Manuálna práca počas rodičovskej

23. dec 2023

Ahojte, aktualne som na MD ale coskoro pojdem na RD. Manzel pracuje. Ja by som rada zacala opat pracovat ale PP mi skocil pocas MD. Pracovala som v administrative. Kedze by som chcela pracovat nie na fulltime, ale iba par hodin tak jaslicky sa mi velmi neoplatia (viem ostane mi cely rodicak, z ktoreho mozrm platit jasle), napr nejake vikedove smeny, aby bol zatial muz s malou. Napadlo mi, ze na ten cas kym som na RD by som sa zamestnala napr aj v obchode ako predavacka (myslim, ze by som vedela rychlo najst pracu lebo v okoli su supermarkety a obchodny dom).
Moja otazka je: keby ste pracovali na HR a prislo by vam CV - zena s VS, cca 8 rokov odpracovanych na administrativnej pozicii a pocas RD brigada ako predavacka - ako by ste reagovali? Resp ovplyvnilo by vas to pri vybere?

petamich
23. dec 2023

ved tu brigadu si do toho CV vobec nemusis dat, ak to vobec nesuvisi s tvojou predchadzajucou a buducou pracou a svojim sposobom je to tym padom irelevantne, tak na co, budes mat pauzu v CV a normalne pri pohovore povies, ze si bola na RD a pocas nej si prilozitostne brigadovala

madeincssr
23. dec 2023

Je od teba pekné, že na RD chceš ísť pracovať aspoň cez víkendy a je jedno či "manuálne". Pomôže to tebe narušiť MD/RD stereotyp, byť trochu medzi ľuďmi, aj nejaké to euríčko poteší celú rodinku. Veď do CV nemusíš popísať, čo nechceš... aj keď niektorých potenciálnych zamestnávateľov by možno aj potešilo, že sa nebojíš žiadnej práce.

autor
23. dec 2023

@madeincssr @petamich
Vobec mi nenapadlo, ze to nemusim napisat do CVcka 😁 dakujem vam 😊

babulkomale
23. dec 2023

Napriklad ucitelky, uctovnicky, administrativne sily, uradnicky bezne pracuju cez vikendy v kaviarnach napriklad. Je to zmena od ich beznej prace a vedia si fajn privyrobit.
Takze nie je to ziadna hanba.
Ale pisat to nikam nemusis, ked nechces.