Môj šéf ma urazil
Robím v kvetinárstve iba pár týždňov a aj to len pár dní, bo môj trojročný syn je ešte doma, nezobrali ho do škôlky. Chodím tri dni robiť, po tých 3 dňoch som unavena na smrť, hlavne nervy mam znicene. rada robim s kvetmi a mam uz aj dlhorocnu prax, ale toto som este nezazila. no hlavne ide o to, ze som si bola pre vyplatu, ktoru som samozrejme nedostala, ale urazit ma dokazali. strhla sa burka musela som so synom ostat v kvetinarstve a ked prisiel sef, po 3 minutach povedal, aby som prisla v piatok do prace, co na tom vobec nie sme dohodnuty a nakoniec dodal aby som si viacej davala pozor na syna, ktory tam bol somnou a hral sa vonku.
@lilila65 ako rob co chces, mne je to jedno ale zvaz svoje reakcie na niektore podnety, lebo "afera urazka" mi je na usmev
tie veci ste si mali vydiskutovat rovno na mieste a nie tu mat z toho stres 4dni... ale si v podstate stastna zena, ak ta trapia, a ocividne ich tazko nesies, taketo malichernosti
a este ak sa mi niekto ospravedlni, ja pocitujem zadostucinenie, nie masaz ega
@eeffka boze, ak si to nedocitala do konca, toto uz bolo davno uzavrete a nebudem ani prva ani posledna zena, ktora na modrom konikovi bude prchka, nahnevana a urazena, ktrora potrebuje dostat zo seba stres, nervy a zlu naladu, predsa aj na toto tu sluzi. samozrejme poradit zenam a vidiet nazor inych na situaciu, ktora sa stala a pomocou toho sa s tou vecou nejako vyrovnat.
Ja tam sice urazku nevidim, ale chapem aj zakladatelku a vylucne sa postavit na stranu pana podnikatela urcite nie je spravne - aj ked, tym, ze sam nema deti (mozno ziarli a cudzie ho znervoznuje), ho neospravedlnuje z toho, ze nevyplatil v stanoveny cas vyplatu,,, naopak, predlozil si dalsie podmienky, aby sla pracovat aj piatky,,, nechapem, ako sa pri tejto situacii moze niekto postavit na stranu sefa - najprv praca, potom placa - praca bola a kde je placa???
A este by som sa rada vyjadrila k poznamke - bud rada, ze mas pracu: no velmi zle si ucime panov podnikatelov na nasom slovenskom trhu, pretoze tak s nami aj potom zabchadzaju, mame mat hrdost a tento slogan casto vyuzivaju prave podnikatelia - treba sa proti tomu postavit a zmenit to - bud rad/a, ze mas takeho spolahliveho pracovnika a nasledne ho podla toho odmen... 😉
Dnesny slovensky podnikatel, platit nechce,odvody neodvadza ale roboty ti drzo nalozi na plecia kolko len unesies a slova dakujem, prosim nepozna...a tie, ktore tu tento postoj obhajujete a tvrdite ze to je normalne, tak asi nie ste uplne v poriadku. Len aby sa nabuduce nestalo vam, ze makate a nedostanete za to nic 😝
@lilila65 hm, dufam ze sa inde nechvalis tym, ze robis nacierno (resp. ze dostavas peniaze navyse oproti povolenemu limitu) ako si to s prehladom urobila tu.
Pamataj si -
IP moze vysetrovat tak teba ako zamestnavatela.
DU nerobi kontroly iba u tych co vedu uctovnictvo. Pri podozreni moze pokojne urobit kontrolu aj u radoveho obcana. A ma pravo si vyziadat vypisy z uctu z tvojej banky bez tvojho suhlasu. Nie si nedotknutelna.
SP, ZP ti pri nezaplatenych poisteniach daju najprv do ruky splatkovy kalendar a az potom si budes moct robit naroky na rozne davky, ktore ti zakon zarucuje.
UP keby vedeli ze beries navyse a nepriznavas to, by ta v tej sekunde vyradili.
Na 28 rokov si skutocne mlada mamicka, lebo sa chovas ako naivna mladica. Da sa povedat ze tvoj anjel strazny ma dost rozumu aby ti zabranil robit horsie skody. Lebo ty by si sa vlastnorucne do katastrofy priviedla.
Brat peniaze nacierno a hnevat sa, zeti ich nedaju na ucet (ze nemas dokaz). Kto toto kedy pocul?
Takze dakuj nebesiam ze dostavas na ruku. To sa dokazuje tazsie.
Inak by nielen tvoj zamestnavatel dostal pokutu za teba a doplatit odvody a dane. Ale aj TY by si doplacala poistne, dane z nepriznaneho prijmu a sankcie k tomu, dievca. Budicek, mlada maminka.
Rozculujes sa nad "urazkou", masirujes si ego ospravedlnenim, ale sedilacky rozum mas na urovni stredoskolacky, ktoru trapi aky odtien ruzu bude "in" tuto jesen v Parizi (a to vsetko napriek tvojim zivotnym skusenostiam s neverou a inymi trapeniami)
A na zaver: davaj si fakt pozor, kde co povies a priznas. DU, SP, ZP a UP uz prestali byt tak neprepojene ako byvali. Naopak, dnes si uz posuvaju info. A ak sa ukaze kdesi rozdiel v zaklade prijmu, pojdu po tebe.
@moonlight1210 A kde pisala, ze pracuje na cierno? To som akosi prehliadla ???

@eeffka 3 hodiny za tyzden nie je vela a ako je to dobre, ked sa ti niekto ospravedlni ako ti to zvysi ego. v zivote som uz zazila taketo zenske ako si ty a tlak mi nezdviha. nepoznas ma, nevies co som zazila