Mamičky, ktoré si privyrábate upratovaním
Milé mamky, ktoré si privyrábate upratovaním...a za upratovanie si pýtate peniaze na ruku, bez dokladu, nefacká vas dakedy hanba? Fakt sa nebojíte, že niekto na Vás pošle daňovú kontrolu? (pokojne stačí napr. komunikácia na messengeri ako dôkaz) aby si Vás niekto prevetral...
Ja nevravím, že všetky sú také, ale máme takúto skúsenost...
Zdedili sme byt. Keďze v tom byte bol bordel, špina, prach ...najali sme firmu, ktorá, 3i byt (62m2) vypucovala za 70€, aj s faktúrou (okna sme nedavali a nechceli umyvat, inak by to bolo samozrejme viac).
Potom par mesiacov byt stál, boli sme tam len pár krát vyvetrať, vybrať schránku. Keďže chceme byt prenajať, chceli sme ho znova dat upratat - firma však mala personalny vypadok, takze riesili len vacsien zakazky v ten mesiac (chodia aj bytovky upratovat a tak). Tak som sa rozhodla zareagovat na ponuku jednej pani, čo si vraj privyraba upratovaním popri rodičovskej. Pani si bola pozrieť byt, potom potiahla noštekom, no viete...potrebujem tieto a tieto čistiace prostriedky (na podlahu, WC) - podotýkam, v byte su ale ona chcela "svoju znacku" - nestacil jej sanytol a sawo wc gel, cif, chcela aby sme jej zabezpecili handru novu, mop (ze si prinesie ale cena sa tym navysi), a vysavac (tiez ak si prinesie cena sa navysi). Bez toho vysavaca a mopu chcela 80€ na ruku, ak by si mala doniest svoje tak 100€. Pani som sa podakovala a vyprevadila ju...Byt je takmer prazdny (par skrin), stacilo povysavat, umyt podlahu, WC, kupelku. Nechcela som od nej nic viac ako spravila firma, este menej.
Kolko platite za upratovanie bytu vy? KOlko firme a kolko "na cierno"? (doma si upratujem sama, toto je byt v ktorom som nebyvala a byvat nebudem...)
@anonym_c7b864 ktorý živnostník zarobí 50-100€ mesačne?iba ten,ktorý neprizná celý a všetok príjem
@anonym_2645c4 popri zamestnaní úplne v pohode, alebo študent popri škole a oficiálnej brigáde (poznám osobne)
Ale keby si doniesla všetko svoje, keby si vypýtala 40 € to by ťa doklad nezaujímal, že ?
Veď ty si reagovala na jej ponuku. Či čakala si že žena ktorá si takto privyrába ti vystaví doklad a z vrecka vytiahne plat.terminál ?
Hanbiť sa majú iné individuá v tomto štáte a nie žena ktorá hoci pracuje na čierno, tak pracuje a pomáha si ako vie.
@anonym_autor
ty by si na koľko e za hodinu ohodnotila svoju prácu, keby si bola v uchu pozícii? Tiez by si to robila za par drobných ??
Kolko hodin trvali firme, kým vám to uprarala za tých 70e? Prišiel jeden človek ci viacerí?
Minule tu jedna pani pisala, ze za komplet aj s oknami a žalúziami platila profil firme 400e, rozlohou podobne akebo este mensi mozno.
@anonym_autor ty si kompletná??? Bloček za upratovanie bytu ??? Ty asi zavidis niekomu aj nos medzi očami. Tých pár drobných??
@anonym_1353e1
no ved mohla kludne dat bloček- 70e v cistom plus daň 😉. Toto ludia nerobia z lásky k savu ale chcú si zarobiť. Pokial niekto nesúhlasí, nech hľadá ďalej. A ked na to nemám, službu neobjednam.
@anonym_265acc ak by si pani vypýtala 60€ bola by som s tým ok. JA ani nemam nic proti tomu, ak si chce mamička privyrobiť - ale nie tak, ze premrsti cenu (potom sa fakt nemôže diviť, ak raz na ňu niekto pošle kontrolu).
A nie, ja som nechcela bloček...To som nikde nenapísala, že som ho chcela 😂 Ale ak by pri 80-100€ dávala bloček, už by som bola s tou sumou snáď aj ok...
Aj tu na MK sa dá privyrobiť predávaním handmade výrobkov, ale počet inzerátov je obmedzený.
Sashe je myslím povinná hlásiť daňovému úradu zárobky...Alebo tak to kedysi bolo, resp. nedá sa neobmedzene "privyrábať" legálne...
To je ako keď sa tu užívateľky rozčulujú, že použitú vec ide niekto predať za viac ako stojí nová...Touto logikou by sa dalo to zdôvodniť tak že prečo si chudinka nemôže privyrobiť.,..
V celom mojom úvodnom príspevku išlo o to, že ak si privyrábate "na čierno" (lebo áno, je to na čierno", dávajte normálne ceny...
@anonym_autor
predpokladám ze pracuješ. Asi 50% z platu odvádza zamestnavatel štátu a ty tiež nejaké % odvadzas. Takze pokial chces určitú hodinovú mzdu alebo trebars sumu za m2 atd... musíš cenu navýšiť. A kde je napísané, ze by to mali robiť za 3e v cistom??
Keby chcela bloček tak sa nedoplatok. Firmy idú casto cez kvantitu objednávok. Jednotlivec musí uvažovať inak.
@anonym_autor ja neviem, kde si natrafila na tu firmu, ktora ti vypratala cely byt za 70 euro, ale to si mala velke stastie.
Vsak si zavolam firmu navytepovanie sedacky, a 50 euro a s blockom, 50 euro je ak chcem umyt okna, cely dom neviem kolko by stal.
A bud rada, ze chcela novu handru ... nevedela by som si predstavit, ze by mi s nejakou pouzitou cistila byt, mozno predosli den s tym utierala moč v kupelni niekoho ineho.
Raz som pocas materskej chcela aj ja upratovat,podala som ziadost vsade kam sa len dalo, zavolali ma do 5 hviedickoveho hotela nedaleko DS, damy s tou handrou ktorou som drhla zachod som utierala aj stol a pozerali sa na mna ako na UFO, ze co chce??? Druhu handru na utieranie stola. Ten skusobny den bol mojim poslednym.
@kiki68 ale ona chcela aby sme jej vysavac zabezpecili my ( vo by nebol problem), iba poznamenala, ze ak by to bolo +10€ keby si donesie svoj :D
@anonym_6a05bd "dakedy" si nepostrehla (myslela som rpesne tento prípad)
@nin12345 😂
@anonym_27a072 lebo to urobiť nemôžem (ale keďže vieš o mne hovno, mysli si, že som lenivá 😉)
@janinah poctivá sa nerovná nenažratá, to by si mohla vo svojom veku vedieť 😉
@anonym_autor esteze ty vies o mojom veku,ked uz ja neviem ani prd o anonymovi...a len zopakujem...v tomto štate je nenazrany niekto celkom iny,nie upratovacka..
Kazdy si pri praci kladie podmienky a je to normalne,bud ber alebo nechaj tak...
Btw..za kolko a kto ten byt nakoniec upratal?
@anonym_autor vôbec by ma nefackovala hanba!
A ty si aká odborníčka. Kto ti dokáže, že reálne tie peniaze si prevzala? 🤦
@anonym_265acc ak by si pani vypýtala 60€ bola by som s tým ok. JA ani nemam nic proti tomu, ak si chce mamička privyrobiť - ale nie tak, ze premrsti cenu (potom sa fakt nemôže diviť, ak raz na ňu niekto pošle kontrolu).
A nie, ja som nechcela bloček...To som nikde nenapísala, že som ho chcela 😂 Ale ak by pri 80-100€ dávala bloček, už by som bola s tou sumou snáď aj ok...
Aj tu na MK sa dá privyrobiť predávaním handmade výrobkov, ale počet inzerátov je obmedzený.
Sashe je myslím povinná hlásiť daňovému úradu zárobky...Alebo tak to kedysi bolo, resp. nedá sa neobmedzene "privyrábať" legálne...
To je ako keď sa tu užívateľky rozčulujú, že použitú vec ide niekto predať za viac ako stojí nová...Touto logikou by sa dalo to zdôvodniť tak že prečo si chudinka nemôže privyrobiť.,..
V celom mojom úvodnom príspevku išlo o to, že ak si privyrábate "na čierno" (lebo áno, je to na čierno", dávajte normálne ceny...
@anonym_autor na ňu môžeš poslať kontrolu iba TY. Ze sa vôbec tým zaoberas. Nrvyhovuje ti, uprac si sama. Vybavene.
@anonym_autor na ňu môžeš poslať kontrolu iba TY. Ze sa vôbec tým zaoberas. Nrvyhovuje ti, uprac si sama. Vybavene.
@xckaretxxx Treba pohľadať inú firmu alebo pani, oni majú rôzné ceny.
@anonym_autor ty si dobra chudera, aby si riešila či upratovačka dáva doklad 🤣
70€ za upratanie celeho bytu firmou sa mi zda dost malo. Bohuzial natrafila si teraz na spekulantku. Podla jednej zlej skusenosti nemozes hodnotit pristup ostatnych. A teda aj ceny isli poriadne hore. Ja to vidim na tepovani o 30€ navyse platim oproti cca 8 rokom dozadu.
@anonym_autor a kolko jej trvalo upratat ten byt? To co si vymenovala je tak praca na hodinu. Za to je 80 eur vela a s takouto ponukou by som nesuhlasila ani ja, taktiez ona prist a zarobit 10 eur je malo, ved polovicu urcite precestovala. Ak mala len vysavat a umbyt podlahy a odhad trvania je 1 hodina, to by som nikoho nevolala ale upratala to sama.
@anonym_autor a kolko jej trvalo upratat ten byt? To co si vymenovala je tak praca na hodinu. Za to je 80 eur vela a s takouto ponukou by som nesuhlasila ani ja, taktiez ona prist a zarobit 10 eur je malo, ved polovicu urcite precestovala. Ak mala len vysavat a umbyt podlahy a odhad trvania je 1 hodina, to by som nikoho nevolala ale upratala to sama.
@zuzana76 Hodina? Asi tazko. Vycistit kupelnu,povysavat cely byt a umyt podlahy,ked to chces spravit dokladne,tak kludne tam stravi aj 2-3 hodiny.
@zuzana76 Hodina? Asi tazko. Vycistit kupelnu,povysavat cely byt a umyt podlahy,ked to chces spravit dokladne,tak kludne tam stravi aj 2-3 hodiny.
@marca12 maximalne dve hodiny, ved pise ze byt je takmer vypratany a podlahova rozloha je 62 metrov, ak ma umyt jedno wc a jednu kupelnu a podlahy, tak to nemoze trvat neviem ako dlho. Ale zavisi od obtiaznosti, mozes mat podlahu zaspineni tak, ze musis ziskrablvat spinu alebo relativne cistu, len prach.
Čo ťa piču do tohto či to robí niekto bez papiera alebo s? Máš pocit že nás už malo štát okráda ?
My platíme 15 na hodinu a bloček som teda za takúto službu nikdy nepožadovala, ešte im môžem ruky/nohy bozkávať, že vôbec príde niekto.
@procrastique my si dávame tak 2-3x ročne tepovat gauč, aj matrace a od firmy a tiež mi za tie roky nedali bloček, ani mi nenapadlo pýtať.
@anonym_autor esteze ty vies o mojom veku,ked uz ja neviem ani prd o anonymovi...a len zopakujem...v tomto štate je nenazrany niekto celkom iny,nie upratovacka..
Kazdy si pri praci kladie podmienky a je to normalne,bud ber alebo nechaj tak...
Btw..za kolko a kto ten byt nakoniec upratal?
@mira0611 kde som napísala že VYPRATALA nám firma byt? Napísala som, že UPRATALA VYPRATANY byt
Žiadny bloček som nepýtala!!!
@janinah ono to nie je celkom tak. Podmienky si kladie aj ten, čo platí ;) Obchodne podmienky si môže 100% klásť len ten, kto pracuje legálne. Ak si pozorne čítala, prečítala si, že firma to upratala za 70€. A ta istá firma nám to znova uprace, len si musíme počkať ešte cca týždeň. AJ keď o uprataní je hovoriť silné slovo, keďže od upratania firmou sa: vo vani nikto nesprchoval, neumýval, nečesal, do hajzla nikto nešťal a nes*al...V kuchyni nikto nevaril, atď....Takže ide čisto len o zotretie a zmytie prachu, nie špiny...A že viem aký máš vek? Prepáč, ale často spomínaš veľkého syna, takže predpokladám vek 50+. Alebo sa mýlim?
na ostatne tu nebudem už reagovať, lebo vidím, že 99% má medzery v čitateľskej gramotnosti
Akože, politici kradnú milióny, mnoho podnikateľov dáva minimálnu a zvyšok doplatí na ruku a tak slovensky bude niekoho srať nejaká mamička, ktorá chce dať deťom najesť a ide upratať. Fakt sú Slováci najhnusnejší a najneprajnejši národ v tomto. Riešia to, čo nie je podstatné a veľké ryby prehliadajú. Grc.
@enm👍
@anonym_autor Tak si uprac sama ty truba.
A vsetky tie nechtarky, kozmeticky, maserky, pedikerky, mihalniciarky co robia doma na cierno ti nevadia?
Isto k takej chodis 😁
A vsetky tie nechtarky, kozmeticky, maserky, pedikerky, mihalniciarky co robia doma na cierno ti nevadia?
Isto k takej chodis 😁
@anonym_357195 urcite nie. Ona je je 100% poctiva.
@anonym_autor Ty si sama o sebe protivna ku každému, kto Ti dá inu odpoveď, ako očakávas. Sama si tu pani volala a teraz sa tu ohanaš blokom a faktúrou. Že Ťa hanba nefackuje, že si chcela zaplatiť za nelegálnu prácu! Ta ťapa chcela 80 e, a Tu si chcela, aby to urobila za 40. No čo už, keď ste sa nevedeli dohodnúť. Si lenivá, tak plat.
@anonym_autor prehanas... ked sa ti zda vela co pani pyta za upratovanie tak podakujem, a poviem ze hladam nieco lacnejsie... kazdy ma nejaku cenu. Aj v obchode ked je ti nieco drahe co nedas, tak najdes lacnejsie... aj sluzby su drahsie,lacnejsie... tema uplne o nicom 🤦♀️
To uz aby aj dievca co pride obcasne poopatrovat nejake dieta,si nosilo so sebou pokladnu a davalo blocek 🤦♀️

a že tento zlodejský štát bude chcieť od živnostníkov s minimálnymi príjmami 132 Eur ak aj zarobia napríklad 50-100 Eur mesačne to sa vám zdá OK? nebudem sa čudovať, že drobné živnosti zrušia a budú robiť na čierno, čiže nie podpora ale likvidácia malých živnostníkov
@anonym_c7b864 ktorý živnostník zarobí 50-100€ mesačne?iba ten,ktorý neprizná celý a všetok príjem