, učiť odborné predmety tam miesta až tak voľné nebývajú...

janinka007
19. feb 2023

@rutyruth jaj, to netreba ovladat slovencinu...

ajdika
19. feb 2023

@janinka007 mna napadla pri tomto jedna veta a dost pravdiva: ludia neodchadzaju z firiem, ale od zlych sefov.
Poradila by som ti vziat tu druhu, ale zly sef, to by som mala kontrolku asi. Kazdopadne sa rozhoduj intuitivne, a co sa ti viac "natiska" 🙂. Drzim palce v novej praci.

scorpionflower1
19. feb 2023

@rutyruth Ake zameranie ma ta skola? Ja som obavana ucitelka SJL na strednej a v nasej skole boli stale volne miesta na ucit. odbornych predmetov. Nechod, prosim, ucit, ked nie si ozaj presvedcena, ze to chces. Je to psychicky narocne.
Ja som mala kolegu, ktory robil manazera vo velkej nadnarodnej firme, vystudoval FEIku, bol skvely, velmi nadseny, decka ho mali radi, islo mu to, velmi sa snazil, vydrzalo mu to 2 roky, potom totalne vyhorel a odisiel.
Ja som tiez vyhorela a odisla, robila som v sukr. firme (bola to taka kludnejsia robota, vacsinou HO) a bolo to menej narocne ako ucenie.

elementissa
19. feb 2023

Zober tú veľkú firmu, na pozícii zostaň pol roka - rok, toľko zvládneš aj so zlým šéfom (ako vieš že je zlý, veď si ešte ani nenastúpila...) Rozhodis siete a po pol roku-roku pôjdeš do ineho tímu v rámci danej firmy. Narasties platovo, skúsenostne a vytvoris si network. Zbytočne budeš v škole zabíjať kariéru.

rutyruth
autor
19. feb 2023

@scorpionflower1 je to technicky smer. Dlho som sa na to zameriavala aby som vychytila ten môj odbor. Až teraz sa to naskytlo

rutyruth
autor
19. feb 2023

@elementissa asi máš pravdu. Znie to dobre

rutyruth
autor
19. feb 2023

@ajdika ďakujem pekne 😉

scorpionflower1
19. feb 2023

@rutyruth u nas sa permanentne hladali elektrotechnici a informatici (ako vsade).

rutyruth
autor
19. feb 2023

@scorpionflower1 tak to hej. Tam sú platy neporovnateľne čo sa školstva a súkromnej sféry týka. Asi nemali motiváciu

scorpionflower1
19. feb 2023

@rutyruth A preco vlastne zvazujes ist ucit?

rutyruth
autor
19. feb 2023

@scorpionflower1 kedysi som učila na doktorandskom aj keď menej hodín. Prišlo mi to také že človek tam má v určitej miere voľnú ruku. Ak keď je to asi dosť zodpovedná práca. Ten vek detí už je taký že sa s nimi dá celkom dohodnúť oproti deťom na ZŠ. Mám aj skúsenosti z praxe čiže by som im vedela dať vedomosti ako to reálne funguje.

scorpionflower1
19. feb 2023

@rutyruth Ano, ta praca, moze byt fajn - kreativna a pohodova, ked si sadnes so studentmi aj s vedenim skoly, tak super. Moja osobna skusenost je, ze vela ludi zo sukromnej sfery, co su dobri odbornici, pri tejto praci podcenuje, ze musis rozumiet a byt tolerantni k adolescentom, chapat ich a mat dobre soft skills.
Ale, odbornikov v skolach treba, takze by za teba boli urcite v skole radi. Nesuhlasim s tym, ze v "skole zabijas karieru" akoze odbornost si asi nezvysis a ak tam chces ist za tymto ucelom, tak to by bolo sklamanie, mne ale ucenie dalo velmi vela do zivota, je to skor o osobnostnom rozvoji.

rutyruth
autor
19. feb 2023

@scorpionflower1 trocha si však v tomto smere neverím. Keďže mám zo seba pocit že nie som prirodzená autorita. A som dosť introvert. Mám rada priamu komunikaciu k veci bez zbytocnych omacok. Ani to tak neviem prezentovať. Myslím že prvé roky by boli pre mňa dosť náročné a chcelo by to prax sa do toho vžiť. Nemam to učiteľstvo tak prirodzene v krvi...

luccija
19. feb 2023

@rutyruth nechod ucit si introvert budes z toho unavena vela ziakov, krik neveris si co je pochopitelne, ked si este neucila.Akonahle pubisi vycitia nesmelost prevalcuju Ta.Vyskusaj tu druhu moznost to, co mas v hlave Ti nik nezobeerie a ucit mozes neskor

rutyruth
autor
19. feb 2023

@luccija ďakujem 😉

marca12
19. feb 2023

Vybrala by som si druhu moznost s tym,ze tam vydrzis nejaku dobu,zaucis sa,naberies skusenosti a pojdes dalej. Ucit mozes ist,ked budes starsia a budes potrebovat uz trochu kludu. Lebo predsa ucitelstvo je kludnejsie ako robota v sukromnej sfere.

rutyruth
autor
19. feb 2023

@marca12 aj to som zvažovala. Že by som si urobila minimum zatiaľ. Aj keď zas ten rozdiel v platoch bude celkom skok. Ale dúfam že učiteľom dovtedy porastu 🙈

scorpionflower1
19. feb 2023

@rutyruth Zalezi aj na tom, aka je ta tvoja druha praca. Ja mam sestru, ktora robi cely zivot pozicie v bankovnictve vo velmi konkurencnom prostredi, zarobi nadstandardne a isty cas, ked mala male deti, tak si to vybralo svoju daň, totalne vyhorela, bola pretazena, ze sa rozhodla na rok odist a byt doma s malym synom. Potom sa vratila a nasla si kludnejsie miesto, kde nema sefa debila a je spokojna. Ja by som taku robotu ako ona robila nedala, nezvladam tento druh neustaleho stresu, kde ma stale niekto tlaci do vykonu. Ja som zas ten typ extroverta, ktory dokaze vyjst s pubertakmi, pochopit ich, pomoct a mat s nimi trpezlivost. Ked si introvert, tak mozes mat vacsie problemy s ucenim, ale aj nemusis, neviem, tazko povedat. Ja som mala kolegyne, ktore tiez neboli zrovna extroverrne, ale ucitelky boli dobre, ale tazsie si zvykali, to je pravda.

Strana
z2