icon

Môže riaditeľ vyhodiť učiteľku, keď jej utečie dieťa z MŠ?

oblivian
31. jan 2023

Moje dieťa chodí do MŠ. Včera bola s 10 deťmi jedna z učiteliek na dvore a jedno dieťa z dvora utieklo. Doniesla ho naspäť staršia pani, ktorá ho uvidela na ulici prechádzať.
Môže v takomto prípade riaditeľ učiteľku vyhodiť? Už aj doteraz na ňu bolo veľa sťažností, keďže sa vyjadruje agresívne, ak je unavená z detí, ale stále tam pracuje. No možno táto nepozornosť by mohla byť posledná kvapka v pohári. Môže ju riaditeľ vyhodiť?

Strana
z2
vevesh
31. jan 2023

@luccija no, bola to tajna akcia, ktora im trvala dva tyzdne. A 7 dospelych si nic nevsimlo, az ked zvolavali na obed a nesedel im pocet, tak pod natlakom sa zvysok priznal, ze odislo len moje dieta, lebo ako jedine bolo chude a vedelo podliezt. Ostatne deti sa do vykopaneho tunela nezmestili🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

palomka
31. jan 2023

@simca06022011 podobná budova

luccija
31. jan 2023

@vevesh haha určite mu závideli, že on sa zmestil🙂

elizabet173
31. jan 2023

@dilino pri predškolákoch stačí na prechádzku jedna učiteľka, bežne chodí len jedna. A čo myslíš, kde by zobrali v jednotriedke druhú, ak jedna z dvoch, ktoré tam pracujú, ochorie? Deti nejdú dva týždne von?

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
kiki68
31. jan 2023

@elizabet173 ofiko mozes myslim s 20 detmi sama v predskolskom veku, ale ja to neodporucam. Lebo keby cosi, tak skoncis v blbej situacii. Normalne by mal byt jeden na zaciatku a druhy na konci. My sme to v pripade, ze niekto chybal robili tak, ze sme isli dve skupiny a tak sa to kompenzovalo. Ja by som to s urcitou skupinou nelajzla. Ako mala som triedu, ze by sa s nimi dalo pomaly do Dubaja letiet a dalo sa fakt spolahnut, ale aj takych, ze sme boli tri a malo bolo. S tymi sme aj menej chodili dlhsie trasy

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
31. jan 2023

Mama robila skoro celý život v škôlke. Bola to dedinska škôlka, kde mali aj vyše 20 deti a boli na ne dve. Teda celkovo dve, ráno jedna poobede druhá. Mama bola učiteľka aj riaditeľka neskôr v jednej osobe. Deti sa hrávali na dvore, bránka sa nezamykala,stávalo sa, že deti jednoducho vyšli von, ale oproti škôlke bývala staršia pani, často sedela na dvore alebo pri okne a ta hneď na nich kričala, že nech idú okamžite nazad.
Potom mama si presadila,že dvere budú zabezpečené (vtedy to nebolo také bežné, aby sa zamykalo počas dňa) a bránka dostala guľu z vnútornej strany. Zvonka bola normálne kľučka,smiali sne sa, že "dvere naopak".

kiki68
1. feb 2023

@elizabet173 my sme mali v jednotriedke ( to bola prva praca) zakazane chodit v takomto pripade. Museli byt iba na ihrisku skolky. Ale to bol mix a tam boli aj male deti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kiki68
3. feb 2023

@elizabet173 no ja som mala raz zazitok, sama s detmi na dvore a pri branke mi stoja nejaki traja muzi v ciernom, vyzerali divne, z nejakej sekty boli. Ci mozu u nas robit prednasku. Vo mne by sa krvi nedorezal. To bola nie vysoka branka, ja sama s detmi, tie pozerali. Poslala som ich slusne prec. Ako odvtedy som uz nikdy nechcela byt uplne ze sama s nimi vonku. To bola stvrt rodinnych domov a vsetci okolo 11:00 v praci . Proste na nieco je to dobre, ked su aspon dve tie ucitelky. Lebo ta bezpecnost je naozaj prvorada.

domidomi123
3. feb 2023

@dilino nuž dámy podľa našich zákonov sa dá kadečo …. Ja mám na triede 18 detí mix vek 2,5-4 a pár z nich aj s poruchami pozornosti. Je to masaker a von sa snažíme ísť aspoň dve.

a_adamcova
3. feb 2023

Tak hlavne by som sa zamyslela nad tým, prečo brána nie je zabezpečená proti tomu aby to dieťa otvorilo. Ak sú na dvore, môže sa stať. Učiteľka odbehne k nejakému dieťaťu a druhé zatiaľ odíde. Nemá oči na chrbte. Každý rodič by v prvomrade mal vychovávať svoje dieťa doma.

07010
3. sep 2024

Nám sa to stalo dnes. Odišla som domov...moje dvojičky si prevzala učiteľka. Ešte som sa zastavila v jedálni zaniesť im stravu, keďže sú alergici...a prídem na parkovisko a skoro ma odvalilo. Môj syn tam kričal mama mama, našťastie si všimla okoloidúca ako dieťa uteká samo zo škôlky a zastavila ho. Keď som sa s ním vrátila do škôlky, tak pani učiteľka ani nevedela, že tam neni.... Reakcia? No, to tak, keď má iný rodič zábava , tak som si ani nevšimla, že odišiel.....

pininka1
3. sep 2024

@07010 preboha, to nemyslíš vážne.....

ibatanecnica
3. sep 2024

@larazivago ja s 1980tom 😆.

danieli
3. sep 2024

Ked som mala asi 5 rokov, vybrala som sa zo skolky domov, mensie mesto, aj som prisla a nejaka mila pani mi zazvonila lebo som nedosiahla na zvoncek, babicka bola doma a ta skoro dostala infarkt ked ma tam videla stat, pekne ma nechala doma a sla do skolky “vyzdvihnut ma”, nechala vsetkych hladat ma, az prisli k zaveru na smrt vylakane, ze ja tam nie som a volaju policiu, cca 30-40 minut si nikto nevsimol, ze tam nie som, potom im vysvetlila, ze ja som davno doma a ako je toto mozne? Nekazala nekricala a nechala ich tam v tom gigantickom preslape a kedze babicka bola dama ako sa patri, zvrtla sa na sandalke, sla domov a ja do druhej skolky, je to veeeeeela rokov dozadu

majkabr
Včera o 20:32
@larazivago

@oblivian ja som ušla zo škôlky dva krát, v roku1982, a myslím, že ucka tam zostala 😁

@larazivago Ja som dva razy zo zakladne školy aj s kamoškou a do lesa založili sme si ohnik a opiekli špekačky. A potom sme sa vratili naspať

tinka3435
Včera o 20:40

Pravdaže áno ak je problémova a ešte jej ujde dieťa za ktoré je vtom čase čo je v škôlke zodpovedna tak áno .By som sa čudovala keby nie .Ani ten riaditeľ nebude riskovať že jej ujde dieťa znova a niečo sa mu stane

Strana
z2