Môže mať učiteľ v rámci vyučovania 10 hodín okno?
Ahojte mamicky ucitelky, mamicky s manzelmi ucitelmi..
Je podla vas normalne, stndardne, ze ucitel ma v ramci vyucovania 10 okien?
Mne sa to zda moc..
Uvazok je 26.
Dakujem za nazor
@mareka49 prepáč,ale aj som sa pousmiala...ako čakáš manžela,lebo máte dieťa a nezvladaš...mala som dve malé deti po sebe,manžel lekár v nemocnici,ktorý slúžil na dvoch oddeleniach aj nočné ,a to vtedy sa po nočnej nešlo domov,čiže šiel ráno na 7mu do roboty a vrátil sa bežne na druhý den o 16tej.+ víkendy 24ky služby a sviatky.....to si blahoželaj,že máš učiteľa hoc s tými oknami a aj prázdninami..nič v zlom,len som chcela napísať,že nie si na tom vôbec zle a je to o tom ako sa nastavíš a zmenežuješ si veci
A ja som rada, ked idem po 24h sluzbe domov konecne, ziadne okna na vydychnutie a kavicku. Podla mna mozte byt pri malych detoch radi za tie ine vyhody co ponuka praca ucitela, samozrejme, vsetko ma aj avoje negativa. Ale tak stazovat sa, ze nemoze ist o 13 domov 🧐
@janinah ja myslím, že ona má pocit istej krivdy, ktorý pramení z toho, že v rámci jedného pracoviska si niekto odučí 5-6 hodín v kuse a ide domov a jej chlap tam kvoli oknám sedí denne do 15:00. Toto bolo kedysi dááávno aj na škole, kde som učila, ešte v čase, ked som nastupovala, si učitelia odučili a šli domov. Síce denne s plnou taškou písomiek, ale domov... A potom tí, ktorým vyšli viaceré 7 hodiny, prípadne seminár 8.-9. hodinu hovorili, že to nie je fér, špekulovalo sa s rozvrhom, chodilo sa do riaditeľne, prehadzovali hodiny a kovbojka...
Keď máme teraz pevný pracovný čas do 14:00 (14.05 končí 7. hodina), nikto sa na okná nesťažuje. Má ich každý. Tak isto ráno začínam aj 4. hodinou, sedím tam od 7.30.
A tak si učitelia závidia rôzne iné veci ... napr. že telocvikári nemusia opravovať písomky, že jazykári a etikári majú malé skupiny 😃 No je to celkom sranda.
@hettinka inak ale o ktorych skolach som pocula, tak vsade je pevna prac. doba, nepocula som tuto v okoli o ziadnej, kde by to fungovalo tak, ze oducim a idem domov. Samozrejme nevylucuje toto, ze tu taka neni, zas nepoznam podmienky uplne vsetkych skol,ale myslim si, ze je to uz rarita.
@mareka49 🙂 co ti poviem... Je to podľa teba normálne u žiakov? Moja dcéra konci 3x v týždni o 2:50, 1x o 4:30... Len 1 deň má vyučovanie do 1:20... Väčšinu týždňa je v skole dlhšie ako väčšina učiteľov, voľné hodiny ma 2, inak len veľkú prestávku a prestávku na obed.... Všetku prípravu, domáce etc. Robí doma... Myslím ze keď to zvládne 12rocne dieťa, zvládne byť tak dlho v škole aj učiteľ....
@hettinka hm... A pritom reálne by všetci mohli byť aspoň na lepších školách kde sa nepasuje s nejakými veľkými problémami radi... Väčšina ľudí pred 17-18tou z prace neodíde a väčšina hlavou pracujúcich si berie kopu práce domov ( kde každý očakáva že bude práca spravená a nikto že vrámci pracovnej doby🙂)
@janinah Nie, nie som na tom zle. Je x rodin, kotre funguju viac bez otcov. Ako mi tato diskusia ukazala je na tom priemerne ako mnoho mnoho inych ucitelov na inych skolach.
Ak ideme ale porovnat lekara a ucitela to je zasa nieco ine. Ved porovnajme pracovne doby a vyplatne pasky. Moj je doma viac, ale..
Zas ina diskusia. Vzdy je nieco za nieco.
@tahomi samozrejme ze to je komplikovane porovnat, lebo ucitelov plat zavisi od platovej triedy, ci vedie kruzok, ci je triedny, ci ma ake take kreditne vzdelavnia, atestacne skusky, ci oduci nadcasy,..
a isto aj plat lekara ma svoje specifika a zalezi od toho ci je na oddeleni, ci vedie ambulanciu, kolko rokov praxe ma a samozrejme vseobecny a odbornik sa pohybuju asi inde..
Ak by sme asi porovnali zakladnu hodinovu sadzbu, myslim, ze je minimalne dvoj az trojnasobne vyssia. Napriklad ucitel 5 rokov prax a lekar 5 rokov. Ci sa teda mylim?
Vždy len počúvam z ucitelskych rodín, že to vôbec nie je také ružové, že oducim 4 hodiny a idem domov. Ze sú tam prípravy, písomky, byrokracia,... A potom sem príde nejaká zhyckana ženská sa sťažovať, že jej manžel učiteľ musí byť v práci viac ako 30 hodín týždenne a vraj skoro všetci učitelia to majú lepšie ako on chudák, čo musí v robote vysedavat len tak naverimboha a doma zatiaľ neobrobena zahradka stojí.
@stary_ujco uplne si trafil kliniec po hlavicke, ja sa niekedy ani necudujem, ze maju ludia na nas nazor taky aky maju, ked podobne citam

@hettinka deti v triede 16, uvazok 24 priama cinnost no v praci musime byt do 14,00 hod vzdy. Platova trieda 2. Moze byt, ze plat je vyssi. No byrokracia neskutocna. Jedna ucitelka vydrzala aktualne rok kvoli papierovackam. Co je skoda, energia by sa mala sustredit na deti. Nuz system nepusti