icon

Môže mi zamestnávateľ zabrániť v odchode z firmy?

26. jan 2024

Podala som výpoveď, 31.1 mi má skončiť výpovedná lehota. Ja 07.02 idem na zákrok, do vtedy som PN (od tohto týždňa) ale prišlo to tak rýchlo, v nedeľu som zdvihla skriňu, začala som krvácať a silné kŕče. Hneď pohotovosť, pondelok vlastný gynekológ a odvtedy riešim, že musím ísť na zákrok čo najskôr (7.2) mi vedeli dať najskôr a dovtedy sa šetriť. Kolega na pondelok vybral dovolenku ale ja som nevedela otvoriť obchod, keďže som riešila svoj zdravotný stav. Volala som šéfovi, kolegovi ani bu ani be. Tak som to nechala tak. A dnes mi už volá šéf a kolega píše,.. vyhráža sa šéf, že nepustia ma preč z firmy za "tento môj ťah". Môže to spraviť? Neviem či som porušila zákon ak mám od lekára papier, max to, že v ten deň obchod nebol otvorený ale nevedela som ísť jednoducho. Zároveň výpoveď mi podpísal a 31 má skončiť výpovedná lehota.

kiki68
26. jan 2024

Ved si sa snazila ich zohnat, predpokladam, ze mas nejake sms spravy o tom, co sa deje. To ze nemaju nahradu, to neni Tvoja chyba.

petamich
26. jan 2024

nie, uz nevie ovplyvnit ukoncenie PP, kedze je riadne podpisane

autor
26. jan 2024

Samozrejme mám aj sms, že som im písala hneď v nedeľu večer keď som išla na pohotovosť (to som už nechcela volať) a aj pondelok ráno volala. Od toho pondelka čo som nevedela otvoriť mám aj PNku.
Ďakujem za informácie

macekovam
26. jan 2024

tak mas potvrdenie od lekara tak ok...

hipuska
26. jan 2024

Absolútne vôbec sa nemusíš báť. Mal ráno vstať a ísť.orvorit obchod sam

melanta
26. jan 2024

Ak si dala výpoveď, je to jednostranný krok. 31.1. ti konci pracovný pomer, on nerozhoduje už o ničom. Ak si PN, tak si PN. Tam taktiež o ničom on nerozhoduje. Rozhoduje lekár, zamestnávateľ je povinný akceptovať to. Takže kľud. Vypni si mobil, alebo mu napíš že v prípade opätovného vyhrážania dáš podnet na inšpektorát práce. Nestresuj sa. A držím palce pri operácii.

kiki68
26. jan 2024

Tym ze si dala vcas vediet, tak nema narok pozadovat ani ziadnu nahradu usleho zisku. Navyse nas potvrdenie od lekara. Zbytocne sa vyhraza. Ja by som ho dala na inspekciu a nech mu vysvetlia