icon

Mám zvážiť prijatie vyššej pozície a jej dôsledky?

2. júl 2025

Ahojte, potrebujem radu, viac hlav, viac rozumu. Minuly rok v septembri som nastupila pre jednu nemenovanu retailovu siet ako manazer pobocky v istej casti SR. Moja pobocka sa do 3 mesiacov zial zavrela, ale ponukli mi vyssiu poziciu area managera pre cast SVK, s tym budem mat na starosti vsetky pobocky v mojej regionalnej posobnosti. Prijala som to, pozicia sa mi paci, som spokojna, s teamom, s nadriadenym a vedenim, s platom, benefitmi, naplnou prace, proste so vsetkym. Na rovnakej pozicii mam kolegynu na opacnej strane SVK. Z mojho pohladu je velmi sikovna, avsak vedenie s nou spokojne nie je. Mne bude 31.8 koncit zmluva. Nadriadeny sa so mnou rozpraval, ze teda je so mnou spokojny, aj so mnou pocita, ale ze by chceli pozicie kumulovat a mna presunut na celoslovensku rolu. Na jednej strane ma to potesilo, na strane druhej nie. Samozrejme, ze by s tym bolo spojenych viac penazi, ale zase nie o 1000 eur, predpokladam o max 500 brutto. Ale aj keby mi dali o 1000 eur viac, budem vela cestovat, pribudne mi 2x tolko roboty, ovela viac zodpovednosti, ovela viac ludi, neviem si predstavit ako to budem vsetko stihat a hlavne mat cas na svoju rodinu. Ak odidem na opacnu stranu SVK, kym prejdem vsetky pobocky a na kazdej budem minimalne 1-2 dni, tak som mimo domu 2 tyzdne. A to este som si nepresla svoje pobocky. Takze som zostala teraz v pomykove. Ak chcem zostat vo firme, musim zobrat vyssi post. Mam par dni na premyslenie, co by ste povedali vy? Doma ma podporia, ale mam deti. manzela a chcem sa im venovat.

Strana
z2
ukgirls
2. júl 2025

ako stare deti? na jednej strane je to super ako dalsia kolonka do zivotopisu a ak to bude too much mozes si najst nieco blizsie- prax budes mat ... ak inu pracu momentalne nemas a ani nic nehrozi a doa su ok vezmi to a skus... ak vsak maju aj daco ine podobne co mas teraz kasli na to-deti rastu rychlo a cas nevratis-peniaze niesu vsetko a pokial si vo veku kedy mas este cas vzdelavat a sa a stupat hore tak si uzi rodinu a karieruj potom

autor
2. júl 2025
@ukgirls

ako stare deti? na jednej strane je to super ako dalsia kolonka do zivotopisu a ak to bude too much mozes si najst nieco blizsie- prax budes mat ... ak inu pracu momentalne nemas a ani nic nehrozi a doa su ok vezmi to a skus... ak vsak maju aj daco ine podobne co mas teraz kasli na to-deti rastu rychlo a cas nevratis-peniaze niesu vsetko a pokial si vo veku kedy mas este cas vzdelavat a sa a stupat hore tak si uzi rodinu a karieruj potom

@ukgirls nie, som uz vo veku, ze deti su vacsie a na strednej skole. Na druhej strane mam uz po 40tke a teda je to zataz aj pre organizmus. Nehovoriac o tom, ze deti, aj ked su na SS, ma potrebuju. Manzel zarobi o mnoho menej ako ja, cize moj prijem je pre rodinu velmi podstatny. Avsak inu pracu nemam a ani nepredpokladam, ze by som tak skoro nasla.

domkakvet
2. júl 2025

Ak nemas inu pracu a tvoj prijem je pre rodinu dolezity, tak nemas nad cim premyslat, ale nie je to ok ze ta takto zamestnavatel nuti, aj ked nechces.

autor
2. júl 2025
@domkakvet

Ak nemas inu pracu a tvoj prijem je pre rodinu dolezity, tak nemas nad cim premyslat, ale nie je to ok ze ta takto zamestnavatel nuti, aj ked nechces.

@domkakvet no nenuti, ked chcem ostat, musim to prijat, inak dve si teraz na svk nemozu dovolit. Ak to neprijmem, tak neviem si to ponuknu kolegyni alebo budu hladat novu osobu. Zaroven som uz vo veku, ze hladat pracu pre zenu v mojom veku, v mojom regione je celkom problem.

lenalenja
2. júl 2025

Zober 👍 neskôr taká možnosť nebude. Zvládneš to 💪

ysseba
2. júl 2025

Myslím, že stredoškoláci to 2 týždne bez mami zvládnu. Zober to, ale skús si vyjednať plat taký, aby to stálo za to. 500€ brutto za prácu, ktorú doteraz robil samostatný človek? Veľmi prefíkaný zamestnávateľ 😀

kristinka92
2. júl 2025

Ak sú deti už neni take maličké a vie sa manzel postarat tak dobre. Ale vypýtala by som si viac ako 500€brutto. Veď pozíciu tej druhej zrušia, tým pádom tam veľa ušetria, ale to neznamená, ze ty máš vykonávať prácu za dvoch za smiešny bonus, nenechaj sa ošklbať. Oni s tým určite počítajú. A ty máš tiež len jedno zdravie.

petamich
2. júl 2025

Nezobrala by som to uz len z dovodu, ze doteraz ste mali povedze tvoj plat krat dva (lebo 2FTE) a teraz ta vlastne nutia robit minimalne za dvoch, doma poriadne nebudes (viem co to obnasa, nie su to dva tyzden za rok, su to pomaly dva tyzdne do mesiaca) a plat ti zvysia o 500€? Oni nechcu kumulovat poziciu, oni chcu usetrit a co na tom ma byt pre teba take lukrativne? Robit za dvoch, nebyt poriadke doma, nacestovat kilometre a zvysenie "minimalne"? Akoze zaujimavo to bude zniet v zivotopise, to ma byt ten benefit, tak na to by som sa ja osobne...ak si ta vazia a su s tebou spokojni, nech su aspon ferovi a nie tvaria sa ako ta karierne posuvaju a pritom chcu usetrit.

autor
2. júl 2025
@petamich

Nezobrala by som to uz len z dovodu, ze doteraz ste mali povedze tvoj plat krat dva (lebo 2FTE) a teraz ta vlastne nutia robit minimalne za dvoch, doma poriadne nebudes (viem co to obnasa, nie su to dva tyzden za rok, su to pomaly dva tyzdne do mesiaca) a plat ti zvysia o 500€? Oni nechcu kumulovat poziciu, oni chcu usetrit a co na tom ma byt pre teba take lukrativne? Robit za dvoch, nebyt poriadke doma, nacestovat kilometre a zvysenie "minimalne"? Akoze zaujimavo to bude zniet v zivotopise, to ma byt ten benefit, tak na to by som sa ja osobne...ak si ta vazia a su s tebou spokojni, nech su aspon ferovi a nie tvaria sa ako ta karierne posuvaju a pritom chcu usetrit.

@petamich vies, ale ked mi aj daju o 1.000 viac, co sa tym zmeni? Budem mat viac casu pre seba? Nie, budem stale na cestach, stale v aute, stale po hoteloch. Zaskocila ma tato situacia, ani z voza, ani na voz.

enmery
2. júl 2025

Ťažká situácia. Ale ja Ti to poviem v skratke. V práci Tvoje mieste nahradí hocikto. Tvoje miesto doma nedokáže nahradiť NIKTO. Prachy boli, sú a budú. Deti a ich vek a rast máš pred očami len raz. Vyzeráš byť šikovná baba, o svoju pracovnú budúcnosť by som sa na Tvojom mieste fakt nebála.

domkakvet
2. júl 2025

Tak zober za vyskusanie nic nedas, mozno sa ti to aj zapaci.

lenka.25
2. júl 2025

Určite by som to zobrala . Vždy je možnosť skončiť . Za skúšku nič nedáš . Neskôr by si mohla ľutovať , že si to ani nevyskúšala .

janinah
2. júl 2025

Ako,človek prwd dôchodkom ti napišem neber to.Premysli si svoj pracovny zivot.Budeš takto ťahať do dochodku? Nebudeš vladať a do toho pride vek,mozno choroby,treba sa postarať o sttarnucich rodičov,deti povydavať a užiť si vnučata.Ten čas,ze budeš 50+ pride ani sa nenazdaš.Si šikovný clovek,ty si teraz vyber pracu,ktora ti bud3 plne vyhovovat a ktoru si udrziš ak sa bude dať az do tvojho starsieho veku.Teraz okolo 45tky to urob.Peniaze ani kariera nie su vsetko.Ked nebudes vladat vymenia ťa šmahom ruky a pride dalsia,ktora im na taku ponuku skoči.Kto pise,ze vzdy môzes skoncit,to ano,ale je rozdiel hladať si novu perspektivnu pracu teraz a po 50tke.

tinka_1807
2. júl 2025

Nuž máš to náročné. Ja robím marketingový manažérku a je to tiež dosť a hlavne mám časti výčitky, že som menej s rodinou. Na druhej strane prácu môžeš zobrať na nejaký čas "na skúšku". Ak to nebude dobre, tka proste odídeš... Tu možnosť máš vždy. Ale určite si vypýtaj viac ako 500€ brutto ... To je zdieranie, aby si robila prácu za dvoch ľudí a plat ti dvihnu o tretinu platu.... Vypýtala by som si jednoznačne aspoň 1000€ v hrubom navyše. A podľa reakcie uvidíš, či im za to stojíš.
Čo sa roka veku až tak by som sa nebála - v 40 s odrastenymi deťmi ťa vezmú dokonca skôr ako 30 bez detí, lebo s aboja, ze pôjde na materskú 🙈 ...Plus zjavne máš čo dať do životopisu. A ak sa aj tka bojíš, tak príbeh zo života mojej mamky -v 38 sa prihlásila na pedagogickú školu (jej sen) a po škole ako 40 tnicke bez praxe sa jej podarilo zamestnav v MS ako učiteľka a už je tma cez 10 rokov. Takže veku sa určite neboj ;)

ukgirls
2. júl 2025

nic ine nemas,prijem je dolezity tak to vezmoi na skusku a uvidis..mozno sa to to nakoniec zapaci a ak nie je jednoduche dat vypoved

autor
2. júl 2025
@tinka_1807

Nuž máš to náročné. Ja robím marketingový manažérku a je to tiež dosť a hlavne mám časti výčitky, že som menej s rodinou. Na druhej strane prácu môžeš zobrať na nejaký čas "na skúšku". Ak to nebude dobre, tka proste odídeš... Tu možnosť máš vždy. Ale určite si vypýtaj viac ako 500€ brutto ... To je zdieranie, aby si robila prácu za dvoch ľudí a plat ti dvihnu o tretinu platu.... Vypýtala by som si jednoznačne aspoň 1000€ v hrubom navyše. A podľa reakcie uvidíš, či im za to stojíš.
Čo sa roka veku až tak by som sa nebála - v 40 s odrastenymi deťmi ťa vezmú dokonca skôr ako 30 bez detí, lebo s aboja, ze pôjde na materskú 🙈 ...Plus zjavne máš čo dať do životopisu. A ak sa aj tka bojíš, tak príbeh zo života mojej mamky -v 38 sa prihlásila na pedagogickú školu (jej sen) a po škole ako 40 tnicke bez praxe sa jej podarilo zamestnav v MS ako učiteľka a už je tma cez 10 rokov. Takže veku sa určite neboj ;)

@tinka_1807 zastávala som vyššiu mng pozíciu, ale v rámci môjho regiónu dlhé roky. Potom prišla určitá zmena, merge dvoch brandov a časť managementu minoritného hráča prepustili. Pol roka som si hľadala robotu a mala som problém. Nepovedala by som, že už v mojom veku problém budem mať, ale áno. Overqualified alebo naopak. Túto pozíciu som zobrala z núdze a nakoniec ma veľmi rýchlo promotli. Len priznám sa, ja som už aj unavená z cestovania. Už nemám veľké ambície a budovať si kariéru a mám už aj dosť zdravotných problémov. Žiaľ keďže môj manžel je na tom kariérne horšie, peniaze nosím domov ja.

petamich
2. júl 2025

No len tym padom si si asi odpovedala 🙂 evidentne (minimalne podvedome) vies, ze to nechces robit ani za viac penazi...takze mas dve moznosti zobrat to alebo nezobrat to a tak ci tak mozno skoncis hladanim novej prace. Tak to pripadne zober za rozumny peniaz, daj si nejaky vnutorny milnik, ze napr. na 6M a ak zistis, ze nie, tak zacnes hladat.

autor
2. júl 2025
@ukgirls

nic ine nemas,prijem je dolezity tak to vezmoi na skusku a uvidis..mozno sa to to nakoniec zapaci a ak nie je jednoduche dat vypoved

@ukgirls no to mi nepríde fér ku kolegyni. Ak ju vyhodia kvôli mne a ja to skúsim a po 3 mesiacoch vzdám, tak čo som tým dosiahla?

petamich
2. júl 2025

Ak to nevezmes povysia ju?

autor
2. júl 2025
@petamich

Ak to nevezmes povysia ju?

@petamich ano, bud to, alebo budu hladat noveho cloveka namiesto nas oboch.

ukgirls
2. júl 2025

kolegyna nieje kamoska.. keby to bolo opacne ona to vezme a skusi ... zial tak to dnes chodi

petamich
2. júl 2025
@ukgirls

kolegyna nieje kamoska.. keby to bolo opacne ona to vezme a skusi ... zial tak to dnes chodi

@ukgirls tiez si myslim

autor
2. júl 2025
@ukgirls

@ukgirls kolegyna je kamoska, pomaha mi velmi, je vo firme ovela dlhsie ako ja a je tu pre mna vzdy, ked potrebujem. Bez nej by som to nedala.

bystrozraky
2. júl 2025

Takže máš na výber: buď to zoberieš, alebo ťa vyhodia, ak som to dobre pochopil.V tom prípade nie je o čom… Veď potom, čo môžeš stratiť? Môžeš to skúsiť, popri tom si hľadať novú prácu a keď ju nájdeš, tak vypovieš.
Alebo takto: začneš na tej pozícii, po krátkom čase im povieš, že to sa nedá zodpovedne zvládnuť a potrebuješ asistentku. Tú si vyškoliš 🙂 trosku sranda 😉
Možností je nekonečne veľa 🙂 No a treba zvážiť nielen čas, ale aj toľko cestovať na slovenských cestách — to by som dlhodobo nerobil…
Prajem veľa šťastia 🙂

autor
3. júl 2025
@bystrozraky

Takže máš na výber: buď to zoberieš, alebo ťa vyhodia, ak som to dobre pochopil.V tom prípade nie je o čom… Veď potom, čo môžeš stratiť? Môžeš to skúsiť, popri tom si hľadať novú prácu a keď ju nájdeš, tak vypovieš.
Alebo takto: začneš na tej pozícii, po krátkom čase im povieš, že to sa nedá zodpovedne zvládnuť a potrebuješ asistentku. Tú si vyškoliš 🙂 trosku sranda 😉
Možností je nekonečne veľa 🙂 No a treba zvážiť nielen čas, ale aj toľko cestovať na slovenských cestách — to by som dlhodobo nerobil…
Prajem veľa šťastia 🙂

@bystrozraky Ďakujem za názor. Ak by to bolo pre mňa také jednoznačné, tak nepíšem na MK, ja veľmi reálne rozmýšľam, že to odmietnem. Inak asistentka by tento problém nevyriešila, nepotrebujem odbremeniť od admin práce a supportných činností.,

mogaa
3. júl 2025

nuž tak ponuku zober a hľadaj ďalej.....peniaze nie sú všetko a človek v určitom veku uprednostní mať svoj klud a čas pre rodinu a pre seba pred peniazmi a kariérou.....ano možno to je neseriozne voči zamestnávateľovi, ale serioznosť ide v takýchto prípadoch bokom.....nechceš ostať bez práce, či?takže ber čo sa ponúka a hľadaj niečo vhodnejšie....

autor
3. júl 2025
@mogaa

nuž tak ponuku zober a hľadaj ďalej.....peniaze nie sú všetko a človek v určitom veku uprednostní mať svoj klud a čas pre rodinu a pre seba pred peniazmi a kariérou.....ano možno to je neseriozne voči zamestnávateľovi, ale serioznosť ide v takýchto prípadoch bokom.....nechceš ostať bez práce, či?takže ber čo sa ponúka a hľadaj niečo vhodnejšie....

@mogaa tu nejde o neseriozne jednanie voci zamestnavatelovi, ale voci mojej kolegyni. Ona by tuto poziciu prijala, to viem urcite. O pracu ju nechcem pripravit, len pretoze ja to chcem skusit.

mogaa
3. júl 2025

nuž tak potom ostaň bez práce ty.....iná možnosť nie je....

autor
3. júl 2025
@mogaa

nuž tak potom ostaň bez práce ty.....iná možnosť nie je....

@mogaa asi to tak urobim. Kedze nie som o tomto vobec presvedcena a nechcem svoj zivot precestovat a obetovat praci. A pripravit o pracu niekoho, kto si to naozaj zasluzi. Ale aspon viem, ako ludia rozmyslaju..

ukgirls
3. júl 2025

S kolegynou tqk ci onak apokojny niesu a skor ci neskor ju vymenia.. bud za teba alebo druhu v poradi

Strana
z2