icon

Mám byť spokojná so svojou súčasnou prácou?

30. jan 2025

Pracujem po-pia, 7:00-15:30, v hrubom 1050€, do prace mi to autom trva 20 minut. Sef je fajn, nikto ma nenahana, nesikanuje, je to administrativna praca. Prace nie je vela, nenahanam sa. Pride mi, ze som nevdacna. Nebavi ma tu sediet az do 15:30, predtym som mala prace kde som robila 8 hod aj s prestavkou na obed. Aj ta pol hodinka pomohla. A aj ten plat nic moc. Keby som sama tak neviem ako by som prezila.. povedzte mi, ze mam prestat vymyslat 😀

Strana
z2
katkaseiner
30. jan 2025

pracovná doba super, ale ten plat fakt nic moc...nepises ale aka je to praca...

dankabg
30. jan 2025

Záleží od toho kde tých 1050 eur zarobis. Či v BA alebo v Novej Sedlici.
Máš šancu nájsť si inú, lepšie platenú prácu, ktorá by ťa bavila viac? Ak áno tak to môžeš skúsiť.
Ale áno, mnoho žien po RD by za tvoju robotu aj dušu dalo.

balerina2025
30. jan 2025

asi sa nudis sorry.

viestta
30. jan 2025

VObec nie je dolezite ci ti napiseme, ze mas byt spokojna alebo mas byt nespokojna. Dolezite je ako to citis ty a podla toho sa musis zariadit

melanta
30. jan 2025

Píšeš, že práce nemáš veľa a že ťa tam nebaví sedieť do 15:30. Čiže sa nudíš časť pracovného času? Čiže tej práce je ozaj nie veľa. Koľko času reálne odrobíš? Ak 5-6 hodín, tak mzda je na bežnú administratívu bez cudzieho jazyka úplne v poriadku. Nemôžeš chcieť robiť bežnú administratívu, bez jazyka, málo práce a chcieť zarábať výrazne viac.

Áno, zo všeobecného pohľadu je to nízka mzda, veľmi. Otázka je, čo si ochotná urobiť pre lepšiu mzdu - pracovať naozaj naplno 8 hodín, dovzdelať sa jazyk či nejaké kurzy, mať možno vyšší tlak na úlohy a termíny?

crazy_cat_lady
30. jan 2025

plat velmi zavisi od toho, v ktorom meste zijes. na BA mi to pride zalostne malo, ale napriklad v nejakom mensom meste/dedine na vychode by to bolo asi fajn. co sa tyka tvojej otazky - pride mi, ze nemas velmi vyplneny pracovny cas, takze sa asi nudis. sama musis najlepsie vediet, ci ta praca bavi/naplna a ci mas ambicie sa posunut dalej nielen financne, ale aj profesionalne

ajka19
30. jan 2025

je to bežný slovenský plat žien, a myslím, že veľa žien by bolo vďačných, že nemusíš robiť nočné alebo víkendy,....však ak sa naskytne príležitosť môžeš prácu zmeniť.

autor
30. jan 2025

Je to nitra, a fakturantka.

tarvika
30. jan 2025

keby si si nasla nieco popri tom, co vies robit aj z prace ked mas cas? zarobila by si viac a nenudila by si sa. Ja som tiez neznasala prace kde sa clovek nudi, vtedy hodiny idu taaaaak pomaly :(

madeincssr
30. jan 2025

Treba si to zhodnotit aj z pohladu celkovej kvality zivota. Zivot nie je len praca a peniaze. Kazdy sme inak ambiciozny, inak znasame zataz a stres, kazdy mame inu potrebu mat vsakovake (znackove) veci, obklopovat sa majetkom ci [exotickymi] zazitkami. Nevieme ako celkovo zijes. Mozno by ti sef vedel dat dalsiu (hoci aj iny druh, doplnkovu) pracu v prospech vyssieho ohodnotenia.

janickacrazy
30. jan 2025

Neviem, či más deti, alebo zatiaľ nie. Ale pri malých deťoch by to bola pre veľa žien ideálna práca. Možno sa môžeš začať učiť napríklad nejaký cudzí jazyk, keď sa v robote nudíš.

colsami
30. jan 2025

Na Nitru je to dost malo. Ale z Tvojho popisu mi pride ze Ti to cele vlastne vyhovuje ze nemas v praci ziadny tlak na vykon a ani nemas nejaku ambiciu sa posunut. Ci kvalifikacne ci platovo. Kedze najviac riesis ze sa tam nudis, a nie to, ze nepostupujes a malo zarobis.
Kolko mas rokov? Skola? Byvas u rodicov? Alebo mas manzela ze dva platy?

11bodka11
30. jan 2025

Co by som ja zato dala. Od septembra hladam pracu a nic. Uz zacinam byt zufala. Ziadne ponuky,neposielam zivotopisy lebo nemam kde.

zabka79
30. jan 2025

Podla toho kolko chces pracovat. Mne sef ponukal povysenie kde by som sa pretrhla a na vyplate o dve stovky viac. Nesla som do toho

melanta
30. jan 2025

A koľko reálne odpracuješ, ak spočítaš čistý čas, ktorý priemerne reálne odrobíš za deň? Na to si neodpovedala. Pretože píšeš, že roobty nemáš veľa a že ťa tam nebaví sedieť do pol 16, čiže ak posledné 2 hodiny a možno aj celé poobedie nemáš čo robiť, tak je to v pohode mzda aj na Nitru.

lucik194
30. jan 2025

na NR je to malo, resp na akukolvek pracu je to malo ..... za mna zacnem hladat nieco nove, popritom sa zacni ucit nejaky novy program, jazyk.... proste ak mas kapacitu pre seba v praci, tak ju vyuzi..... kludne si zacni robit online kurzy

bellaa3007
30. jan 2025

Ja podobne ako ty 7:30-15:30, práca tiež pohoda sú dni kedy je toho vela ako vsade.
Mam o dosť vacsiu zodpovednosť ako píšeš ty, ale mne to vyhovuje skrz dceru.

Ked som nastupila som mala tiež 1000e v hrubom, čo mi prislo na moju zodpovednost malo. Teraz Mam 1000e v hrubom + 100e osobny + DB + som prestala chodiť na obedy tak mam cca za 80€. Možno by som si vedela najsť prácu, kde by mi dali o 100 alebo 150e viac no preferujem prácu bez tlaku a hlavne hladím na malu dceru, že po práci utekam za nou a nikto ma nenahana

ekira1
30. jan 2025

Ak s prácou nie si spokojná, zmeň ju. Verím, že ju veľmi rado zoberie veľa iných žien. Tiež by som po nej skočila sko pes po údenom..

matej2227
30. jan 2025

Celý mesiac trčať v zaprdenej robote za 1050 ci 3050, keď tvoj život ma začiatok a koniec...to mi je výhra...ľutujem každého kto je otrokom peňazí.... a nemá svoj čas pod kontrolou...

dankabg
30. jan 2025

@matej2227 like som dala, pretože má to rozosmialo.
Dúfam, že to myslíš zo srandy, lebo ak nie, tak hádam ty z filozofovania na MK vyzijes kráľovský..btw podel sa s nami menej šťastnými, ako mať svoj čas pod kontrolou 🫠

pe_mi
30. jan 2025

To ti závidím ,ja robím na 8hodin.a poviem ti veru, že 15,30 pozriem na hodinky,že do kelu potrebovala by som ešte 3 hodiny na dorobenie si.tolko agendy mám.ja zarobím veľmi málo,administratíva, s daňovým bonusom a už aj lístkami niečo cez 950 eur.
Ale teda nestíham agendu ani za tých 8 hodín, tak je toho veľa
Nie si nevďačná, zvaž si plusy,mínusy ,čo ti prevažuje
Mňa práca baví,ale agendy je toľko ,že tri by sa uživili
Zase ale stíham ráno škôlku, poobede tiež, víkendy voľné, pracovný čas od 7,30 do 16,00.dobry kolektív.
Plus si stále hovorím, že budem mať čo napísať do životopisu, lebo už toľko toho musí zastať v rámci práce 😁

marca12
30. jan 2025

Na administrativu,ak je ten plat v cistom,tak je to dobra mzda. Pracovna doba je tiez super. Neviem,co by si viac chcela.

marca12
30. jan 2025

@matej2227 Daj tip ako zit bez penazi. Lebo byvanie si musime platit,jest tiez treba a rada by som aj po vyletoch chodila.

1fifinka1
30. jan 2025

@marca12 píše, že v hrubom

barborachors
30. jan 2025

je to malo, lebo robis 8 hod a este tak skoro rano, drblo by ma.... toto by bolo ok tak na skrátený úväzok, ten plat. Alebo ze strašne dobrý kolektiv a soc benefity a päť minut na peso z domu, potom by som rozmyslala. Ja by som skúšala hladat dalej.

justxme
30. jan 2025

Ja som mala takú prácu, viac menej administratíva, z 8 hodín som reálne odrobila oveľa menej, otvorene poviem že to bola nuda. V čistom som mala okolo 1000. Vydržala som vyše roka a som rada že som prácu zmenila za takú, v ktorej sa nenudim, viac ma posúva, a plat je samozrejme tiež vyšší. Za mňa ak máš pocit že máš na viac, a máš nejaké ambície, porozmýšľala by som nad zmenou.

tiika
30. jan 2025

Pozri, keď si nespokojná, skús sa poobzerať po niečom inom. Skôr zistíš, či máš šancu popri svojom vzdelaní a praxi robiť niečo zaujímavejšie, možno za kratší uvazok či vyšší plat, lepsi pracovný čas, niekde bližšie. Veď nemusíš ešte nikde nastupovať. Staci poslat zopár CV, ak ta zavolajú na 1-2 pohovory.
Pokial neuspejes alebo nič lepšie nenájdeš, hneď budeš o poriadny kus spokojnejšia, ak si svoju prácu budeš viac vážiť a nás k tomu nepotrebuješ.

margotka17
30. jan 2025

Pozri sa, mnoho žien tu na MK, robí vo fabrikách na smeny 8 hodín či 12- tky. Veľa z nich má takú mzdu v hrubom a pracujú. Tam sa nedá nerobiť, ako píšeš ty, že sa nudíš, aspoň mne to tak pripadá. Ak chces vyššiu mzdu, poohladni sa po niečom inom, čo by ťa viac bavilo, možno aj mzda by bola vyššia, čo by zvýšilo rozpočet tvojej rodiny.

dennissa16
30. jan 2025

Ja to mám podobne, ale šéf mi vyšiel v ústrety a pracujem 4 hodiny v kancelárii ( vybavím postu, pripadne ľudí, zájdem za účtovníčkou ) a potom odchádzam o 12 tej domov a už pracujem len z domu. Ale ak niečo treba urgent vybaviť aj o 19 tej, tak to vybavím. Väčšinou nejaký mail alebo hovor.
Sme len dvaja. Ja a šéf a ten pracuje iba z domu. Do kancelárie chodí tak 2x za mesiac na hodinu.

dancingqueen321
30. jan 2025

Ak nemas karierne ambicie, tak to ber ako plateny volny cas a skus u sefa zahrat chuderku, co s platom nevychadza… zvyknu pridat niekedy, len treba ziadat. Kym nepytas, budu spokojni platit malo 🙂

Strana
z2