icon

Málo atraktívne pracovné pozície

15. sep 2025

Ahojte, často tu čítam na koni ako mamičky po RD hľadajú prácu a hľadajú na jednu zmenu kvôli deťom, aby stíhali škôlku a ostatné povinnosti popri práci. A nakoniec usúdia že žiadna práca není voľná a ostanú doma bez platu nech muž ich živí z jedného platu. No budú ďalej vyplakavat ako sa nedá nájsť práca ako nič není voľné.
Na druhej strane vidím v okolí že hľadajú na pozíciu poštárku aj do kuchyne robiť a dlhodobo je také miesto voľné. Mám odtiaľ kamarátky a obe práce majú veľa pozitív a hlavne je to na jednu zmenu. Tak nechápem prečo ženy nechcú tam robiť. Je to tým že sú ženy moc vyberave fajnove a sú ľavé na prácu? Alebo je im lepšie ostať doma bez platu a vyplakavat aký je život nefér? Fakt nechápem.

Strana
z3
anonym_5ea057
15. sep 2025

@anonym_autor lebo su to slabo platene pozicie? Ked ma niekto dochadzat a zrobit sa a zarobit hovno, radsej bude sediet doma a hladat dalej.

sszuzu8
15. sep 2025

Nie je to zaplatené tak do toho nejdu. Veľa žien čaká ze budu sedieť hodinu denne za počítačom a pôjdu 2x do roka na luxusnú dovolenku. Ale to tak nefunguje. Resp možno jednej z milióna áno

anonym_2a1414
15. sep 2025

@anonym_autor nerozumiem, z akého dôvodu to teba trápi, ale ja by som tiež nerobila ani poštárku, ani nešla do kuchyne za minimálku. To by som radšej chodila k niekomu upratovať a ak muž nemá problém ich uživiť, je to zase ich rozhodnutie. Ak je žena samoživiteľka, vezme hocičo, ak ju financie až tak netlačia, tak ostane nejaký rok doma, je to len a len ich vec. Píšeš to, ako keby išlo o nejaké lukratívne fleky. Horšie je už len stáť pri páse 8 hodín

anonym_2a1414
15. sep 2025
@anonym_5ea057

@anonym_autor lebo su to slabo platene pozicie? Ked ma niekto dochadzat a zrobit sa a zarobit hovno, radsej bude sediet doma a hladat dalej.

@anonym_5ea057 pomenovala si to dokonale 👍

mandzula
15. sep 2025

Jednak sú to zle platené práce, jednak dievčatá odmalička počúvajú "uč sa, lebo skončíš ako upratovačka, kuchárka, predavačka...", doplň si podľa toho, čo vo svojom okolí počúvaš ty. Práce sa proste delia na lukratívne a podradné a tie "podradné" chce robiť málokto, lebo okrem peňazí zoráva úlohu aj status, ktorý v spoločnosti majú.

anjelicek26
15. sep 2025

Ked zratas, co precestujes, skolku, stravu v skolke, v praci... dane, odvody a vyjde ti s toho, ze robis za minimalnu sumu, kvoli ktorej sa ti vstavat a stresovat seba a dieta absolutne neoplati.... zarataj kopu dni OCR, ked mas chorlave dieta a dostavas len urcite % platu... samozrejme zavisi, kolko zarobi manzel, ze ano... ale toto skutocne nie je vzdy "alternativa"... fajnovost je mozno tiez dovod, ale keby mam za 20-300e co mi po odratani vsetkych nakladov netto co mi ostane tahat niekde hrnce v horucej kuchyni no ja ti neviem...

gribka1
15. sep 2025

Už ti je lepšie? Veď rob kuchárku, či upratovačku, keď ťa to napĺňa. Iní chcú zarobiť. Neboj, za chvíľu budú miesta obsadené, už bez sociálnych dávok to bude mať kto robiť. Teš sa.

anonym_cc739a
15. sep 2025

@anonym_autor ja by som to hneď išla robiť. Stale hľadám presne taketo miesto,ale tu nieje v celom regione.

anonym_7d5a37
15. sep 2025

To máš takých ľudí, že za 700 -800e nevestanu z postele,to len chce zarobiť a hovno robiť
Aj tie podradné práce musí niekto dámy robiť,lebo keď vás priklad chytí srajda pri schopingovani budete mať zasrane hajzliky,neviem prečo sa na tieto po olania pozeráte s nadradenostou,pritom kuchári a upratovači majú pekné výplaty,prd do toho vidíte hlavne treba mudrovať

autor
15. sep 2025

Nikde nepíšem že ma to trápi len zamyslela som sa nad tým, keď na jednej strane ženy vyplakavaju že nemajú robotu a na druhej strane roboty je len nechcú to robiť.
V kuchyni zarobia v čistom 660 eur na pošte 800 plus provízie. Ako ja neviem ako vy ale pre mňa by bolo lepšie mať výplatu 800 eur než mať výplatu 0 a nechať všetko nech finančne ťahá muž.

mandzula
15. sep 2025
@anonym_7d5a37

To máš takých ľudí, že za 700 -800e nevestanu z postele,to len chce zarobiť a hovno robiť
Aj tie podradné práce musí niekto dámy robiť,lebo keď vás priklad chytí srajda pri schopingovani budete mať zasrane hajzliky,neviem prečo sa na tieto po olania pozeráte s nadradenostou,pritom kuchári a upratovači majú pekné výplaty,prd do toho vidíte hlavne treba mudrovať

@anonym_7d5a37 ja sa na tieto práce nepozerám tak, že sú podradné, práveže ma štve, že sa to tak berie, je to smutné, lebo aj preto ich málokto chce robiť.

anonym_bfb3db
15. sep 2025

Môžeš sem hodiť diskusie, kde takto niekto vyplakáva? Odkiaľ vieš, že v ich okoli takéto ponuky sú? V menších mestách a na dedinách si tieto pozície ženy držia roky rokúce. Alebo píšeš o niekom zo svojho okolia a takto si to tu pekne zaobalila a zovšeobecnila? Keby to bolo nevyhnutné, išla by som robiť naozaj čokoľvek, ale ony v tej situácii zrejme nie sú a je to len na nich dvoch ako sa zariadia, niekde obom vyhovuje, že muž finančne zabezpečí a žena sa postará o ostatné.

elanor
Autor odpoveď zmazal
anonym_7ed57e
15. sep 2025

Pre mňa je podradné keď sa ženy predávajú na s..
A okrem toho nieje žiadna práca poradná iba platovo poddimenzovana na to ake je to potrebné a užitočné

anjelicek26
15. sep 2025

Sestra takto makala 4 roky v zahradnictve, nosila crepniky, viazala kvety, polievala... lebo ziaden iny zamestnavatel by jej tych milion pät OCR rocne neakceptoval... po odratani vsetkeho jej neostalo ani 400e mesacne... cestovala hodinu tam a hodinu nazad cez rannu spicku, keby to nepotrebuju,, tak to urcite nerobi a necha deti doma, kym im dozreje trochu imunita... teraz uz robi normalne v obore, ako su deti v skole...

anonym_be2363
15. sep 2025

K nám chodila jedna pani na upratovanie a hovorila, že robila aj upratovačku v škole... Dochádzala z nejakej dediny do BA a zostalo jej z platu po odpočítaní nafty a ostatných nákladov 350 eur

vladuska20
15. sep 2025

Tiez som toho nazoru,ze ked sa chce vsetko ide.Aj trebars po znamosti,tam sa popytam,tamtoho sa popytam a uz sa niekto,niekde ozve.Popripade z uradu prace najdu,alebo posielat sustavne zivotopisy,alebo si doplnit vzdelanie,skolou,urobit si kurzy cez urad,co sami preplatia.Je tolko moznosti ako si najst pracu aj v dnesnej dobe,ze az.Ale to by sa muselo najskor chciet pracovat,zdvihnut rit a riesit to aktivne.Nie len plakat a zufat si,potom to ide ozaj tazko.Ked nemam moznost,zoberiem hoci co,a popritom hladam dalej aktivne.

anonym_5ea057
15. sep 2025
@anonym_autor

Nikde nepíšem že ma to trápi len zamyslela som sa nad tým, keď na jednej strane ženy vyplakavaju že nemajú robotu a na druhej strane roboty je len nechcú to robiť.
V kuchyni zarobia v čistom 660 eur na pošte 800 plus provízie. Ako ja neviem ako vy ale pre mňa by bolo lepšie mať výplatu 800 eur než mať výplatu 0 a nechať všetko nech finančne ťahá muž.

@anonym_autor a ty pracujes kde?

elanor
15. sep 2025

@anonym_autor postarka nieje na jednu smenu, bola som na pohovore na poste. Ponukali sice skrateny uvazok, ale iba na papieri. V realy chceli, aby tam clovek kysol od 6-7 do 18-19 pripadne dlhsie.
To si ktora matka moze dovolit, ak potrebuje deti rano odviezt a poobede ist pre ne?
A kucharky? Za posledne 2-3 mesiace som poslala cv na vela inzeratov na kucharky, pomocne kucharky, akykolvek iny pomocny personal v kuchyni, za cely cas sa nikto z nich neozval. Ani na jeden. Dokonca jednej firme som cv-cko posielala uz 3x. V july dali inzerat, poslala som, ziadna reakcia, v auguste pridali inzerat znovu, cize nevybrali nikoho. Poslala som zase. Zas ani obraz, ani zvuk. V septemri inzerat zas. Opat som poslala. Myslis, ze sa mi niekto ozval?
Takze mam pocit, ze niektori hladaju bud iba na oko, alebo len preto, ze musia zverejnit ponuku, ale uz ju maju popredu obsadenu. Lebo parkrat sa mi stalo, ze som na ponuku reagovala takmer ihned po jej zverejneni (zverejnenie bolo o 20:00) a na druhy den mi prisiel mail, ze vybrali ineho uchadzaca. Mi chces tvrdit, ze pohovory robili o polnoci? Tak kedy reda akoze vybrali toho kandidata?

vroni
15. sep 2025

@anonym_autor, málokedy som čítala takú koninu ako si tu spísala. Robiť fyzickú drinu za minimálku, pol výplaty vypľuť na cestovanie a z druhej nebude dosť ani na zaplatenie za opatrovanie - to je teda Kauf. Fakt nechápem, ako niekto neskončí po tejto lukratívnej a zmysluplnej ponuke. 🙄

anonym_07dd1c
15. sep 2025
@anonym_5ea057

@anonym_5ea057 ja to hovorím už dávno, do práce si má človek chodiť oddýchnuť, zabaviť sa slušne zarobiť. Nie sa zodrať, nasrať a ešte k tomu za pár šušňov. Aj keď na druhú stranu, žiadna práca nie je na hanbu, hanba je to, čo za ňu platia...a niekto by ešte chcel, aby človek robil zadarmo, však niečo treba obetovať, hlavne, keď obetuje ten druhý.

anonym_caa8d3
15. sep 2025

Poznam jednu vyucenu krajcirku. Mala 2 deti po sebe, takze na MD 6 rokov. Potom si chuda nevedela dalsie 3 roky najst pracu. Sme region, kde vozia srbov, indov.... nevedia najst v meste ludi. Tak sa chuda dala na dalsiu MD, uz jej bude pomaly koncit, tak som zvedava ci este 4.dieta si urobi, aby do tej prace nemusela. Kto robit nechce, ten bude mat vzdy milion dovodov ako to nejde.

anonym_2a1414
15. sep 2025
@anonym_7d5a37

@anonym_7d5a37 nepozerám sa na žiadnu prácu, ako na podradnú. Ale ak by som mala zarobiť 700-800 eur, z ktorých nevyžijem, tak sa logicky poobzerám po niečom inom, alebo budem pracovať na sebe, aby som takúto prácu robiť nemusela.

anonym_2a1414
15. sep 2025
@anonym_be2363

K nám chodila jedna pani na upratovanie a hovorila, že robila aj upratovačku v škole... Dochádzala z nejakej dediny do BA a zostalo jej z platu po odpočítaní nafty a ostatných nákladov 350 eur

@anonym_be2363 tiež poznám pani, ktorá upratovala v škole za pár šušňov, teraz chodí upratovať do rodín, má príjem viac ako dvojnásobný. Každý sa predsa snaží ísť za lepším, to je prirodzené

simonka1304
15. sep 2025

@anonym_autor presne toto ma rozculuje.Robim v kuchyni a nie je mozne najst niekoho,kto by vydrzal robit..pracovny cas od 7-14,da sa aj prispôsobiť. Náplň práce čistenie zeleniny,umyvanie riadov.Kazdej sa nieco nepaci.. ťažké hrnce,moc roboty.. Hlavne ze vyplakavaju,ze v takom čase nieje mozne zohnať pracu.A keď maju možnosť,tak su radšej doma,lebo sa narobia.

anonym_7d5a37
15. sep 2025
@anonym_2a1414

@anonym_7d5a37 nepozerám sa na žiadnu prácu, ako na podradnú. Ale ak by som mala zarobiť 700-800 eur, z ktorých nevyžijem, tak sa logicky poobzerám po niečom inom, alebo budem pracovať na sebe, aby som takúto prácu robiť nemusela.

@anonym_2a1414 asi nežijem na Slovensku, keď ďalšia čo nevyžije z 800e
Vážené to je bežný plat na Slovensku či sa vám to páči alebo nie a sa tomu rehocete,realita

gribka1
15. sep 2025
@simonka1304

@anonym_autor presne toto ma rozculuje.Robim v kuchyni a nie je mozne najst niekoho,kto by vydrzal robit..pracovny cas od 7-14,da sa aj prispôsobiť. Náplň práce čistenie zeleniny,umyvanie riadov.Kazdej sa nieco nepaci.. ťažké hrnce,moc roboty.. Hlavne ze vyplakavaju,ze v takom čase nieje mozne zohnať pracu.A keď maju možnosť,tak su radšej doma,lebo sa narobia.

@simonka1304 Koľko vie zarobiť? Vážne sa pýtam, nemám potuchy.

gribka1
15. sep 2025
@anonym_7d5a37

@anonym_2a1414 asi nežijem na Slovensku, keď ďalšia čo nevyžije z 800e
Vážené to je bežný plat na Slovensku či sa vám to páči alebo nie a sa tomu rehocete,realita

@anonym_7d5a37 No keby si si mala zabezpečiť bývanie, stravu, dopravu do práce, no nie, nedá sa vyžiť.

autor
15. sep 2025
@vladuska20

Tiez som toho nazoru,ze ked sa chce vsetko ide.Aj trebars po znamosti,tam sa popytam,tamtoho sa popytam a uz sa niekto,niekde ozve.Popripade z uradu prace najdu,alebo posielat sustavne zivotopisy,alebo si doplnit vzdelanie,skolou,urobit si kurzy cez urad,co sami preplatia.Je tolko moznosti ako si najst pracu aj v dnesnej dobe,ze az.Ale to by sa muselo najskor chciet pracovat,zdvihnut rit a riesit to aktivne.Nie len plakat a zufat si,potom to ide ozaj tazko.Ked nemam moznost,zoberiem hoci co,a popritom hladam dalej aktivne.

@vladuska20 Mám taký istý názor ako ty, radšej robiť menej platenú prácu ako žiadnu.

martinkatinka
15. sep 2025

No a potom kde date deti, ked toto nikto robit nebude/nechce? 🤷

Strana
z3