Mám ostať doma, alebo nastúpiť do práce?
Dobrý den, konci mi pomaly RD. S muzom sme sa bavili čo ďalej keďže v povodnom zamestnaní pokračovať nebude možné. Kvalifikáciu mám vek 31 a už teraz mám pocit že som vypadla z pracovného života tak strašne že ledva zapnem pc.. muz je pracovne dosť vyťažený síce má aj homeoffice ale robiť musi úplne rovnako. Keď sme sa bavili o skolke prípadných chorobách a vyzdvihnuti je to pre neho nemožné ostávať na OČR.. babky nemáme.. navrhol teda aby som ostala ešte rok doma. Muz zarobí okolo 3500 ja mám vyšší rodicak. Rodicak mám čisto na seba a niečo dieťaťu s čím by on asi úplne nesúhlasil(drahší kúsok oblečenia atd) ide mi však o to že byt další rok mimo si neviem tak úplne predstaviť ale zas úplne sa zničiť a mat bruchabol z každej OČR. Ďalej byt úplne finančne závislá sa mi tiež vôbec nepáči ale neviem hovorím si ze neni to na cely život ale len další rok. Pripadne radšej začať robiť na mensi úväzok ako žiaden ? Má niekto skúsenosti či bolo lepšie počkať s adaptáciou s dietatom alebo vhupnut do toho a čakať
Ako to vypáli?
@babulkomale ???
@anjelicek26 a na kolkych OČR bol tvoj muz?
@panelacikova sa ti moze dochodkyna vykaslat na soplave dieta po dobe kovidovej plnej strachu.
@ropucha6 plat 3500 nie je priemerny.
@zuzanockamt co sa cudujes, si nepamatas co si popisala do tem o zenach v domacnosti?
@babulkomale Môj názor na ženy v domácnosti je stále rovnaký. Ak to tebe vyhovuje, seď doma do dôchodku.
@zuzanockamt chudak manzel. Ani ho nepoznam a je mi ho luto.
zbytočne sa hádate, každý sme iný, máme rozdielne potreby - ak niekoho napĺňa byť doma s deťmi tak nech je, ak niekto túži ísť do práce, nech ide, nie sme všetci rovnakí a čo vyhovuje mne nemusí inej žene
@babulkomale vies co, minule tu bola tema, ako nemoze ostat na OCR muz, co zarabal 800eur. Takze nie je to uplne o plate.
@babulkomale 😂😂😂
@zuzanockamt ja idem don uz o par rokov, zarobila som si ked si ty sedela na zadku v praci 😃
@ropucha6 tak to vcelku vtipne...to nebude clovek zodpovedny za ludi ci projekty.
@zuzanockamt to za co si dostala? Ten pucung myslim 🙂
@anjelicek26 ako vies aku ma jej muz pracu?Ani tvoj muz nie je manager sveta a deti, choroby, kruzky zaobstaravas ty, pokym tvoj muz sa venuje sportu, lietaniu.Mas iny meter na druhych a na seba.Tvoje deti tiez maju dost chorob a o tebe pomlcim.V poslednom case si stratila sudnost a
Autorka mozes si za ten rok spravit kurz, jazyk najst brigadu, pol uvazok rozhliadnut sa co dalej
@ropucha6 užívateľka má určite nejaký osobný problém...nemôžem si podľa nej vyjadriť názor
@ropucha6 A do mňa sa sústavne naváža, aj v iných témach.
@zuzanockamt to, ze tvoj muz pracuje kde pracuje bez spanku je hazard so zivotom druhych.
@drzaopica Veru, veru. Veľa vieš o jeho práci.
Môj muž bol na očerke keď som bola v skúšobnej dobe každý mesiac 🫣.Teraz sa striedame alebo občas pomáha rodina...poprípade keď mám rannú on si vybaví že príde poobede a opačne len aby mal robotu hotovú..
Rok doma by s vyuzila na kurzy a kludne praca na HO alebo polovicny uvazok. Dohodnut sa da vseliak. Kazdopadne ked Ti bude muz platit odvod ako keby si robila, tak nemusis 😉
@drzaopica muz jazdi aj rano skolu (ja vyberam), aj poobede kruzky, deti chore mavam kedy 😂 Ano mali covid, ako asi kazdy 🙄 Ale tak ako myslis. Bavime sa o situaciach, ktora u nich moze/nemusi nastat, prestriedat sa na OCR - ked ma jeden z nich home office - skutocne drama nie je... ani ked ma clovek narocny home office... tak bezi telka ci tablet pol dna, nuz to su proste vynimocne situacie...
Do prípadných OČR zapájať aj manžela nech to nie je len na tebe. Keď sa budete striedať urcite to pôjde lepšie akokeby to malo byt čisto len na tebe.
@anjelicek26 Tu užívateľky (niektoré) poznajú tvoj život lepšie ako ty sama. Ja už sa na tom bavím. Stále niektoré nepochopili, že človek na soc.sieti (obzvlášť tejto), dá von len to, čo chce/vyhovuje mu a zvyšok (u mňa veľmi veľký zvyšok) si nechá pre seba. A ony si už myslia, čo všetko vedia 😂
@zuzanockamt jasneeee, preto si vymazala fotky ked ta tu niektore spoznali a napisali ti ze darmo si sa chvastala ze nevyzeras na svoj vek, ked vyzeras 🤭
Machrovat ze si brala 2 OCR v zivote - samozrejme ked si mala svokru na pomoc. Dvojaky meter mas a to je problem. Nie co vieme/nevieme o tvojom zivote, ktory je tak uzasny a naplneny, ze furt sedis na konovi a pises sem ako ty viac zarobis ako muz s na tvoje peniaze ti nikto siahat nebude s jednym dychom napises ako on vsetko pre rodinu platil ked si bola na MD. Dobre ze jemu sa mohlo siahnut na peniaze, vsak by ste nemali co jest.
@babulkomale Toto už u teba zaváňa nejakou poruchou.
@babulkomale vzdy Si vzal dovolenku,ocr sa mu financne neoplatila.Ale bol a nie raz,ked boli deti chore. Ale Ako pisem byvaju chori minimalne,Takte ano spocitam to na prstoch jednej ruky. Aj tie moje ocr.... Nechapem tento konikovsky smer diskusii,ze sa zacne riesit uplne niekto iny,ako zakladatelka🫣To jej pomoze v rozhodovani Ako,kolko krat na ocr bol moj muz🫣
Ja som bola v takej istej situácii ako ty, do pôvodnej práce som sa nemohla vrátiť, žiadna rodina v okoli 80km, muž na smenách , žiadny Home Office, všetko by bolo na mne, ja som sa rozhodla ostať zatiaľ doma a dobre som urobila. Mám 2 malé deti a doma boli viac ako v škole a škôlke, od septembra prešli asi 10 chorobami. Ja som sa hlásila pol roka na úrade práce, ak sa dohodneš normálne so zamestnávateľ, budeš mať nárok na max. Podporu čo sú super peniaze. Práce na polovičný úväzok je extremne málo, skoro žiadna aby si s tým počítala.
Ja si nemyslim, ze babulkomale ma poruchu, skor ta proste dlhsie registruje na konovi a vela si pamata, co si kedy popisala…
@zuzanockamt
@drahomirrra Je to možné. Ja som tu už veľmi veľa rokov, ale aby som si o niekom pamätala detaily, tak to je na diagnózu. Očividne ma stalkuje. Ale pobavila ma, keď si myslí, že ma pozná. Veru nepozná 🤭

@zuzanockamt tu je najdolezitejsie letiet od roka veku dietata do prace ako ty a muz si pestuje buduci infarkt alebo mozgovu prihodu. Hlave ze ked je zena doma, muz nema ziadne stresy s OCRkami ani so zabezpecovanim lekarov a podobne, tak tu zasluzile pracovnicky pisu ze ho urcite slaktrafi 😂 pritom do prace by chodil tak ci tak, hlavne karierne typy.
Len nemozete zniest ze nejaka baba si moze dovolit zostat doma este kym su deti casto chore.
Casto tu citam ze trojsmenkari rano nejdu spat ale s nesamostatnou zenou na RD sa trepu po lekaroch, bez spanku a vecer zas na nocnu. Lebo toho urcite netrafi, co maka ako srob a este sa pachti pol dna po lekaroch.
Tak si neserte do huby zeny.