Mám sa zamestnať v manželovej firme?
Ahojte, prosim poradte, prip. ak ste riesili podobnu dilemu. V sucasnosti som zamestnana na TPP, avsak z roznych dovodov uz chcem podat vypoved. Avsak uz nesplnam podmienku byt zamestanana 2r za posledne 4r, takze by mi nevznikol narok na podporu. Manzel ma svoju jednoosobovu sro, ale nikoho nezamestnava. Premyslala som, ze keby zamestnal mna napr. na 1000 eur brutto mesacne, tak podla kalkulacky by som si mohla uplatnit danovy bonus na nase tri deti a aj po odratani odvodov zamestnavatela (manzelovej firmy), by mi vznikol narok na podporu (ratanu ako 50 % z tych hrubych miezd za posledne 2r), ktora by bola o cca 300 eur vyssia nez zaplatene odvody. Prispevky na stravenky, dovolenka, PN to neratam, to je vlastne kvazi zo svojho, kedze to je v rodine. Ale zrejme ale by sme ako firma zamestavatel ale museli mat dalsie vydavky spojene s BOZP, no neviem, ci sa toto oplati podstupovat. Pripadne je mozne nejako sa poistit dobrovolne s tym, ze by vznikol narok na podporu v nezamestnanosti? Dakujem.
Neodporuca sa pracovat v rodinnej firme pre dobro vasho vztahu.

@lienka.7 veď áno, ale vieme, ako to tu chodí