Ktorú prácu by ste si vybrali?
Som mladá, partnera mám ale nemáme ešte bábo a nebývame spolu.
1. Menší obchod
- lepšie dochádzanie
- psychicky menej náročné
- 8 hodín na nohách ( i keď sú "voľné okná" kedy nikto nie je v obchode a všetko je na mieste, nemôžme si sadnúť)
- mobil musíme odovzdať a po práci ho dostaneme späť
- nemôžme vyjsť z obchodu (pred dvere) - dnes som chcela vykuknúť aké je počasie a skoro ma šéf zjedol
- pracuje sa i každú druhú sobotu (vtedy sa dochádza veľmi zle /2 hodiny pred otvorením čakám a 3 hodiny po/)
- horší plat
2. Menšia banka
- psychicky náročné (plnenie plánov)
- ťažšie dochádzanie (no zároveň partner býva tam)
- nepracuje sa cez víkend
- lepší fixný plat
- možnosť sedieť
- bez odobratia telefónu
Prvú možnosť mám vyskúšanú a nie som spokojná. Mám problémy s chrbticou a po 8 hodinách na nohách mám neskutočné bolesti.
O banke som si však čítala dosť zlé recenzie a bojím sa, že by som z 💩 išla do 💩💩.
ani jedno,
známa - banku / výborný plat / nechala, že jej to za to nestojí - psychika, ostávali aj 2 hodiny aj viac po uzávierke, pre tie plány....
Ja bysom urcite skusila banku. Nemas co stratit. V obchode by som nezostala ani minutu dlhsie, mas predsa nejaku sebeuctu a dostojnost a tam po nich iba sliapu. A sefa by som nahlasila na inspektorat prace, mobil je tvoj majetok a ked ti ho berie/vykon prace podmienuje jeho odovzdanim, porusuje zakon.
Odovzdať mobil??? To ani nerozmyslaj nad takou robotou kde v jednom obchode máš odovzdávať osobne veci. A keď budeš potrebovať zavolať alebo niekto tebe? To kde sme? A nemoct si ani sadnúť alebo ísť na vzduch? By som na neho inšpekciu poslala
Tak my sme zostávali dlhšie, ale nie pravidelne a určite nie viac ako 45 minút..
2. Stačí mi keby ma šéf išiel zjesť za to, že som chcela vykuknúť von. Plus s priateľom by som skúsila dohodnúť spoločné bývanie, aby som to nemala až tak ďaleko do práce (samozrejme náklady na bývanie podeliť).
To fakt záleží iba na tebe🙂 Čo ťa bude napĺňať viac. Predavačka je tá ľahšia cesta, no to asi dlhodobo robiť nechceš, predpokladám. Zrejme ťa to nikam neposunie, je to nenáročná práca(Aj keď práca s ľuďmi je tá najhoršia :D) Práca v banke ťa môže niekam posunúť a takisto to aj lepšie vyzerá v životopise🙂
Riskla by som banku. Pozri na to pozitivne, to ze sa inym nedari plnit plany este neznamena, ze sa nebude darit tebe😉. Ku predavacke sa mozes vratit hocikedy, vzdy niekde hladaju.
ako sorry ale pri tych podmienkach by mal hned na krku inspekciu prace a sa divim ze ju tam neposlete,kludne anonymne udanie
To s tym telefonom je total cez ciaru sorry to co ste na zs pred vyuckom odovzdate mobily??? Moja dcera je tretiacka na zs ale ani tam toto nerobia iba ich maju zakazane pouuivat cez vyuco anie 😱😱
Odovzdat mobil? A on ma ake pravo zadrziavat cudzie veci? Uz len kvoli tomu pristupuju by som tam nesla robit, to musi byt riadny blb
Tak ta prva moznost je teror, utekaj prec.
Chod do banky hoci tam mozno nevydrzis dlho ale v zivotopise to bude lepsie vyzerat a budes mat potom sancu najst si zase lepsiu pracu, nehovoriac o skusenostiach.
Urcite banka, netreba sa toho bat. Ano, je to narocne, ale ziskat skusenosti, zlepsis komunikaciu a kto vravi ze tam ostanes len za tym “okienkom”? V banke su rozne pozicie o ktorych ani len netusis kym tam nie si
@stanislavicenka bvnhvj
Ako si sa rozhodla?
Vyberiem si banku, ak musím ostať dlhšie nie je to až taký problém keďže končíme o pol 5 a bus mi ide o pol 7. Pred autobusom môžem ísť k partnerovi, prespať uňho kebyže tak. Časom aj spoločné bývanie.
V tom obchode som druhý týždeň s tým, že "na vyskúšanie", teda zmluvu by som mala od 1.4 a tieto 2 týždne tam mám chodiť zadarmo na "vyskúšanie", dnes som chcela odísť skôr o pol hodinku a vraj nemôžem. Tam som mala dosť hovorím ako nemôžem? Som tu zadarmo odídem kedy chcem
Zadarmo? Ty voleeee, to je moc…naozaj sa banky nemusíš báť, keď tak odídeš ak sa v tom nenájdeš, ale budeš vedieť komunikovať, my sme mali super školenia, či už produktové alebo komunikačné a tie komunikačné využiješ naozaj skoro všade 😊 a takisto životopis, potom sa ti bude jednoduchšie hľadať práca (aspoň podľa mna) drzim ti silno palce 🫶
Zadarmo???zajtra tam už ani nechoď
@chrumka333 tiež by som tam už ani nepachla
@ckocka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Zavolaj na inspektorat prace, alebo ako sa to vola a nahlas tam majitela, podla mna sa da aj anonymne. Ten majitel obchodu je pravdepodobne podvodnik. Novych zamestanncov si takto pravidelne berie a nazbiera sa to mozno aj na pol roka zdarma.
Zdarma by som pracovala ale na inu poziciu ako predavacka.
Toto je strašne ! Ja to nechápem ! V zahraničí toto nehrozí , túto sa normálne porušujú ľudské práva ! To už nejde ani o business ale len o to ako zničiť človeka ! Choď aj s priateľom preč z tohto Slovenska keď si mladá
Toto ma velmi daleko od seriozneho zamestnavatela a zial vyuziva ludi ako si ty, chodit sa zadarmo zaucat to som snad nepocula poslednych 20rokov. Aj ty musis vediet na co mas narok a nenechat sa vyuzivat. Zacne to takymto zadarmo zaucanim a potom co, ziadne stravne, neprihlasenie na Sp, zp ?
Banka a nielen preto ze tam vieš nabrať lepšie skúsenosti, ale hlavne preto že som bola zamestnaná na mieste kde nás vkuse "sledovali" na kamerach, vybehla som si vybaviť papuču ktorú mi policajti neoprávnene dávali, je pravda ze ma nebolo asi 15min a d*b telefonát kolegyni na predajnu.. Každý predaj chronicky sledovaný cez kasu, prehodiť si smenu, ísť o 5-10min skôr? Alebo nebodaj treba niečo vybaviť že prídem o 2-3hodiny? nie,treba brať pol dňa dovolenky.. Pritom prevádzka kde som bola po-pia takže nie vždy sa dali vybaviť veci pred /po pracovné dobe... A veľa iného... No otras a nikdy by som už pre takých ľudí nepracovala, moja najhoršia skúsenosť...takže keď viem že je zamestnávateľ debil, neberiem takú prácu. Našťastie mám teraz za šéfov úžasných ľudí 🙏
Zobrať mobil v práci dospelemu človeku to ako fakt? Ja napr kvôli deťom musím mať pri sebe mobil už xkrat mi volali zo škôlky alebo školy.
Podľa mňa dosť obmedzovanie aj to ze nemôžeš ísť ani pred dvere... Neviem robím v obchode ale oveľa lepšie podmienky mame
Ja by som volali banku na tvojom mieste
Mňa zarazil nie len mobil , zákaz výjsť von a sadnúť si....Ale aby som v zime, cca pri -10 stupňoch čakala pred obchodom a večer tri hodiny po robote...Ani nad tým neuvažuj....Hoci aj banka je na 💩 Z kaluže do blata 👎
to čo je za netvora, mať dieťa a nedovoliť mobil, nepoviem hrat sa na ňom počas služby, nepozrieť sa ako je vonku.....na wc vôbec môžete chodiť? odíď do banky a popri tom si hľadaj niečo iné a možno sa v banke uchytiš, aj keby si išla inam do obchodu horšie už to nemôže nikde byť , všetky by ste mali od neho odísť ak vás je tam viac a nech si krásavec robí sám, to je fakt diskriminácia a šikana na pracovisku, zobrať mobil, to už ani v škole nerobia a celkovo to musí byť psychopat poriadny
Odovzdať mobil? A čo sme v škole? Fuha

Banka