Mladí ľudia a práca
ahojte..na uvod chcem napisat ze nechcem tu zazehnat nejau ostru diskusiu ale aj vam sa zda ze dnesna mladez ktora po skole nastupi do prace nevie co to je pracovna disciplina?..ja to vidim u nas v praci, pracujem na veducej pozicii a ked pride mlady clovek cca okolo 20 tky tak je velky problem aby pochopili napriklad ze ked raz pracovna doba zacina od osmej tak ma proste osmej sediet v kancli..velakrat sa stane ze nepridu do prace vobec cely den bez toho aby dali vediet na toaletach travia enormne vela casu..proste ja neviem..co toto je za generaciu..rovnako aj moj muz v robote..najst mladeho chalan ktory vie ako vyzera kladivo je pomaly utopia..ja neviem akoze kto bude na nase dochodky robit takto..
To nie je 9 veku. V bývalej práci aj 50nici neprišli kľudne celý týždeň, telefón vypnutý a po týždni prišli akoby sa nič nedialo. A keď dostali výstup tak ešte nadávali na šéfa aj na nás v kancelárii. Bola to pásová výroba takže ten človek dokázal zastaviť celú výrobu.
Chyba vedúcej , že ti skáču po hlave . Ja mám 25 .. pracujem od 18 nikdy som nemala s tým problém. Myslím si ,že tu ide o nadriadeného ,aby si urobil poriadky. A nie všetko hodiť na mladú generáciu. Ja mám zase zlé skúsenosti so staršiou generáciou .. myslia si že keď majú prax a niečo to za sebou , že nemusia dodržiavať pravidlá. Veľa krát nestíhajú, nevedia , zle sa prispôsobujú… a hlavne to neustále nadavanie na dobu, ako bolo za komunizmu lepšie. Keď budete odmietať mladých ľudí, tak potom neplačte , že vám nebude mat kto robiť na dôchodky. Ešte , že vy , staršia generácia , ste boli VŠETCI vždy dochvílni a vaša pracovná morálka bola na 100%. To si viem teda predstaviť , však doteraz je to v niektorých firmách ako za komunizmu… toľko zbytočných miest.
@kikus1997 co si vztahovacna?🙂ved v kazdej generacii su taki ludia.Ja som mala na ministerstve kolegynu dochodkynu odbehla si pocas prace do Tesca deti nemala iba muza a inak driemala v praci doslovne..rok ci dva nadsluhovala kde by jej bolo lepsie za ten plat.Potom sa tusim zmenil zakon a nejako sa to okliestilo do akeho veku moze dochodca pracovat.
som v strednom veku a pracujem v korporacii, kde sa beru mladi ludia bud este VS studenti alebo hned po skonceni VS na taky program, kde je ten pracovnik pol roka az rok v jednom teame, zauci sa a ide do ineho teamu. Takze uz sme mali v teame niekolko takychto mladych ludi a bolo to rozne. Boli aj sikovni, ti sa aj velmi rychlo bud posunuli vyssie alebo presli do inej firmy na lepsie miesto, ale boli aj taki co sa im nechcelo, mali zvlastny pristup, neskoro rano prichody a nic si nerobili z toho ked im sef vynadal, k praci nemali vztah, nic ich nebavilo, nic navyse ani nepohli. u nas v teame sme seniori zvyknuti, ze kazdy sa chyta prace ktora prave je potrebna spravit, vsetky systemy musia fungovat perfektne. niekedy treba hladat, patrat, investigovat, dat si call s dalsimi ludmi a analyzovat co sa pokakalo. riesit veci. tito mladi nehrozi. ti chcu len daj mi do ruky hotovy manual a ja len podla neho s klapkami pojdem a budem stlacat tlacitka. a preto im aj nemame velmi co dat lebo nie su ochotni sa do prace ponorit a rozumiet jej. nikto od nich necaka ze budu hned dobri, alebo ze budu nadcasovat. len ich snaha sa malokedy ukaze. Tiez sme sa nad tym v teame uz zamyslali. Moj muz to ma v inej firme tak, ze ich firma uz prestala brat tychto mladych po skole bez praxe aelbo studentov, lebo nemali dobre skusenosti a bola s nimi viac robota ako uzitok. Ale hovorim, z mojej skusenosti su aj taki, aj taki.
Mladý ľudia, by pracovať aj chceli, aby nemuseli, byť po škole odkázaný na rodičovskú kasu. Ale, to by ich najskôr musela staršia generácia prijať do pracovného kolektívu, čo buďme k sebe úprimný veľa ľudí nevie, prijať mladšieho kolegu (po škole).🫣Píšem to vo veľkej úcte k starším. Tak potom sa úplne vážne pýtam, čo očakávate? Že si ľudia (20-25), nechajú skákať po hlave?🤷Alebo,, v tom lepšom prípade '', urobia z neho dievča na špagátiku: prines toto, podaj mi toto, zanes nadriadenému toto, do zajtra nech máš urobené toto..... To vážne pre toto študujeme?

@h2 je to na vyhadzov. Len sranda je, že aj to je niektorým úplne jedno. Mám známu ktorej proste nová zamestnankyňa prestala chodiť, že proste jeden deň zaspala, druhý jej bolo zle a neviem čo, nedala vedieť, že prevádzku neotvorila a keď jej povedala, že takto to nejde, tak jej len povedala, že OK tak ma vyhoďte a nič viac.