icon

Maródka verzus výpoveď

dalida17
29. apr 2016

Ahojte 🙂 Som zamestnana vyse 2 rokov u jedneho zamestnavatela na dobu neurcitu. Robim casnicku v pube,kde sa samozrejme fajci,14 niekedy 16 hodin za den,kratky/dlhy tyzden. Som v 8tt a moj gynekolog ani nejako nie je ochotny ma dat PN. Nechcem ohrozit svoje babo v takychto pracovnych podmienkach,ale nechce sa mi ani tak tvrdnut doma na PN s vychadzkami,preto som rozmyslala,ze ci by bolo mozne dat vypoved a zahlasit sa na UPSVaR-e,kedze mam narok na davku v nezamestnanosti a pockat si tak na matersku a mozno este pred tym aj najst daku jednoduchsiu pracu alebo brigadu,kedze platit treba. Za vase nazory,poznatky a skusenosti vam dakujem. 🙂

candii
29. apr 2016

Skus ist k obvodnemu ani mna gyn. nechcel vypisat ale obvodny ma vypisal tak sa da vselico vymysliet 😉

dalida17
autor
29. apr 2016

@candii vsak prave,ze jedine skusit obvodnu...sama spekulujem,co robit,aby dobre bolo

mata1001
29. apr 2016

Nerozumiem preco gynek.ta nechce vypisat ked pracujes min.14hod v stoji a si v zafajcenom prostredi.pytala si sa ze preco ta nevypise?ja by som to neriesila vypovedou ale bud zmenou gynek alebo skus obvodnu..a ked budes na pn tak tehotne az tak nekontroluju.ja som bola od 8tt na pn a nedosla mi kontrola a myslim ze baby to uz niekde rozoberali ze kontrola pocas tehu nechodi....

dalida17
autor
29. apr 2016

@mata1001 ale tak z istej casti je to predsa stres,ze co ak sa dakto zjavi...nechcem menit,on je dobry gynekolog,len mal asi zly den alebo co...ma len odbil,ze kazdy ma pracu taku,aku si vybere a tym to haslo,nejako nemal zaujem ma pocuvat,ak to bude nutne,tak ho zmenim...ale sestricka je mila,ta mi hned povedala,ze si mam po knizku zbehnut o tyzden ,tak snad daco domyslim...obvodna by mi dala PN bez problemov si myslim.

zuzka38
29. apr 2016

@dalida17 mna tiez nevedel vypisat gyn., obvodny v pohode..drzim palce..bola by skoda davat vypoved

dalida17
autor
29. apr 2016

@zuzka38 tiez mam ten pocit,ze by bola skoda :/ dakujem 🙂

bajana
29. apr 2016

@dalida17 na Slovensku neplatí, že ak zamestnávateľ nedokáže zabezpečiť tehotnej zamestnankyni vhodnú prácu pre tehotnú, má táto nárok ostať doma za plnú mzdu? Pozistuj si to, tu v CR to platí.

emilia25
29. apr 2016

Ja som malá tiez 3 možnosti.prva nastúpiť do prace to ale nehrozilo lebo uz žijem v sr a prácu mám v cr.2 možnosť ja mám dať vypoved co by mi vlsstne ani odstupné nedali a bola by som sama proti sebe.3 možnosť ist na pn.tiez moj gyndos nemal dovod mi dať pn z toho hľadiska tehu bolo v poriadku tak som sla k obvodnej inak mi to aj gyndos odporučil.tak som sla bola pn u obvodnej.a este som bola aj na predlzenom rodicsku platenom zo zdravotnych dôvodov.takže som malá aj jedno aj druhe.

priora
29. apr 2016

@mata1001 mne prisla kontrola aj pocas tehu ale mala som neobmedzene vychazdky po tyzdni co oni nevideli a preposlala som im pn na mail a napisali mi ze mozu prist hocikedy medzi 8 - 10 ked su neobmedzene vychadzky neviem ci si mysleli ze budem na nich cakat 🙂) ale odvtedy mi na kontrolu uz neprislidake 3 mesiace

emilia25
29. apr 2016

@bajana no mne dali tieto 3 možnosti tiez mám prácu v cr ale o tskej možnosti mi ani na socialke ani na personálnom nepovedali iba na neplatene volno co je tiez iba na zamestnávateľovi a mne dali tieto možnosti.vobec ich nezaujímalo ze sa starám denne o chore dieťa.

candii
29. apr 2016

@dalida17 ja som tiez robila casnicku .. skus toho obvodaka vypoved by bola ozaj skoda davat 🙂 no len tie vychadzky potom .. tie boli aj pre mna najhorsie zvlast teraz ked ide leto 🙂 tiez som takto isto ako ty bola PN ale da sa to prezit 😂

dalida17
autor
29. apr 2016

@bajana aj tu pisu,ze je zamestnavatel povinny dat volno s nahradou mzdy,ale nejako si to neviem predstavit v praxi a presny cas,ze na ako dlho to tiez som nenasla

dalida17
autor
29. apr 2016

@candii urcite sa to da prezit,len ma sere,ze financna situacia nula bodov...lebo chroma nie som zase

candii
29. apr 2016

@dalida17 notak ta PN je fakt bieda

dalida17
autor
29. apr 2016

@candii vsak prave preto mi je luto,ze ked je vsetko ok a nemozem robit :D to ani tak,ani tak..a niesom zrovna kludas,furt som v pohybe tak ma porazi doma sediet :D ale co uz pre to male nespravim 🙂

candii
29. apr 2016

@dalida17 poznam 🙂 .. ale tak zafajcene prostredie nie je urcite teraz pre teba vhodne. Uzivaj si tehulkovanie a klud doma 🙂 potom ked sa male narodi pojdes naplno 😁

sueevelynkaotec
29. apr 2016

Viete s akou diagnózou možte byť na PN ,bolesti chrbtice. Než Vám vykonajú všetky vyšetrenia prejde aj rok

candii
29. apr 2016

@dalida17 inak kamoska ked bola tehu tak cele tehotenstvo bola na PN s diagnozou depresia a mala neobmedzene vychadzky

sueevelynkaotec
29. apr 2016

Využiť maximálne systém.A Diery
v ňom.

nyusika
29. apr 2016

Neexist výpoveď !!!!
Určite PN.

sueevelynkaotec
29. apr 2016

Suhlasim.

dalida17
autor
29. apr 2016

Dakujem baby,no jedine najst daku dieru,ale mam dost hrubu kartu tak by mi isto vedela obvodna vytiahnut cosi aj chronicke ,ked nie no tak teda bud depky abo chrbat,uz daco vyjst musi 🙂

monicekus
3. máj 2016

Presne tak určite vyťaž z toho a choď na PN, výpoveď by nebola správna voľba