Mohla by som ako nekvalifikovaná začať učiť?
Mohla by som ísť učiť na II.stupen ZŠ síce ako nekvalifikovaná, nakoľko mám VŠ (verejnú správu) ukončenú titulom Mgr...?
Myslíte, že by mi vedeli dať vôbec šancu? Neviete, čo všetko by som si musela časom dorobiť? Tak nerada by som robila opäť ďalšiu celú VŠ...no je pravda, že moja súčasná VŠ (skúšky či štátnice) so školstvom a predmetmi, ktoré sa mi páčia (slovenský jazyk a občianska výchova) až tak nesúvisí ...jedine tá občianska výchova, nakoľko celá moja výška bola postavená na právnych skúškach....vopred ďakujem za rozumné odpovede a prajem ešte pekný deň 🙂
Isto sa da aj nekvalifikovane, ked je skola v nudzi, ale nejaky dokaz o spojitosti predmetu s tvojim studiom by mal byt. Ja mam skoncenu informatiku, ale volali ma na gymnazium na uvazok informatika/matematika, pripadne fyzika, lebo nevedia zohnat ludi. Matematiku vystudovanu sice nemam, ale pocas vysky som mala minimalne 12x matematiku v roznej forme, fyziky sme mali vela tiez. V case mojho studia sa este hrozne bazirovalo na tychto predmetoch, cize asi usudili, ze by som to zvladla. Ale zasa poznali ma aj z roznych lektorskych workshopov pre deti a mladez. Cize ak by som to chcela robit, vela veci mi hralo do karat - malo ucitelov tychto aprobacii, aspon ciastocna, aj ked nepedagogicka kvalifikacia predmetov a osobna skusenost s mojimi “pedagogickymi” schopnostami. Slovencinu by mi urcite nedali, pretoze, to je uplne mimo mojej sfery a hoci som ten predmet milovala na strednej, nijako ma tento fakt neopravnuje ju aj ucit.
Myslím, že nie. Spytajte sa priamo na škole, kde by ste chceli učiť. Či potrebujú vykryť občianku. Keď potrebujú, vedia robiť aj núdzové riešenia. Ale neviem, či to má pre vás význam, takto do budúcna, celkovo.
Treba si spraviť pg minimum, tzv, DPS. Tym sa stanes akoby ucitelkou, je jedno akych predmetov. Hneď potom si mozes zacat robiť rozsirujuce studium, sjl sa sa online na Katolíckej univerzite v Ruzomberku, fiozoficka fakultatrva to 2 roky. Čiže 2 roky DPS a 2 roky rozsirujuce. V dnesnej dobe, ked sa nepojde do dochodku, als rovno na cintorin, sa to myslim oplati. A co sa tyka gramatickyxh chyb, omg, ja pisem ako disgrafik na soc. sietach, pretoze sa mi jednoducho nechce opravovat za sebou a inak ovladam gramatiku bezchybne. Ktoze uz dnes riesi... Jasne, ze v uradnom styku jebto ine, ale opravovat mobil veru nebudem.,takze fakt ju preboha nesudte, ci je vhidna na ucitelstco slovenciny. 😇

nie nemozes, na to je zákon. Tak isto ako človek bez lekárskeho vzdelania a diplomu nemôže operovať. Ci by si si lahla pod nôž niekomu takému?