icon

Mám byť spokojná so svojou súčasnou prácou?

30. jan 2025

Pracujem po-pia, 7:00-15:30, v hrubom 1050€, do prace mi to autom trva 20 minut. Sef je fajn, nikto ma nenahana, nesikanuje, je to administrativna praca. Prace nie je vela, nenahanam sa. Pride mi, ze som nevdacna. Nebavi ma tu sediet az do 15:30, predtym som mala prace kde som robila 8 hod aj s prestavkou na obed. Aj ta pol hodinka pomohla. A aj ten plat nic moc. Keby som sama tak neviem ako by som prezila.. povedzte mi, ze mam prestat vymyslat 😀

Strana
z2
hopsas
30. jan 2025

Ja som raz dávno na tom bola ako ty a mala som toľko voľného času že som rozbehla vlastnú firmu. A stále som si držala miesto že keby náhodou mi to nevyšlo

petracandle
30. jan 2025

Ty musíš vedieť ako sa cítiš. Sú ženy, ktoré by za také miesto aj "vraždilo" a sú aj také, ktoré by tam nevydržali ani deň 😃

1050€ je málo, avšak objektívne na tvoju pracovnú náročnosť a na fakt, že sa v práci relatívne nudíš je to adekvátne ohodnotenie.

Ak nemáš deti, hľadaj niečo iné - ambicióznejšie, perspektívnejšie...ak máš malinké deti, tak ostaň a užívaj si kľud aspoň v práci 😃 alebo sa počas voľných chvíľ uč cudzie jazyky a nájdi si niečo lepšie

jasla
31. jan 2025

Nizka mzda, ale za to malo robenie dost. Unudila by som sa k smrti. Nevdacna nie si, ale vyssi plat ocakavat je asi za tu pracu nerealne. Urcite by som sa pokusala najst nieco, co ma bavi a za trochu vyssi plat... ak si este mlada, bez zavazkov, tak by som urcite hladala nieco ine

ingridpilekova
Autor odpoveď zmazal
synne
5. feb 2025

Mala prácu kde som o 12:00 mala všetko hotové, ale odísť som mohla 16:30. Plat nič moc, ale bolo mi trápne pýtať vyšší lebo nebolo za čo 🤷 Vzala som to ako výhodu a zvyšovala som si kvalifikáciu v pracovnom čase. Učila som sa funkcie v exceli, vo worde, angličtina, zákonník práce,.. Vyskillovala som sa a našla lepšiu prácu.
Kamoš si našiel k takejto práci ešte jednu na polovičný úväzok. Obidve vybavil počas tej istej pracovnej doby.

elzena2
6. feb 2025

@synne a to vám zamestnavatelia, pripadne kolegovia nekontrolovali, čo robite?

klotildabazarik
6. feb 2025

Tak nesed kolki ini by radi sedeli na tvojom mieste 😂

victoriab
6. feb 2025

Ja pracujem v nr, tiez kancelarska robota, zarobim 650 eur. V tichosti ti tvoj plat zavidim. 🙂

ysseba
6. feb 2025

MY ti máme povedať, či TY máš byť spokojná? 😂
Pozri, tebe vadí, že tam "musíš" sedieť do pol štvrtej a v podstate sa nudiť. Možno je len otázkou času kedy to začne vadiť aj tvojmu šéfovi a budeš vybavená.

dennissa16
6. feb 2025

@ysseba prečo by mala byt vybavená, keď ma robotu urobenú…?

elzena2
6. feb 2025

@dennissa16 no pretože zisti, že ju plati nadarmo? Že jej môže skrátit uvazok na polovicny a uloh nechať rovnako veľ. Pripadne vyhodit a jej pracu dat dalsiemu, co tiez pracuje malo. Samozrejme nejakou oklukou (restrukturalizacia, stare prac. miesto zanikne, nove bude len polovicny uvazok a pod.), že nebude mat na vyber a bude musiet taku situáciu akceptovať alebo dat vypoved.

dennissa16
6. feb 2025

@elzena2 tak ale nevieme okolnosti. Nemyslim, že by ju vyhodil, zjavne ju potrebuje, ale nie je 8 hodín vyťažovaná. Za to ale ona nemoze.
Ja mám podobnú pracu a viem, že skrátiť na polovičný úväzok to veľmi nejde, resp. niekedy mam toho viac z rana, niekdy poobede …a niekedy vybavím 1 hovor za den. Napriek tomu moju pracu by moj šéf sam nerobil, čiže viem, že by ma nevyhodil.

ysseba
6. feb 2025

@dennissa16 to je super, ze ma robotu urobenu. Ale robotu by si urobila isto aj brigadnicka za par hodin a nemusi platit niekoho za ničnerobenie. Este aj na odvodoch usetri. Tak napriklad preto 🤷🏼‍♀️ ci ty keby si mala svoju firmu, tak by si platila niekoho len tak za sedenie? Alebo by si zaplatila nikomu len par hodin, ktore by naozaj odrobil?

dennissa16
6. feb 2025

@ysseba samozrejme, že nie. Ale ako píšem vyššie, sama mám takú pracu. Moj šéf by ju pokojne si myslim zvládol sam, ale nechce. Čiže musí niekoho platiť.
Nie je namieste tu riešiť, že akože vysedáva, tak je nepotrebná. Asi nie je, resp. nie pre jej šéfa

ysseba
6. feb 2025

@dennissa16 ale ak sa firme nebude darit podla ocakavani, resp. sef bude pocitovat nizke zisky, ktore uz idu na ukor neho, tak ver, ze prve co by urobil bolo, ze by znizil naklady na zamestnancov. Teda resp. takych, ktorych pracu by vedel urobit iny kolega, brigadnik ktory by ho stal zlomok toho co zamestnanec na TPP, pripadne sef sam.

dennissa16
6. feb 2025

@ysseba ale to už je špekulovanie mimo túto tému..

synne
6. feb 2025

@elzena2 A čo mali kontrolovať? Práca, za ktorú som bola zodpovedná bola hotová. Mimo sezóny bola práca na mojom mieste 2-4 hodiny. Ale nedalo sa ísť domov lebo som musela byť k dispozícii kvôli urgentným požiadavkám. Vtedy HO ešte nebol v móde, mali sme všetci klasické stolové počítače, žiadne notebooky 😀 Takže šéf bol vlastne rád, že nepozerám videá na YouTube alebo netrávim čas na FB, ale zvyšujeme si kvalifikáciu, čo môže byť pre firmu prínosom.

Strana
z2