Máte skúsenosti s prácou v Tescu?
@zika20 ja som kedysi dokladala, brigadne popri škole. Robila som na oddelení ovocia a zeleniny a bola to veľmi ťažká práca, vláčiť prepravky bananov, skladať ich a vykladať... 🙁 O tom že sme všetci boli z toho studeného skladu uzimení, nehovoriac. S pokladňou ale skúsenosti nemám, to by nemuselo byť také zlé.
@michaela789 Zdravím no asi je to tak že baby ktoré sú na pokladni majú aj svoj úsek čo dokladajú tovar
Pracovala som tam 5 rokov urcite neodporucam ,,tam treba vsetko robit ak niekto vypadne robis za neho ,,,lepsie sa mi robilo v kauflande
A robila som v Extra Tescu a na Obchodnom dome na Kamennom námestí
@zika20 Ja som tam robila chvíľku. Iba skúšobnú dobu. Par krát ma zjazdili že meškám 2 minúty z obedu a balím sa 5 min pred koncom smeny, tak som sa na to nastala a dala výpoveď. Buzeracia pri 3,5€/hod. (chápala by som to pri 10-20€/hod, ale pri 3,5€ to bolo také tragikomicke).
Lidl, Kaufland majú aspoň lepšie hodinové mzdy..
Čo sa týka práce, dokladala som tovar. Na sklade je dosť zima a dokladaju sa niekedy dosť ťažké veci hore na police (napr 6 balení uhoriek v skle v krabici).
A ešte aby som nezabudla: sú tam aj nočné! (ktoré na pohovore ani nespomenuli).
@romi1019 v lidly robia vsetci všetko, nikto nema svoj usek.
@babulka97 neni to tak,že by jeden človek robil stale to iste ake v ramci smeny na každy niečo na starosti,takže sa všetci vystriedaju všade
@delphineta tak tak
@lenkakravcova parkrat ma zjazdili za 2 minuty z obedu,....ked mate narok na 30 minut, tak to mate respektovat. Aj iny chcú isť jesť. Po prvom upozorneni ste si mali na to davat pozor, no evidentne Vam sa asi velmi robiť nechcelo😅
@lenkakravcova no buzeracia tam je to je pravda.. všetko to ide z hora .. A obyčajný zamestnanci sú pre nich nič
@lenkakravcova a kto sa ozval veľa krát našli si šancu ako ho vyhodiť
@lenkakravcova ved ste mali na jedenie 30 minut. To nieje v klude?
@luciannka83
30min vrátane príchodu a odchodu z jedálne. Čiže na obed tak možno 20-25min., keďže tam nebola ani jedáleň (ako vyvarovna) a trebalo si jedlo bud doniesť alebo ohrievat. Pritom neplatenych 30min. ma mat zamestnanec zo zákona, aby sa v kľude najedol. Bola to práca fyzická, čiže stresovať ešte pri obede pri takejto pozícii je dosť na zamyslenie sa. Viac krát sa mi stalo, ze som po obede išla na wc, a teraz akože čo som im tam mala hlásiť že som sa nepipla načas, lebo som musela utekať na veľkú? 😀 Akože medzi manažmentom a zamestnancami by mal byť aký taky rešpekt a porozumenie v zmysle - makáme spolu na tom istom (s inými zodpovednostami/platom), nedzubeme sa za blbosti navzajom, v kľude si urobíme co mame urobiť a ideme domov. A nie toto.. Chápem ze manažment tam bol asi tlačený (zase svojim manažmentom) do ziskov ale tak dlhodobo to nie je udržateľné. Manažment keď je riadený zo zahraničia, by mal v prvom rade balansovať rozumne medzi ziskom a spokojnosťou svojich zamestnancov tu n Slovensku.
Ďakujem baby sa odpovede ale už som si našla inú prácu a ste úžasné
@lenkakravcova prosím ta, toto ma naozaj zaujalo - v ktorej inej firme sa ti 30min na obed začína rátať až od momentu, kedy si dáš prvé sústo pariaceho sa obedu, pohodlne posadená za stolom v jedálni? 🙂
Pobavilo ma aj tvoj výklad zákonníka práce 😊
@lenkakravcova prepacte, je mi smiesno,..lebo viem v akom tempe sa robi v tescu 😅🙈 zamestnanci tesca su nastaveny na minimalnu produktivitu oproti inym reťazcom. Asi preto ta buzeracia😅 no stale plati, ze sú dané pravidlá a bud som s nimi ok, abo niesom. A ked niesom idem preč....
@luciannka83 ako kde ;) u nás v tescu vyšťavia každého
@marzuz89 Kde píšem o prvom a poslednom súste? Proste dosiaľ som pracovala u ľudí, vo firmách, kde nikto neriešil ak zamestnanec meškal dve minúty z obedu. Správali sa ľudsky. A to som robila aj na zákazníckom centre pražského Avonu, čo je dosť veľký korporat, i v pražskej zoo, čo tiež nie je mini firmička.
@luciannka83 Mám pocit, že vy budete z nejakého toho manažmentu, keď píšete o minimálnej produktivite zamestnancov. Presne tento prístup manažmentu kritizujem (prístup k zamestnancom v zmysle: "zamestnanci nič nerobia, pracujú vlastne len tak trochu, minimálne, nenecháme ich teda ani najesť sa, pretože okrem obedu aj tak nič nerobia" 😀).
Logicky, to neviete ohodnotiť ako som pracovala v porovnaní s inými, ak ste so mnou nepracovala (nie to ešte hodnotiť rôzne reťazce, ak ste nepracovala vo všetkých z nich na rovnakej pozícii). A ak ste pracovala presne v tom Tescu v ktorom som pracovala ja, tak dosť pochybujem, žeby ste kritizovala svojho zamestnávateľa, ak nechcete prísť o miesto.. Pochopiteľne. Nemám vám to za zlé. Píšem len svoju skúsenosť a svoj uhol pohľadu.
Presne ako píšete, s pravidlami som ok nebola, takže som v skúšobnej dobe dala výpoveď. 🙂
@lenkakravcova za moju 11 ročnú prax mi preslo rukami veľa zamestnancov z rôznych odvetví, preto mam predstavu, v akej produktivite sa kde robi. Je jasne, ze všade sa najdu šikovnejsi, menej šikovnejsí, tí ço chcú a tí čo nechcú. To aky je kde manažment hodnotiť nebudem. Zvačsa sú na takych pozíciach ľudia, čo idú cez mrtvoly a je im jedno, ze ci sa budu vedieť pozrieť do zrkadla, hlavne ze im cinkne pekna mzda.🙈 Žiaľ😔 a ano, vidim do toho troška z ineho uhla... Kym to nevidíte cez čisla, tak to realne nemôzte vedieť zhodnotiť 😉
@luciannka83 a ty čo si manažerka čo si tam mastila ego na druhých?Lebo to len taký dokáže napísať .

@zika20 robila som tam 7 rokov