Mám prijať prácu v banke?

9. mar 2023

Pekný večer.
Momentálne som nejaký čas bez práce. Skončila som gymnázium a teda nemám žiadnu špecializáciu, práve preto som sa prihlásila tento rok externe na štúdium.
Bývam ešte s rodičmi a škola by mi mala trvať 3 roky.
Školu by som mala vždy v sobotu, teda cez víkendy neviem pracovať. Bohužiaľ s takýmto skončením ma neprijali na veľa pozícii a zároveň musím brať do úvahy aj cestovanie busom (nemôžem šoférovať zo zdravotných dôvodov), financie (či sa mi to vôbec oplatí) a teda aby sa nepracovalo cez víkend.
Prijali ma na jednu pozíciu do banky, plat celkom v poriadku, mne stačí. Školenie by som dostala. Pracovná doba tiež dobrá s tým, že bez víkendov a aj autobus mi ide tam i domov časovo veľmi dobre.
Avšak uvažujem, či to prijať. Počula som veľmi zlé recenzie o bankách, počítam s tým, že istý čas pred otvorením a po zatvorení treba zostať. I s tým, že treba plniť plány a podľa toho závisí veľká časť platu.
No je to naozaj také hrozné? Potrebujem prácu na 3 roky, kým si spravím školu, potom sa chcem venovať tomu. Dá sa to 3 roky vydržať?

janinah
9. mar 2023

Rodičia ťá majú živiť? Ber akúkoľvek robotu.aby si sa uživila sama.A zrejme si niečo počula o skúšobnej dobe .Nastal čas dospieť .

autor
9. mar 2023

@janinah gratulujem, že z jedného príspevku ste sa dozvedeli všetko o mojom živote. Za prvé, moji rodičia nemajú problém s tým, aby ma podporovali. Za druhé, bývam síce u nich avšak prispievam na domácnosť a všetko si platím sama keďže som hneď po skončení školy išla pracovať a mám úspory. Každý má v živote obdobie, že je bez práce a som rada, že mám rodinu, ktorá má nenúti "brať akúkoľvek robotu" ale je im dôležité aby som si splnila sen a išla na vysokú 🙂

gemerka17
10. mar 2023

@janinah o bankách a skúšobnej dobe vieš prd makový. Tam to treba veľmi zvážiť ohľadom nástupu. Vzhľadom k tomu, že každá banka má školenie, čiže do potenciálneho zamestnanca investuje čas a peniaze. Má ošetrené, že ak zamestnanec skončí do určitého času musí toto školenie zaplatiť a to je môže byť niekolko tisíc eur. Nastal čas rozšíriť všeobecný prehľad.
@autorka prácu potrebuješ, to je fakt. Banka má veľmi rada gymnazistiov na pozíciu klientsky pracovník. Hm to co čítaš na internetu o práci v bankách, je väčšinou pravda. Veľa záleží od vedúceho a pobočky a banky ako takej. Skúsenosť by to pre teba mohla byť dobrá avšak isto budú situácie a nebude ich málo, že sa musíš zatnut a ísť. Inak dúfam, že čo sa týka štúdia, tak si dobre premysli odbor, aby si sa vedela s nim uplatniť. Obdobie praca + škola (tie 3 roky) bude dosť náročné a nie ze po 3 rokoch zistíš, že trh práce je s daným vzdelaním nula bodov.

autor
10. mar 2023

@gemerka17 ide o menšiu pobočku raiffeisen. Čo sa týka vedúceho, nemám informácie. Prijatá som bola cez agentúru..
Ide o školu urgentná zdravotná starostlivosť, nemyslím si, že by bol problém zamestnať sa 😊

janinah
10. mar 2023

@gemerka17 tak som si práve rozšírila obzory...zrejme ju tam budú školiť od prvej minúty nástupu...
Autorka...o úsporách isté nie malých reč v úvode nebola...verim.ze ti vystacia...rodičia tá podporia.to už je údel rodicov....a len na upresnenie...za 40 rokov som ani 1 deň nebola bez práce...tak veľa stastia

reanda
10. mar 2023

preco praca v banke, ked ides studovat zdravotnictvo? ved to s tym nema nic spolocne.. neda sa najst nieco, co aspon suvisi s tym, co ta bavi a cim sa chces v buducnosti zaoberat?

autor
10. mar 2023

@reanda bohužiaľ som nenašla nič v tejto sfére, čo by sa dalo. Nemám totiž strednú zdravotnícku. Opatrovateľku by som mohla robiť ak si spravím kurz, no tam sa robí i počas víkendov.
Posielala som na pár ponúk ako recepčná v ambulancií. Recepčnú som robila i doteraz, no zatiaľ bez odozvy.

zobaka
10. mar 2023

Zameraj sa na taku pracu, popri ktorej zvladnes VS, lebo prist domov dolamana a vystavena a potom sa este ucit bude narocne, aj ked pises, ze sa jedna o malu pobocku, tam by zase nemalo chodit tolko ludi

patus_2
10. mar 2023

Je možné, že budeš musieť v banke 'nahaňať' klientov. Veľa krát je vyvíjaný tlak na množstvo predaných produktov. Zváž, či nato máš povahu a či to zvládneš. Tak isto v bankách sú školenia, niektoré platí zamestnávateľ, ale záleží od konkrétnej banky a školenia.

micusa2222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
10. mar 2023

Ja som robila vo viacerých bankách a teda všade je to o plánoch....takže ak plníš plány(doslova vnucuješ niektoré produkty) tak máš pokoj, ale inak nie....samozrejme veľmi záleží od konkrétneho riaditeľa, či prenáša tlak na zamestnancov pobočky alebo nie...ale na tvojom mieste beriem čo je, veď tam nemusíš ostať celé 3oky, neupisuješ sa diablovi🙂 vitaj vo svete dospelých, nie vždy robíme prácu ktorá sa nám páči alebo nám vyhovuje, ale takú ktorá nás živí......bola by si prekvapená takou opatrovateľkov ako sa narobí a naťahuje ak musí ťažkého klienta vysadiť...zbytočne sú 2 ak je klient ležiaci ale bezvládny....

mogaa
10. mar 2023

@zobaka o to ťažšie bude plniť plány...lepšie je práveže na väčších pobočkách kde chodí veľa ľudí, lebo vždy ti tam príde nejaký ten "obchod" sám.....ale ano, treba mať na to povahu a veľmi záleží od kolektívu.....

martinkatinka
10. mar 2023

Pises, ze si uz pracovala, tak kde? V tej oblasti by sa nedalo zase? No ak nie, ja by som to skusila

katkine_terapie
10. mar 2023

Autorka: Ak ides studovat urgentnu starostlivost, zameraj sa skor na pracu v zdravotnictve, pokojne sanitarka v lekarni, recepcna v nemocnici/ambulancii, stomatologickej klinike....atd. Práca v banke je psychicky narocna (ponukanie produktov, praca s klientom...) a aj casovo narocna (casto si v praci aj hodinu po skonceni pracovnej doby). Navyse, praca v banke je mimo tvojho profesijneho zaberu a teda predpokladam aj od osobnosti a zaujmov.

3009
10. mar 2023

No ja som pracovala 13 rokov v banke na vedúcich pozíciách, takže ti môžem povedať, že ak nie si proklientsky nastavená tak si hľadaj inú prácu, lebo ten tlak bude veľký a dennodenný. Nie každému to vyhovuje. Orientuj sa na niečo v zdravotníctve aj keď sanitárku a ani nevieš ako by si sa potom mohla v takej nemocnici uchytiť. Ukážeš že si šikovná, tak to bude pre teba veľká výhoda, možno ti potom časom aj niečo odborné ponúknu.

luccija
10. mar 2023

Hľadala by som ďalej..neviem ako dlho hľadáš či je nutné to prijať kvôli financiám, ale s gymnáziom jazykom by som hľadala čokoľvek len nie banku.Bude to tak ako píšeš ponúkať, telefonovať, plány....na to musíš byť súťaživa povaha ja by som bola z toho otravena a nepáčil by sa mi taký tlak.Detto skúšali na mňa v banke či sme poistení, či nebudeme riešiť bytovu otazku.Hladaj na recepciách v zubnej klinike...ako píše niekto hore,
alebo administrativa

jane1987
10. mar 2023

Ak ides studovat urgentnu zdravotnu starostlivost a nemas zdravotnicke vzdelanie a skola len v sobotu? A prax? Tu nieco nesedi....

miriam11
10. mar 2023

Určite by som tam nastúpila. Čím viac skúseností, tým lepšie. Všetko ti niečo da v živote, aj v prípade,ak tam bude niečo negatívne. Možno sa ukážeš ako šikovná, prip. bude možnosť postúpiť vyššie. Naberaj prax..

zorkahorka
10. mar 2023

Znama robi v banke uz asi 20 rokov a je z tejto práce znicena. Jednak praca s ludmi, jednak plnenie nejakych kvot... no ale to mas vsade. Vsade je stvanica. Ber to ako dobru skysenost, vela sa naucis, odpichnes sa a mozno najdes nieco ine. Urcite to vezmi, je to vyzva

danica2711
10. mar 2023

tak na jednej strane s gymnáziom nevieš nájsť zamestnanie a na druhej strane si pracovala tak dlho a s takým dobrým príjmom, že si si našetrila, aby si roky mohla prispievať rodičom? No tak teraz tú o Snehulienke... Prečo tam už nepracuješ? Nešpekuluj nad prácou, nepočúvaj pavlačové reči o zlých bankách, naskytla sa ti práca, ber ju. Nebude ti vyhovovať, hľadaj ďalšiu. Samozrejme, najpohodlnejšie povolanie je "dcérenka", ale umrela by som od hanby, keby som sa 3 roky váľala doma a rodičia ma živili. Do školy budeš chodiť iba v sobotu a denne sa doma učiť nebudeš, takže neobstojí ani argument, že nemôžeš mať namáhavú robotu, lebo to bude na teba spolu so školou veľa, budeš unavená - nebudeš, si mladá, ľudia zvládnu ooooveľa viac, len sa netreba tak šetriť a ľutovať. Tak šup šup do roboty, do banky či inde

zorkahorka
10. mar 2023

Aha, az teraz citam,ze ides na zdravotku... moja znama robi v nemocke a vravela,ze oni konkirzy nerobia, siahaju po zaslanych žiadostiach. Skus. Tebe by sikla aj praca recepcnej na nejakej klinike

autor
10. mar 2023

@danica2711 aké roky? To ste kde čítali😃 som mesiac doma, aké roky preboha 😃

marsmykkok
10. mar 2023

Každá skúsenosť je dobrá. Ale osobne by som volila inú banku ako Raiffeisen. neposkytujú ani hypotéky, je to skôr taká "robotnícka" banka, respektíve patria pod skupinu Tatrabanky a Tatrabanka chce mať solventnejších klientov a tých čo moc nekvapne by chceli mať v Raiffeisen. A robia vkuse súťaže rôzne akože alebo ponúknu kupony, aby získali kontakty a gro tvojej práce bude, že budeš volať cudzím ľudom, že niečo vyhrali a ak prídu na pobočku budeš ich nahovárať na účet a iné produkty v banke.
Radšej by som volila banku, ktorá má svoju klientelu a sústredí sa na tú, teda že budeš dohadovať stretnutia s reálnymi klientami a ponúkneš im napríklad refinancovanie, cestovné poistenie a tak alebo budeš snažiť sa niečo ponúknuť tým, čo prídu na pobočku kvôli niečomu inému.

kvetinka75
10. mar 2023

ak ideš študovať urgentnú zdr. starostlivosť, tak by nemal byť problém zamestnať sa v zdravotníctve. AJ ti vídu vústrety čo sa týka štúdia. Nevidím dôvod strácať čas v inej sfére. Poznám baby, ktoré skončili iné stredné školy, študujú externe ošetrovateľstvo a pracujú v nemocnici. Takže dá sa to.

vikterinka
10. mar 2023

Ahoj. Ja som takto do banky nastupila po skonceni vs. Urcite to zober, ano praca je to psychicky narocna, ale da ti to velmi vela ak to vydrzis. Nemas deti ani ine starosti, vies sa tam velmi posunut a ked budes mat v zivotopise 2-3 roky prace v banke, budu sa na teba uz uplne inac pozerat na pohovoroch.

bucko555
10. mar 2023

Robím v banke bola som na všelijakých školeniach teraz po roku končím a nechcú odomna žiadne peniaze za školenia
@gemerka17

tana85
10. mar 2023

nie, nevzala by som to ak citim pochybnosti a mam tu vyhodu, ze ma rodicia podporuju a netlacia ma nezaplatene ucty. baby maju pravdu, ze by som rovno hladala v zdravotnictve miesto, urcite najdes lebo cim dalej tym menej to mladi chcu robit :( a druha vec - prebrala by som to aj s rodicmi lebo ak byvas s nimi, maju co povedat do toho, kolko mas prispievat na byvanie, a teda aky zarobok potrebujes mesacne. ze ides studovat je skvele, hlavne ked budes popri tom riadne pracovat. ja som na dennej vs zacala brigadovat az v poslednom rocniku, aj to len cca polroka. dovtedy ma zivili rodicia, nikdy mi nic nevycitali lebo v studiu ma od zs podporovali

gemerka17
10. mar 2023

@bucko555 správne píšeš po roku. Tam to vtedy už končí. Samozrejme je to iné pri skúšobnej dobe, do pol roka, pripadne roka. Co banka to iné pravidlá a podmienky. Treba si poriadne prečítať zmluvu. V starsich diskusiách je to x krát napísané, že je to bežná prax.

dankabetka
10. mar 2023

ahoj, ja by som osobne hladala pracu prave v oblasti ktoru studujes, ako ti tu dievcata radia a kludne aj za mensi plat, ale benefitom celeho bude prax a ze spoznas ludi, ktori ani nevies kedy ti budu napomocni pri dalsej kariere. Ja som zacala ako studentka brigadne ale v odbore, po ukonceni skoly som hned nabehla do prace a uz som mala 2 roky praxe a roky len pribudali a v zivotopise to naozaj dobre vyzera ked mas prax. A u mna velky naozaj velky benefit su kontakty, ktore som ziskala a stale ziskavam pocas prace a popravde tie ma posuvaju dalej- tolko za mna....drzim palec v spravnom rozhodovani 😉

danica2711
10. mar 2023

no tie budúce 3