icon

Mám prijať prácu v banke?

9. mar 2023

Pekný večer.
Momentálne som nejaký čas bez práce. Skončila som gymnázium a teda nemám žiadnu špecializáciu, práve preto som sa prihlásila tento rok externe na štúdium.
Bývam ešte s rodičmi a škola by mi mala trvať 3 roky.
Školu by som mala vždy v sobotu, teda cez víkendy neviem pracovať. Bohužiaľ s takýmto skončením ma neprijali na veľa pozícii a zároveň musím brať do úvahy aj cestovanie busom (nemôžem šoférovať zo zdravotných dôvodov), financie (či sa mi to vôbec oplatí) a teda aby sa nepracovalo cez víkend.
Prijali ma na jednu pozíciu do banky, plat celkom v poriadku, mne stačí. Školenie by som dostala. Pracovná doba tiež dobrá s tým, že bez víkendov a aj autobus mi ide tam i domov časovo veľmi dobre.
Avšak uvažujem, či to prijať. Počula som veľmi zlé recenzie o bankách, počítam s tým, že istý čas pred otvorením a po zatvorení treba zostať. I s tým, že treba plniť plány a podľa toho závisí veľká časť platu.
No je to naozaj také hrozné? Potrebujem prácu na 3 roky, kým si spravím školu, potom sa chcem venovať tomu. Dá sa to 3 roky vydržať?

Strana
z2
reanda
10. mar 2023

ja by som teda tu banku na tvojom mieste urcite nebrala.. ak aj momentalne nemas lepsie ponuky a moznosti, tak pockaj, ked si u rodicov a nutne nemusis hned zarabat, tak sa ti to isto oplati.. a casom sa urcite vhodna ponuka najde.. aj keby to hned nebola financne najvyhodnejsia praca, ale aspon je to v oblasti, ktora ta zaujima a ako sa aj vyssie pise, ziskas prax, kontakty, prehlad.. v banke ziskas akurat tie financie a zrejme znicene nervy z psychickeho tlaku.. nikdy sa cloveku skutocne neoplati robit pracu, co ho nebavi, len kvoli peniazom.. tak ziju len zufalci

beata_k
10. mar 2023

Pracovala som chvilu v banke. Po zaverecnej sa musia spocitat peniaze, ci sedia. Ale nie je zlozita cinnost, nezaberie vela casu. Pred otvorenim bola obcas rychla porada. Ja by som tu pracu vzala. Ta praca mi dala vela. Naucit sa lepsie zvladat stresove situacie. Niet nas stepujucich ludi v rade, co na teba zazeraju aby si pridala. 😄 V tvojom buducom povolani sa ti zvladanie stresu hodi. 😉

annmari
10. mar 2023

Ja pracujem v Tatra banke, čo je v podstate matka Raiffky a teda som úplne spokojná. Jasne, nie je to jednoduché, je to mega náročné ale tiež aj študujem popri práci, v pohode sa to dá stíhať. A teda neber niektoré recenzie vážne, školenie si platiť nemusíš ak odídeš skôr, RB alebo TB nie je z tých bánk.

autor
10. mar 2023

@annmari a nevieš náhodou na RB je tiež taký veľký tlak? Viem, že je to menšia pobočka a nie je taká klientela, teda počítam s tým, že rôzne reklamy, obvolávanie, oslovovanie. No asi sa ťažšie plnia plány v menšom meste s malou pobočkou.

gabika0825
11. mar 2023

Nie nešla by som pracovať do banky. Stačilo mi tam robiť 2 roky a z Toho rok v jednej a rok v druhej a poviem ti narovinu že je to veľmi náročné a je to skôr praca pre workoholikov, si v neustálom strese a nervoch, tlači tá čas, musíš spĺňať ciele aby si vôbec niečo zarobila a ak nesplníš aj tá môžu vyhodiť… skratka život v strese. Ja som sa z toho oklepavala dosť dlho kým som sa dala psychicky do poriadku

annmari
11. mar 2023

Tie plány sú oproti TB oveľa miernejšie. A hlavne klientela je iná, veľa starých, mamičiek s deťmi, mladé rodiny, proste takí, ktorí v TB nenašli, čo chceli od banky. Poznám pár ľudí z RB a sú spokojní ☺️

Ale teda ako tak čítam, čo si ľudia myslia o bankovníctve, nedivím sa, že máš trocha strach. Ale fakt ver, že to je super práca, aspoň za mňa. A nie som workoholik, nechodím po večeroch na psychiatriu, lebo to nezvládam... Je to práca s ľuďmi, to áno, ja osobne som v banke už 7 rokov, z toho posledné 3 na manažérskej pozícii (vzdelanie mám inak tiež zdravotnícke, ale teda taký plat ako zdravotník by som nikdy nedostala, nikde v nemocnici by som nemala tak super prostredie.. ..)

vikii6
15. mar 2023

Pracovala som v Raiffeisen banke, nastúpila som tam po strednej škole, určite by som do toho 2x nešla. Musíš tam plniť plán, stále som sa stresovala, aby som plnila, keď nie tak ma čakali telefonáty, prečo neplním, čo preto robím aby som plnila... Pracovná doba je 8 hodinová, ale na pobočke sme mali byť už pol hod. pred otvorením pobočky, keď sme mali nejaké porady tak ešte skôr.

flimelka
15. mar 2023

Ako ja poznam par kociek, ktore si zas pracu v banke pochvaluju. Proste sa v nej nasli, uz ako tam maju aj svoju klientelu, takze sa az tak nahanat nemusia. No isto zaciatky moc ruzove neboli, ale zas ak nemas co ineho, tak preco to nevyskusat

deniskovevecicky
20. okt 2024

Ahoj a kam ideš študovat urgent? Externe? Ako sa Ti pozdava skola? Ak mozes napis mi sukromne , mam par otazok . Ďakujem

Strana
z2