Musím zamestnávateľovi oznámiť, že som prijatá na vysokú školu?

petulka2021
29. apr 2021

Treba oznámiť zamestnávateľovi že som prijatá na VŠ? Externe štúdium popri 12tkách

ivkazba
29. apr 2021

Budeš potrebovať občas úpravu smien z dôvodu návštevy prednášok či skúšok? Predpokladám, že áno. Tak potom je logické to aj zamestnávateľovi oznámiť.

sirka9
29. apr 2021

ak ti to nebude zasahovat do pracovnych povinnosti, nemusis. ak ti da zamestnavatel volno ked budes potrebovat bez toho aby sa pytal, tak nemusis. ja som prvu vysku chodila iba soboty na prednasky, skusky nam tiez zvykli dat v sobotu a ked bola cez tyzden vypytala som si volno iba, nepytali sa naco chcem volno. do posledneho roka skoro nevedeli, ze vobec chodim do skoly.

petulka2021
autor
29. apr 2021

@sirka9 ďakujem ❤️

katkamatka7
29. apr 2021

@petulka2021 Odvody za Teba sú rovnaké, nie je povinnosť oznámiť zamestnávateľovi, že študuješ. Väčšinou býva sobota, prípadne výnimočne piatok či nedeľa ako dni určené na prednášky. Oznámiť môžeš z dobrej vôle, či ústne či písomne, je na Tebe. ( Vezmeš zamestnávateľovi jeho čas pre niečo, čo bude / nebude riešiť ? Je nutné naplánovať Tvoju pracovnú činnosť inak, alebo to nezasiahne pracovný čas, ktorý máš určený? Alebo dáš priestor na uprimné vyjadrenie a možnosť ľudsky sa vyjadriť, kľudne na minútku,dve.)