icon

Mám sa vrátiť do práce pri ročnom dieťati?

26. jan 2025

Ahojte, stojím pred veľkou dilemou. Doma mám ročné dieťa. Volal mi šéf, že nutne potrebujú obsadiť moje miesto a teda že prvej volá mne, pretože keď niekoho príjmu mne bude ponúknuté iné miesto. No zrejme nie na tom istom oddelení ale vramci korporátu. (Nepíšte mi prosím, že to nesmie urobiť, že mi musia drzat miesto a podobne). Iné miesto by som však nechcela, takze by som dala vypoved.
Nastúpiť by som mala v máji. 3x do týždňa kancelária, 2x HO. Niektorý týždeň 3x HO. Plat v čistom 2000€. Ide o to, že zrovna moja pozícia b iných korporatoch nie je tak dobre zaplatená.
Dieťa by malo rok a pol. Muselo by ísť do jasliciek ak nechcem o prácu prist. No stojím pred dilemou či vymeniť toto obdobie kvôli práci. Ale vieme aka je situacia, trh prace je neistý a tu mám TPP. Neviem čo urobiť. Bijú sa vo mne dve silne emocie. Vratili by ste sa, keby ste boli v mojej situácii?

autor
26. jan 2025

@abbey1 ale ja by som z domu robila od 8-16 🙂 a keď idem do office tak 17:30 by som bola doma

autor
26. jan 2025

@lneviemmeno to máš fajn že aspoň babka vie pomoct. U nas nie. Len ja a muz

doriiis
26. jan 2025

Však tie 3 dni,čo vie vyzdvihnúť otec dieťa z jaslí,tak s ním vie aj byť.A zvyšok budeš ty.Krasne si to viete podeliť.

autor
26. jan 2025

@doriiis ja viem, ale bojim sa aby som to neľutovala. Že s ňou rano nemozem ísť na prechádzku. Na ihrisko. Že budem fungovať len cez víkend a cez týždeň ju len večer okupem a pojde spinkať.

miko_matata
26. jan 2025

este ma zaujalo, kto tu tvoju velmi specificku pracu robi teraz, ked si este doma a preco ta tak narychlo potrebuju, ten zaskok uz nie je?

doriiis
26. jan 2025

Tak s ňou budeš chodiť na ihrisko a prechádzky keď budeš mať HO ak budeš mať čas a cez víkendy.Aspon to nebude taká nudná rutina,budete si vzácnejšie a ten čas využijete lepšie.
Aj moje boli a sú s otcom,kým ja nie som doma.Ked majú deti dobrého otca,ktorý sa o ne stará je to len a len prínos pre všetkých.

abbey1
26. jan 2025

To je plný úväzok, nie?
Čiže za mňa by platilo to, čo som napísala. Sama som pracovala pri deťoch od prvého dňa návratu z pôrodnice. Ale 2,3 hod denne. Občas s dieťaťom v náručí, ked bolo potrebné, prácu som preložila.
Rozhodnúť sa musíš ty. Ja ti píšem moju skúsenosť. Mne je čas s deťmi vzácnejší. Peniaze nie sú všetko.

44janica44
26. jan 2025

Skúsila by som dohodnúť 3 dní ho a 2 dní office..... do 14 opatrovateľka od 14 manžel.....úprimne my sme mali režim ze doobeda s dieťaťom von, obed a spánok myslím ze to viete takto pekne vykryť a poobede sa venovať malej... príp. Sa dohodneš ze opatrovateľka počas spánku dieťaťa niečo uprace, msnzel navarí a ty sa po práci venuješ iba dieťaťu... možno s dieťaťom stravis oveľa viac času ako matka co po 8 h v robote musí upratať, navariť a obstarať celú domácnosť.

rachel36a
26. jan 2025

O tu konkrétnu ano, musia ti ponúknuť obdobnú s cca rovnakým platom

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lenkalienka321
26. jan 2025

Myslela som iná firma na nižší úväzok. Či niečo také je na pracovnom trhu v tvojej profesii veľmi ťažké? Možno by to bol kompromis pre teba, aby si si nevyčítala, že si odmietla dobre platenú prácu.

lasona
26. jan 2025

Ja by som to vzala. Ano dieta je síce ešte malé, ale my ženy sme v nevýhode. Ťažko si hľadáme pracu po rodičovskej. Čítam tu veľa diskusii o tom. A ostat bez peňazí nie je sranda. Všeličo sa môže stať. A prísť o taky pekný plat a dobre miesto by som nechcela. A pozri inde na svete zeny majú materskú len pár mesiacov a musia ísť do práce.

kitycat
26. jan 2025

A dalsie dieta uz neplanujete?

lelelienka
26. jan 2025

Bez váhania za týchto okolností s cestovaním by som sa nevrátila.

autor
26. jan 2025

@kitycat nie, ja už nechcem druhé ani za svet

autor
26. jan 2025

@lelelienka aj ja veľmi uvazujem :( ta vzdialenosť sa nezmeni, vo firme som ešte od čias keď som nepoznala manzela a nemala dieta. Teraz sme už v inom meste, preto to dochádzanie. Ale dochádzať zrejme budem vzdy, lebo dobre uplatnenie v mojom obore je len v Bratislave

tana85
26. jan 2025

robim v korporate a v takomto pripade vychadzame v ustrety a davame docasny home office na cely rok, prip.este predlzujeme. nic nestratis ak sa spytas na tuto moznost

lenka188
26. jan 2025

Uf, no mas tazke rozhodovanie. Ja som isla tiez skor do prace, nie az tak skoro, deti mali nieco po 2 rokoch. Nie som mamicka, co musi byt 3 roky doma a uz ma to trochu ubijalo a chcela som ist medzi ludi. Ale vzdy mi bolo luto za nimi a chvilu som aj lutovala, ze som si to s nimi mohla este trochu viac uzit a mladsia aj trochu horsie znasala adaptaciu na jasle, takze pri nej to bolo o to tazsie. Hodina dochadzania je ozaj vela. Treba zvazit aj povahu dietata, ako bude jaslicky zvladat, treba zvazit aj to, ze sa moze stat, ze bude viac doma ako v jaslickach lebo bude stale chore. Home office je sice super, ale povedzme si pravdu pri tak malom dietati a chorom sa na HO neda plnohodnotne pracovat. Zalezi teda od povahy prace ci si mozes dovolit sa na HO trochu ,,flakat" alebo nie. Ja osobne by som nesla a este rok ostala doma. Aspon do tych 2 rokov. Praca bola a praca bude. Ak si sikovna, tak si robotu najdes. A korporat je taky organizmus, ze co je teraz, za pol roka uz platit nemusi, takze mozno aj to tvoje miesto bude volne. Ale cas straveny a dietatom sa ti uz nikdy nevrati. V praci sme kompletne vsetci nahraditelni, ale doma nie. Ale to som ja a moje vnimanie tej situacie. Kazdopadne drzim palce, nech sa dobre rozhodnes a si spokojna 🙂

benit
26. jan 2025

@miko_matata dve, jedna skoncenu vs a druhy maturant na gymply. Staci ti tato odpoved?

benit
26. jan 2025

@miko_matata a este ta podpichnem obe deti nadpriemerne iq, chodili do triedy pre nadane deti.

darkswan
26. jan 2025

Isla som od mensieho a vsetci sme boli spokojni☺️presne ako pisu 3 roky doma je slovensky vymysel

vroni
26. jan 2025

Vrátila by som sa do práce. Na prechádzku doobeda budeš môcť ísť cez víkend a poobedia s manželom dieťaťu tiež neublížia. Ale skúsila by som si vydobiť lepšie podmienky, maximálne 2x do týždňa v Office, možno dokonca striedačku 2 dní a jeden deň a klzavu dobu HO, napríklad.

darkswan
26. jan 2025

@tana85 ale to jej zasadne nevyriesi situaciu, a 1.5 rocnym dietatom robit z domu tazko, usetri len na cestovani

petracandle
26. jan 2025

V tom vašom vysnívanom zahraničí by autorka už dááávno znovu pracovala, a nie že sa rozhoduje či vôbec nastúpi 😃

Autorka, ja by som za tie peniaze a tie okolnosti určite nastúpila..11 hodín mimo domu je dosť, ale je to len 3x do týždňa a píšeš, že muž by ho vedel vyzdvihnúť už o 14tej, čo je super. Alebo opatrovateľka.

Dieťa to zvládne! Keď to zvládnu deti v zahraničí, prečo by to nezvládlo slovenské dieťa. Autorka si to vie pekne prispôsobiť.

michelle567
26. jan 2025

A nechcela by si si nájsť prácu bližšie? Podľa mňa aj do budúcna je to ďaleko pre matku školáka toľko dochádzať. Ešte možno by som zvážila dokedy ti akceptujú aj HO keď píšeš že iní ľudia nemajú. Aby ti to časom tiež nezrušili

ibrunova
26. jan 2025

Ak by to nebolo dobré, vždy môžeš odísť.

tramtada31
26. jan 2025

Počuj, vzdy sa mozes vratit na rodicak, ja by som to skúsila, keď to nepojde, vratis sa. Miesto ti mali povinnosť držať polroka, počas rodicaku nemusia. Avsak, ak by si po návrate došla spat a ponúknu ti inu prácu, musia ti nechat plat, aj keby to bola nizsia pozicia. Tu si musis sadnúť s manzelom, že čo to pre vás bude znamenať, či nechce ist na polroka na matersku on, dnes je maximálna materska cez 2000, takze by ste finančne neprisli o peniaze.

siska53
26. jan 2025

Zvaz si to dobre... A na homoffice s tak malym dietatom vela do prace neurobis. Ani s vacsim..tak do 6-7 rokov je to dost nerealne. Mam zazite aj ako au-pair, ked matka takmer nebola doma, lebo rozbiehali restauraciu a ked sa obcas prisla domov cez den vyspat, deti sa strasne tahali za nou, bolo narocne ich zabavit, ta mala rocna cely ten cas plakala. Ked mama odisla, akoby utalo, deti boli v pohode a pokracovali sme v beznuch cinnostiach. A aj uz ako pracujuca matka som zistila, ze do 6-7 rokov ten homoffice prosto nejde. Uz ako boli starsi, tak sa dalo.
Dieta samozrejme tvoju nepritomnost prezije, skor ide o to, ci ty si nastavena sa pripravit o neopakovatelne roky rychlych a velkych pokrokov a ci naozaj tak strasne potrebujes prachy.

Ja som si po rd, kedze do povodnej firmy som nemohla nastupit, za mna ja dobre, nasla pracu sice o dost menej platenu, ale velmi blizko domu a skolky, navyse boli a su tolerovane aj pripadne pn ci ocr. Nikto z toho vedu nerobil a nerobi. Vzdy sa da potom porozhliadat aj inde a aj keby si na zaciatok vzala slabsie platenu pracu, mozno sa tam vypracujes a skoncis na inej, lepsej pozicii alebo si najdes pracu v inej firme..

autor
26. jan 2025

@tramtada31 Ano to mas pravdu. Muz nemôže ísť na MD je živnostník. 🙂

autor
26. jan 2025

@siska53 chcela by som si najst bližšie, ale bývam v trnavskom kraji. Väčšina prace je v BA.