icon

Ktorú prácu si vybrať ako matka školáka?

16. jún 2025

Ahojte mamicky, ktoru pracu by ste skor zobrali? Mam doma 6 rocne dieta, ktore naatupuje do skoly od Septembra.
1) praca, kde su aj nocne ( to je prakticky 24 hodinova sluzba), nizsi plat, ktory by sa mi navysil o tie sluzby
Ale zase odbor, ktory ma bavi
2) praca bez sluzieb, vikendov o 15.00 padla, praca podla mna narocna na psychiku, viac dovolenky o 3 tyzdne, vyssi plat, odmeny, zamestnavatel o dietati vie, vyjde v ustrety.
Nie je to moj vysnivany odbor, ale stale som v tom,v com som vystudovala.

Strana
z2
janka_266
16. jún 2025

2/

lienka.7
16. jún 2025

@autorka ako fakt sa pýtaš?

mamamasama
16. jún 2025

V čom je dvojka náročná na psychiku? Lebo z opisu jednoznačne číslo 2, no pokiaľ by ťa to malo nejak extrémne psychicky deptať, zvažovala by som aj jednotku.

mdse
16. jún 2025

2
Náročné na psychiku sú po čase aj nočné, je to permanentná únava. Teda u ľudí ako ja, ktorí po nočnej nedokažu spať viac ako 2-3h.

greta2017
16. jún 2025

2 a hotovo. Aspon z popisu co si napisala nechapem ze vobec nad tym premyslas😁 (ked ju nevezmes ozvi sa ja ju vezmem)😉

lindusss2016
16. jún 2025

Tiez celkom nerozumiem, co sa vlastne pytas. To ako si myslis, ze by si zvladala nocne pri 6.rocnom dietati? Ja mam pracu Po-Pia do 15:00 a deti na 1.stuoni. Inu pracovnu dobu si ani neviem predstavit. A este ked pridas info o plate, tak vazne nerozumiem.

romi0310
16. jún 2025

Kedysi by som napisala 2. Ale po skusenostiach v pracach, kde som chodila vycicana ako citron, by som radsej volila pracu, ktora ma bavi 🙂 vela ludi vidi len vyssi plat. Ale velakrat vyssi plat = robenie viacero funkcii naraz ;) a nech tu nikto nepise, ze to tak nie je. Ja som pracovala od 19tich a teda uzasnu pracu snov, kde by som mala skvely pracovny cas, skvely kolektiv, uzasna praca, ktora by ma bavila, extremne dobre benefity, este k tomu sef, ktory je vrucny a ustretovy a paradne prachy, tak taku pracu som doteraz nemala a to mi uz taha na 40 :D vzdy je to o tom, co potrebujes viac. Ja mam v tomto doma uzasneho partnera, ktory nikdy neriesil, kolko som doniesla do kasy. Pre neho je dôležitejšie, ze ma doma stastnu manzelku 😊 aj keby som umývala vchody panelakov. Samozrejme, ak nemas doma podporu alebo velmi chybaju financie, tak asi 2.

lenuska9999
16. jún 2025

2

janinah
16. jún 2025

Kopa ludi napr.sestriciek s malymi detmi si pochvaluje 3zmennost.Sice potiahnu 12tky aj nocne,ale potom maju dost volna.Samozrejme ak sa ma kto postarat o deti v case ich prace.

samskia
16. jún 2025

na prvy dojem vychadza z toho lepsie ta 2. ale sama musis vediet, kde ti bude lepsie, kde budes stastnejsia a ktora praca ta nebude nicit. darmo budes mat kopec penazi a dovolenky, ak mas chodit domov znicena a na nic ine nebudes mat naladu.

lindusss2016
16. jún 2025
@janinah

Kopa ludi napr.sestriciek s malymi detmi si pochvaluje 3zmennost.Sice potiahnu 12tky aj nocne,ale potom maju dost volna.Samozrejme ak sa ma kto postarat o deti v case ich prace.

@janinah ja sa naopak stretavam s tym, ze sestricky su totalne vycerpane z tej pracovnej doby. Po materskej sa mnohe davaju preradit na oddelenia, kde nemusia pracovat na smeny

damira90
16. jún 2025

Ved ta deti nebudú vidieť pomaly po 12 si ta neuzijú, niekedy a takto po 15.00 stale bude mamina vlastne ...
To je vysvetlenie ale -lepsie vysvetlenie je DAJ NA SEBA, NA NIKOHO iného.

mdse
16. jún 2025
@damira90

Ved ta deti nebudú vidieť pomaly po 12 si ta neuzijú, niekedy a takto po 15.00 stale bude mamina vlastne ...
To je vysvetlenie ale -lepsie vysvetlenie je DAJ NA SEBA, NA NIKOHO iného.

@damira90 ako myslíš tú prvú vetu? Prepáč nechápem.

damira90
16. jún 2025
@mdse

@damira90 ako myslíš tú prvú vetu? Prepáč nechápem.

@mdse ze ak zoberie tú 24hod..alebo nočné potom bude spat a deti si ju neužijú takú prítomnú...unavenú. že lepsie je asi do 15.00 ale to je len moj nazor

mdse
16. jún 2025
@damira90

@mdse ze ak zoberie tú 24hod..alebo nočné potom bude spat a deti si ju neužijú takú prítomnú...unavenú. že lepsie je asi do 15.00 ale to je len moj nazor

@damira90 aha, tak to s Tebou úplne súhlasím.

damira90
16. jún 2025

Na toto sa nedá odpovedať nikdy. Nič nevieme. Na kazdu prácu sa zvykne, naučí sa to, zvyk je košela zo železa, len na zlú povahu v práci vedla seba nie. Potom zoberie človek aj 72ky ( srandujem) kde je stastný. Kruta realita

siska53
16. jún 2025

2, zvlast, ak koncis o 15 a volno navyse sa zide

mogaa
16. jún 2025

2, ty potrebuješ byť s dieťaťom a vyšší plat....práca nie je koníček, samozrejme ak ťa baví je to super, ale v prvom rade si v nej kvôli zárobku, tá tvoja má obrovský bonus že o 15-tej padla

nikushka8
16. jún 2025

jednoznacne 2, stacilo mi precitat o 3 tyzdne viac dovolenky, co sa pri skolakovi viac ako hodi

denkabemommy
16. jún 2025

Za mňa tiež 2. Mám doma školáka a ver mi, po nočnej by si sa nechcela učiť s dieťaťom. Po čase (stačilo by pár týždňov) by si bola nevrlá a štekala ako pes na odporujúce dieťa. Radšej si pri tej práci do 3 nájdi nový koníček -psychohygienu. 🙂

bavlnka92
16. jún 2025

ak nechceš 2ku ty tak ja beriem. hneď

petronelag
16. jún 2025

Záleží ja ako sa môžu doplňať s mužom, kedy by on mohol odviezť dieťa (prváka) alebo ešte hľadať ďalej.

mantilka
17. jún 2025

Do 10 rokov by som brala 2. , na druhom stupni 1.

mantilka
17. jún 2025

Dnes to nie je tak, že v škole naučia. Treba sa venovať aj doma ...kopec domácich úloh... a to mám dcéru veľmi šikovnu. A k tomu stále vymýšľali pomôcky nákup zo dňa na deň, projekty ...pre rodičov, lebo žiadne dieťa to samé nezvládne.Nespoliehaj sa, že vychovávateľka s ním všetko napíše. Nie všetko a kvalita 🫣
Buď budeš síce z práce šťastná ale vyšťavená lebo ďalšia šichta učenie sa s dieťaťom doma alebo dočasné prijmes prácu, ktorí si možno časom zalubis a budeš sa môcť v pokoji venovať dieťaťu. A to ešte nespomínam krúžky.

mantilka
17. jún 2025

Myslím, že to šťastie v práci ťa veľmi rýchlo prejde keď budes platiť krúžky, pomôcky a to nehovorím, že nebudeš stíhať sa starať o dieťa, učiť sa s ním atď.

lauricka
17. jún 2025

Druhá možnosť. To prvé neskôr, keď bude dieťa väčšie.

nerya
17. jún 2025

Kde sa ti bude jednoduchšie riešiť absencia? Deti budú choré, budú mať prázdniny, sem tam sa niečo stane, budeš musieť odísť náhle, kto ti skôr vyjde v ústrety?

som_realistka
17. jún 2025

Co znamena psychicky narocnejsie. Lebo ak si myslis, ze po nocnych, 12kach prip 24kaca sa budes moct naplno venovat dietatu tak tato predstava rychlo dostane na frak.

maxik24
17. jún 2025
@mantilka

Myslím, že to šťastie v práci ťa veľmi rýchlo prejde keď budes platiť krúžky, pomôcky a to nehovorím, že nebudeš stíhať sa starať o dieťa, učiť sa s ním atď.

@mantilka negativna, neprajna, a este aj ocakavas, ze vychovavatelky sa maju venovat uloham tvojho dietata, lebo tebe sa jej venovat nechce. Na co tolko negativity? Su aj matky, ktore sa detom venuju, neocakavaju, ze ich vsetko naucia iba a vyhradne v skole a ze s nimi DOMACE ulohy bude robit vychovavatelka. Prepac, ale kruzky.. No ked nemam, nebude chodit. Ale verim, ze tych par € sa najde.. Navyse, skoly poskytuju kruzky aj zadarmo, netreba sa pachtit za externymi. Dokonca v case druziny. Netreba znechucovat ostatne zeny len pre to, ze ty mas negativny pristup k zivotu 🙏

maya_hi
17. jún 2025

Ženy by nemali robiť nočné. Vplýva to na ich zdravie oveľa horšie ako u mužov. Už len kvôli tomu by som do toho nešla za žiadne peniaze 🫤 pri dieťati už vôbec

Strana
z2