icon

Máte dve práce?

bennn
15. jún 2023

Všade nájdete články o tom, že keď chceš viac peňazí, nájdi si ďalšiu prácu...

Ale ako, keď žiadne nie sú. Myslím, popri riadnej práci v štandardných pracovných hodinách. ... No dobre, zas úplne žiadne nie, možno. Ale minimum. A zase za minimálku vykladať kamióny to nie je uplne ono...

ivette1223
15. jún 2023

@bennn ja to napisem z ineho uhla... Naco su mi peniaze ked trcim cely den v robote? Kedy si ich uzijem? Treba naozaj hľadať poriadne zaplatenu robotu, alebo dochádzat za pracou... samozrejme zavisi aj od časti krajiny, ale teda kto chce, ten najde 👍

anjelicek26
15. jún 2023

Skor inu ako dalsiu pracu... ako pise kocka vyssie, docasne - ak clovek taha hypoteku, zenu na rodicaku, vydvaky, pochopim, ale je to o hubu a zdravie... Takze hladaj nieco lepsie plateneho, v rozumnych casoch. Ked mas nizsiu kvalifikaciu, tak zahranicie, tam sa da s tej vyplaty aspon slusne zit, aj ked budes robit to iste. Naklady na zivot na Slovensku su na europskej urovni pri tretinovych platoch, je to na zaplakanie.

nikiki29
15. jún 2023

@bennn môj muž tak chvíľu fungoval, ale dlhodobo by to na nič, lebo súhlasím s @ivette1223 , načo sú nám peniaze, keď ich nemáme kedy spoločne minúť…

petamich
15. jún 2023

aktualne nie ale svojho casu som mala normalne pracu 9-17 PO-PI a cez vikendy som si chodila privyrabat ako recepcna do hotela, to bolo hned po skole uz je to zopar rokov (ono zasa nikto nehovori, ze chodit cez den do jednej na plny uvazok a v noci do druhej na plny uvazok ale vies robit take veci ako upratovat, sportovci robia trenerov cez vikend, strazenie deti, recepcna, .... skratka take, kde si vies naplanovat sluzbu/hodinu tu a tam a je to pomoc pre rodinny rozpocet ak sa neda najst jedna dobre platena praca), len teda je to asi dlhodobo neudrzatelne obzvlast ak prva praca je narocna a tiez work/life balance potom tazko

jumama
15. jún 2023

V zdravotnictve vela ludi z klasika prace v nemocke poobede ide do sukromneho zariadenia vo svojom odbore pracovat - sestricka u kozneho a podobne. Ale ako baby pisu, to nie je zivot, A v zdravotnictve duplom nie, chodia tam len preto, aby zarobili, lebo v nemocke nezarobia...

pribinak
15. jún 2023

@bennn ale je kopec miznosti, robiť preklady, doucovat školákov, robiť ucto, programovať, robiť editoring, upratovať, robiť sprievod, ale aj to vykladanie kamiónov, kosenie travy, ….

No a potom ju tu ešte možnosť zvýšiť si kvalifikáciu a mat len 1 prácu a dobre platenú

anonymanonym
15. jún 2023

A ja napriklad ten nazor "ked chces viac penazi najdi si DALSIU pracu" neznasam. Kratkodobo si privyrobit na nejakej brigade lebo chcem, lebo na nieco chcem co najskor nasetrit, atd, ok, v pohode. Ale ak ma praca nevie uzivit a musim si hladat dalsiu, nie je dobre ohodnotena, tak riesenie hladat este k tomu dalsiu je za mna blbost. Take nevazenie si sameho seba, nevazenie si svojho casu, nevazenie si svojich vedomosti/zrucnosti/vykonu v praci...

bennn
autor
15. jún 2023

Tak človek má VŠ, ale tie platy v štátnych zariadeniach nie sú nič moc. Hýbe sa to okolo priemeru na SR, pričom z toho len veľmi ťažko človek niečo ušetrí.

vanilkovazmrzka
15. jún 2023

Mam jednu, v ktorej robim za dvoch…

konikmodry111
15. jún 2023

Ani ma nenapadne a ani by nebolo kedy 😅my sme s manželom v práci denne 15 - 16 hodín 🙈 ja praveze uvažujem nad tým to zredukovať lebo nemienim takto stráviť ďalšie roky života🤷‍♀️

liljana
16. jún 2023

Tak nerob pre stat (tabulkove platy, ziadna osobna motivacia), ale pre sukromnu firmu. Mozes skusit pracu v zahranicii, postavis sa na nohy, odlozis a vratis. Jadrom je vybrat si pracu, ktora ma perspektivu, v slusnom odbore a rokmi nazbieras skusenosti, ze si vzhladom na skusenosti plateny coraz viac a viac. Bud dusevnu v kancli (IT, ucto,...) alebo manualnu (sikovny remeselnik je dnes nad zlato - murar, zvarac, kurenar, elektrikar, ...). Dokladanim regalov, ci vykladanim vagonov na brigade este nikto nikdy nezbohatol. Najlepsie platena praca s najlepsim dochodkom je uradnik pre EU.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
terina25
16. jún 2023

@bennn ja poznam jedneho ktory ma 3 prace. Hasic, ucitel na ss a sbs. Stiha vsetko.

radkaradix
16. jún 2023

@bennn ja mam hlavny pracovny pomer a popri tom robim to iste aj na zivnost, plus ako hobby sijem softshellky, to je treti prijem.. sem-tam vyrobim aj domace mydla, co je tiez len hobby, ale su z toho peniazky.. keby bol den dlhsi, urcite by som sa venovala dalsim veciam.. 😂

zmrzlinka2021
16. jún 2023

@bennn
Prave preto treba do seba investovat - cas a energiu a aj peniaze na kvalitne vzdelanie, aby clovek mohol mat aj jeden job, dobry job s platom, s ktorym bude spokojny a praca ho bude bavit a bude sa moct v zivote posuvat.

zmrzlinka2021
16. jún 2023

@liljana Vobec nie je pravda, ze robit pre stat je zle. Aj v statnej sprave su krasne platy - sikovny clovek sa tam vie velmi krasne vypracovat a mat osobny plat

pieksamaki
16. jún 2023

@bennn ako mlada som mala 2-3 prace, ale teraz sa neda, zmenila sa aj doba, zrazu home office su mozne , pricom vydavky kazdemu stupli, ale nikdy som nebola bez prace, 10 rokov sme zili z jedneho platu, myslim ze jento o nadstaveni a ako ma rad clovek danu pracu. ved aj druh prace sa zmenil danej dobe.....musime sa prisposobit

kvetinka75
16. jún 2023

momentálne mám aj 3 - okrem hlavnej , ostatné sú také menšie - jedna brigáda, občas (niekedy 5x do mesiaca, niekedy 10) a druhá párkrát do týždňa na pár hodín. Každý týždeň. Je to dočasné. V práci, kde som budem asi končiť tento rok a potom budem mať už iba jednu, kde zarobím toľko ako v týchto troch spolu.

jj298
Odpoveď bola odstránená
bennn
autor
16. jún 2023

Rád by som si našiel niečo "po práci" len v určité dni... alebo víkendový deň... to by bolo finančne pre mňa potom dostačujúce. Nič svetoborné, ale dalo by sa s tým pracovať... Ale takto to zatial nie je.
Jediné čo som videl je kuriér jedla... ale tam je nízka pláca. A síce v BA a v mapách sa orientujem, zastavovať niekde, kde sa zastavovať nedá keď si predstavím staré mesto alebo niečo tak je to naprd.