icon

Mám prispieť na svadobný dar pre kolegyňu?

22. máj 2024

Dobre ranko. Kolegina sa ide vydávať. Budeme sa určite skladať na “svadobný dar”. Avšak ja s ňou mame veľmi veľmi zlý vzťah. Veľa krát mi urobila zle, donáša vedeniu, mame fakt že veľmi zlý vzťah. Nekomunikujeme spolu, len ak treba niečo pracovne, čiže dost zriedka. Sme spolu cca raz za 2-3 dni hodinku. Ale viem že si stále niečo na mna hľadá a chodí sa nadriadeným aby mu mohla niečo doniesť. Nadriadený vie aká je a berie jej reci jedným uchom dnu a druhým von. Otázka je mám sa skladať na svadbu aj ja ? Nejde o peniaze ale o princíp. Nemám chuť ten zlej osobe ani cent dať. Píše sa menný zoznam takze bude vedieť že len ja som neprispela. Ďakujem za každú radu.

Strana
z2
zdenka11081983
22. máj 2024

Nie, ja som sa tiež raz neskladala šéfka keď odchádzala. Bola nespravodliva, mávali sme odmeny, vždy dala všetkým. Mne nie. Výkon, prácu som robila lepšie ako iní. Neskladala som sa ani som nešla.na jej rozlúčku. Nie kvôli peniazom, z princípu. Ako človek bola totálna intriganka. Jedna moja kolegyňa jej na rozlúčke povedala prečo som neprišla tak mi poslala asi zo svojho 50 e 🙂 Poslala som jej ich naspäť. Čiže za mňa nie

kvietok2012
22. máj 2024

Nie, neprispela by som.

pribinak
22. máj 2024

Nie. A nie kvôli peniazom, ale kvôli princípu, že keď máte zlý vzťah a vieš že na teba donáša, tak nebudeš hrať divadielko a skladať sa jej na dar

A bolo by mi fuk, že sa píše nejaký zoznam. A ak by sa niekto pýtal, tak by sim povedala pravdu. Mame zle vzťahy, donáša na mna

lindusss2016
22. máj 2024

No nemas sa skladat a ze to uvidi, ved o to lepsie. Ja ak s niecim nesuhlasim, tak sa neskladam a este aj poviem, nech pokojne na plnu hubu povedia, ze to je mimo mna.

muchotrafka298
22. máj 2024

Nevidim najmensi dovod prispiet takejto osobe. Je to dobrovolne. U nas sme sa kedysi skladali, ale dopadlo to tak, ze ludom to bolo za tazko dat aj par EUR tak sme to zrusili. Snad nebudes davat peniaze na niekoho, kto Ti len skodi. Za co?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
cacianka
22. máj 2024

Ani ja som neprispela, bol to šéf nie kolegyňa, keď odchádzal po skončení funkcie a potom si pár ludi trieskali hlavu prečo si nezachovali sebaúctu aj oni....
Kúpili mu obraz od inej kolegyni a podpisovali sa mu vzadu. Chrapunovi ani cent

autor
22. máj 2024

Ženy my sme sa pohádali raz. Aj to za zatvorenými dverami. Čiže to nikto nevidel nepočul. Ale vedia o tom všetci. Ja som to išla riesit ako šikanu na pracovisku cez políciu ale sa to nejako utriaslo tak som to nechala tak. Ja ani na to “posedenie” k svadbe nejdem takze naozaj nevidím dôvod jej dávať nejaké peniaze. Len ste má utvrdili v tom čo som si myslela.

sense
22. máj 2024

V podstate si si odpovedala sama. Nemáš chuť sa skladať sa neskladaj. A ze to uvidí? Nevadi

marcellka32
22. máj 2024

Nie je povinné sa skladať, ale dobrovoľné, čiže keď chces a ty nechceš, keď ťa začnú riešiť povedz toto isté, nemáš záujem, a bolo by mi u prdele kto si čo myslí..hlavu hore žena

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
floren
22. máj 2024

Nie ,neprispela by som. U nás sa tiež vždy každému skladalo. Až sa stalo,že mne sa narodil syn a keď kolegyňa navrhla,že sa mi budu skladať. Bolo jej povedané, že také sa na našej zmene nerobí. Odvtedy nedám ani ja. Keď sa nerobí, tak sa nerobí

andula2020
22. máj 2024

Nie nedala by som , a keby sa ma pytali prečo , tak by som to krasne každému vysvetlila.
My sme sa skladali riaditeľovi ( prachy ma az za ušami) k narodeniu syna. Problém som s nim nemala žiadny, ale išlo mi o to , že my skladníci s malým platom máme jemu dávať prachy... Dala som , aj keď mi to nebolo príjemné , ale dala som .
O rok neskôr sa mi narodil syn, hádajte, čo som dostala 🙂 velku figu

ckocka
22. máj 2024

Ak ona prispela na nejaký dar pre mňa, prispela by som. Inak nie.

luciaruz
22. máj 2024

V ziadnom prípade. Mohla by mi akurát tak fúkať práškový cukor do r*ti 😆

muchotrafka298
22. máj 2024

@andula2020 mne sa stalo nieco obdobne. Ze jeden nas menezer mal okruhle narodeniny a my sme sa mu niektori skladali na dar. Pracujem s nim dlho, takze som v principe nemala problem. Dovtedy, kym mi nepovedali, ze je to 40 EUR. Uz som ustupit nemohla, tak som to zaplatila a for pride teraz.....on pre tych, co na dar prispeli robil honosnu oslavu v znamom podniku a drahom a mna akosi zabudol pozvat, dopracae priniesol balik cipsov a zaraba niekolko tisic mesacne.....takze odvtedy som si povedala, ze nedavam nikomu nic. Ja som na svoje okruhle narodeniny dostala nic, mne sa nikto na nic neskladal.

mikadooo
22. máj 2024

Nie. Nevidím dôvod, asi jej bude jasné, prečo na tom zozname nie si a kolegom detto...

stanislavicenka
22. máj 2024

Nie, a vobec by ma netrapili nejake reci, ak by vznikli

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
kikaaa444
22. máj 2024

Nie určite by som neprispela 😊

kylie1983
22. máj 2024

Samozrejme, ze by som neprispela 😁 ze ta vobec takto dilema napadla. A dúfala by som ze sa to dozvie 😉

muchotrafka298
22. máj 2024

@esterr_ka moja pekna, a nemali sme my dve rovnaku veducu? Lebo nasa si rozkazala swarovski supravu za XY tisic (vtedy este v korunach), my sme sa jej na to vyskladali, ona si to kupila, nepovedala ani pokaslane dakujem. Oslava samozrejme nebola ziadna pre tych, co prispeli.

autor
22. máj 2024

Ona sa mne neskladala zatiaľ na nič. Nemala som sviatok ešte odkedy tu pracujem. Dozvie sa to určite. Takze budem “čierna ovca” 😀

thirstymonk
22. máj 2024

Absolútne nedaj jej ani cent a kľudne buď čierna ovca... fakt. Bez srandy. Možno si potom uvedomí.

muchotrafka298
22. máj 2024

Vies co? Vobec neries to, co si bude ona mysliet alebo niekto iny. Peniaze Ti na strome nerastu doma v zahrade ani ich nenajdes na ulici, takze si sama rozhodnes, na co ich vyuzijes.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
muchotrafka298
22. máj 2024

@esterr_ka no to je jasne, len mne to pride strasne take nezdvorile a neslusne. Ze ludia sa Ti na dar vyskladaju, vyberes si ho idealne sama a tym im nepovies ani hlupe dakujem? Ked uz nespravis oslavu jak sedlana na entu ako veduca....

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
seahorse27
22. máj 2024

Nie, neprispela by som

floren
22. máj 2024

@esterr_ka ja som teraz dala na dar kolegyni,som doma a napísala mi ,že ďakujem,čiže fakt záleží na charaktere človeka. Ďalším, čo mali som nedala ani cent,aký požicaj,taky vráť.
Mali sme kolegyňu,iniciatívne kúpila darček majsterke, prišla do prace a každému oznámila,že jej dlží 20e,tak sme ju poslali ...

Strana
z2