Máte radi svoju prácu?
Ahojte, máte radi svoju prácu/povolanie, ktoré vykonávate? Tešíte sa do práce? Alebo čakáte stále na piatok?
Strašne by som chcela zažiť prácu, do ktorej chodím rada a napĺňa ma. Mám prácu, ale necítim sa v nej dobre. Chcem vedieť ako to máte vy. 🙂
@hankab Ja som sa tiež stretla s kritikov, keď som z nejakej práce odišla preto, že tam bol vyslovene toxický kolektív. Tak ma okolie súdilo, či neviem niečo vydržať a zaťať zuby. No nie neviem, ja som mala aj prácu, kde bolo dobre, jasné že všade je aj zlý deň aj a Ťa niekto alebo niečo naštve, ale aby som už v nedeľu od obeda mala kŕče v bruchu čo zase bude zajtra, tak to teda nie. Neznášam, keď to súdia ľudia, ktorí to nezažili alebo si myslia, že práca sa musí pretrpieť.
@30ericka milujem svoju prácu. Ale som nútená odísť, zamestnávateľ nedodržiava ZP
V marci som dala výpoveď z prace, v ktorej som mala úzkosti, nebavila ma, nechcela som tam chodiť a každý deň tam bolo utrpenie. Teraz pracujem v práce, ktorá ma baví. Samozrejme, sú aj dni blbec, ale tie k tomu patria a aj o tom je život. Ale už sa mi v nedeľu len tak bežne nechce, no úzkosť z pondelka už nepoznám.
Uprimne...neviem či má práca baví a neviem čo by ma bavilo aby ma uživilo. V novej práci som cca 5mes. Kolektív na figu, systém žiadny.. v min práci som mala super kolektív, ale viem prečo som odišla a čo už zažiť nechcem. Verím však že ešte nájdem prácu čo bude taký stred. Do dôchodku mám ďaleko 😁 a som tým ktorému stúpa nálada s blížiacim sa piatkom.
Ja som vo svojej praci velmi spokojna.pohyblivy pracovny cas,super sefka,prijemny kolektív.pracujem tam 20 rokov
Hľadaj ďalej, ak si mladá.. škoda zabiť produktívny vek, kde ťa to nebaví..
Ja som predchádzajúcu nenávidela. V nedeľu som mala stiahnutý žalúdok a hnačku, lebo v pondelok zas práca. Vydržala som tam asi pol roka. Teraz chodím na brigádu do jednej malej firmy, práca sa mi páči, baví ma, ale nevyzerá to tak, že by som mohla dostať zmluvu na TPP 🫤 škoda
Práca nie je mojím splneným snom, no beriem to reálne. Čo mi však vadí, sú veľmi zlé medziľudské vzťahy v kolektíve.
Ja momentálne svoju prácu milujem,dá sa povedat že som sa v nej nasla.Pred rokom som si urobila Opatrovateľský kurz a pracujem v DSS kde je 90 klientov(len chlapi),sú tam rôzne vekové kategórie a je s nimi aj sranda.Akorat časť prac.kolektivu nič moc,moja priorita sú klienti.
@30ericka ja som v živote vystriedala viacero povolaní a teraz môžem povedať, ze mam prácu do ktorej chodím s radosťou, BA niekedy sa mi z nej nechce ani odísť 😂😂😂 mam super kolektív a ten spraví veľa, síce so svojim vzdelaním a skúsenosťami by som mohla pracovať aj na pozíciách, kde zarobím viac, ale nakoľko sa z prace naozaj teším, nehodlám sa to meniť
Ja som mala stále dobrú prácu aj kolektív len vedenie na …. 😭
Nastastie ano. Som velmi vdacna za svoju pracu, kolektiv, naozaj. Chodim tam rada, a vobec necakam kedy bude piatok, len aby som mala volno.
Ak ty nie si spokojna, hladaj nieco ine. Ja som 12 rokov dozadu bola velmi nespokojna s prvou pracou po skole. Jedneho dna som sa nastvala a dala vypoved bez toho aby som mala uz najdenu novu. Do 2. tyzdnov som akymsi zazrakom nastupovala do novej prace, vdaka ktorej som spoznala ludi s ktorymi pracujem doteraz 😊
Ked som mala brigady kde si mi nepacilo popri vyske proste som odisla a hladala dalej. Moja prva praca ma bavila, tesila som sa do nej. Robila som vela naviac a sef to vzdy ocenil aj financne. Ja som bola dobry zamestnanec :D vela som sa tam naucila a uz par rokov podnikam. Zakaznikov mam super, aj ked niektori su strasni… Ale tesim sa z toho ze ako si urobim tak mam, vsetko je na mne. Nikto mi nestoji za zadkoma nekontroluje ma. Takze ano bavi ma 🙂
@30ericka to je zvláštne, že je tu toľko milovníkov svojej práce. Drvivá väčšina ľudí, ktorých poznám je vo svojej práci vyhorených, chodia tam z donútenia a len pre peniaze. Ale tu asi zohráva veľkú úlohu aj vek, v 30tke sme mali tiež ešte veľké očakávania. Po 50tke už ten pracovný entuziazmus nie je ako kedysi a človek čoraz častejšie odrátava zostávajúce roky do dôchodku.
Svoju momentálnu prácu mám veľmi rada. Je pondelok ráno a zrazu ani neviem ako je piatok poobede. 🤗
Robím ako sestra na OAIM... práca hlavne psychicky veľmi náročná..no som tam už 19 rokov a milujem ju .zatiaľ nemám v pláne meniť ju 🥰..a som v nepretržitej prevádzke...čiže nemám voľno ani piatok, víkend, ani sviatok...
@dankamg ja som si pred 50tkou spravila ešte jednu školu a ,,prerekvalifikovala ,, som sa. Konečne robím to, čo som chcela celý život. Po takmer 30tich rokoch v kancelárii som prácu čiastočne nahradila úplne iným odborom. Takže je to pre mňa niečo nové , neokukané a roky do dôchodku nemusím odratávať, pretože stále ich je dosť.
Ja som po materskej vystriedala tiež v krátkej dobe viac zamestnaní ,hlavne to posledné bolo úplne na hlavu,chodila som tam si stiahnutým žalúdkom,ale nechcela som skončiť, kým som nemala niečo iné....a tiež počúvať tie reči,že zasa mením robotu a že mám vydržať a podobne🤦.. momentálne mám celkom fajn robotu,baví ma,aj kolektív je v pohode,tak dúfam,že to vydrží
@pimpa12 a čo robíš ak môžem vedieť?
@kvetinka75 nakupujem po celom svete hračky, renovujem prerabam ich a potom predávam ďalej tiež do celého sveta. Aj decká túto moju prácu zbožňujú lebo vždy sa tešia keď príde niečo nové. Musím ale povedať že bez môjho muža by to často nešlo lebo ovláda kopu jazykov. A je to super keď mi príde objednávka napr. Z Austrálie pre ten pocit že človek obchoduje s celým svetom. O pár dní odchádzame zo Slovenska a biznis ide s nami🙂
@pimpa12 wau, úžasné
Mam psychicky náročnú prácu za smiešnu mzdu (učiteľka), ale áno mam ju rada. Vyskúšala som aj iné práce, ale v tejto vidím zmysel a keďže som kreatívna duša tak toto je moja správna cesta. Avšak, neznášam ranné vstavanie, tiež sa teším na to kedy "padne" posledná hodina v práci ( nie v škole lebo vtedy nekoncime akoby si niekto myslel), zároveň sa aj po dlhšej dovolenke teším do práce a vtedy viem, že to je ono. Lenže chcem vám povedať, že aj keď pracujete ako stavebný inžinier, policajt, predavačka ci pekarka, účtovníčka, murár a pod.. Nájdite si radosť v tom, čo robíte lebo my ako spoločnosť potrebujeme všetkých. A hoci sú mzdy rôzne a niekedy fakt úbohé, nie každý môže byť manažér ci politik 🤣 netreba prežívať tak filmy kde každý robí len to co miluje. Taky je život. Niekedy proste si človek, čo kope kanály alebo dokladá tovar predstavoval inak svoju kariéru, ale aj tu je potrebný a mal b si nájsť zmysel v tom co robí. Podľa mňa my Slováci mame zakorenené mat super platy za malo roboty a dobrá práca je len chodiť v slušnom oblečení do kanclu ci robiť niečo uznanlivo ako je napr. lekár, sudca.. Nie, všetko má svoje opodstatnenie a každý keby robil svoju prácu s touto myšlienkou tak verte mi, ľudia by boli milsi k sebe aj k druhým a nebolo by toľko zachmurenych tvárí a škaredých komentárov na sociálnych sieťach.
Ešte doplním, že som si chcela opraviť čiarky, ale už ma to nepusti 😬 a tiež ak prácu ozaj nenávidíš, tak ju zmeň, ale ak si v nej dobra tak skus sa na to pozrieť možno aj z inej stránky.
Ja milujem svoju prácu 😂robím v krčme 😁😁
@barbie2023 Všetko si napísala pekne až na ten smiešny plat. Neber to vôbec osobne. Ale podľa mňa ľudia žijúci mimo Ba a v bežných profesionách nezarábajú veľa, aj keď sa Ti to tu na MK môže zdať. Ja som napríklad robila referentku, mám VŠ, svoju prácu som mala naozaj rada. Aj keď ma vyčerpávala a tešila som sa vždy na víkend a na týždeň dovolenky v lete. Ale keď som povedala niekomu, že zarobím 600€ v čistom, tak mi povedali, že za taký plat by ani z postele nestal. Hľadala som si niečo iné. Už to nebola ani omylom práca, do ktorej by som sa tešila. Nie všetko je o peniazoch.

Čo ja viem? Mám rada svoju prácu, som v nej fyzicky aktívna - mám veľky výbeh 🤣 čo som vďačná lebo keď nemám dostatočnú fyzickú aktivitu nemôžem spávať. Jasné že nie vždy sa mi do nej chce ale v globále som spokojná.