icon

Môže študent brigádovať na základe zmluvy o službách?

10. júl 2025

Prosím vás, môže študent brigádovať na základe Zmluvy o poskytovaní služieb? Je tam nejaké obmedzenie? Ďakujem

tiika
11. júl 2025

@anonym_autor aká zmluva o službách? Ako živnostník?

melanta
11. júl 2025

Plnoletý študent? Prečo práve zmluva o poskytovaní služieb? Ide jednorazovo poskytnúť príležitostnú službu?

autor
11. júl 2025
@melanta

Plnoletý študent? Prečo práve zmluva o poskytovaní služieb? Ide jednorazovo poskytnúť príležitostnú službu?

@melanta jednalo by sa o prácu napr.dva týždne v mesiaci, študent strednej školy...

tiika
11. júl 2025

@anonym_autor pozri, nech je ako chce, podľa mna ide skôr o obchádzanie zákona. Záleží aj podľa toho o akú brigádu ide a či to naozaj spadá pod takýto typ zmluvy. Čo budeš konkrétne robiť? Si teda plnoletý, máš 18?

melanta
11. júl 2025

O aký druh práce ide? Akú službu poskytne druhej strane?

autor
11. júl 2025
@tiika

@anonym_autor pozri, nech je ako chce, podľa mna ide skôr o obchádzanie zákona. Záleží aj podľa toho o akú brigádu ide a či to naozaj spadá pod takýto typ zmluvy. Čo budeš konkrétne robiť? Si teda plnoletý, máš 18?

@tiika ja určite nie... Oblasť cestovného ruchu...

melanta
11. júl 2025

Je študent plnoletý?
Oblasť cestovného ruchu? Neviem si predstaviť, čo konkrétne ide robiť aby mu dali takúto zmluvu. Aký argument použili, prečo mu chcú dať takúto zmluvu?

autor
Autor odpoveď zmazal
melanta
11. júl 2025

Áno, je nevhodná. Aj pri dospelých živnostníkoch je to zmluva, ktorá je využívaná nie bežne. Nevidím jediný dôvod dávať študentovi takúto zmluvu. Hľadám logiku. Preto tie otázky.

tiika
11. júl 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor prosím ta napis konkrétne o akú prácu ide, pokial chceš relevantnú odpoved, lebo “oblast cestovného ruchu” je dosť široká. Chcela som poradiť, píšeš však v hádankach a ja nemám chuť niečo z teba ťahať.

Zmluvu o službách poznám v suvislosti so živnostníkmi. Príkazná zmluva (môže sa nazvať rovnako) je napr. na nejakú jednorazovú akciu. Bezne by to mala byt zmluva o brigádnickej práci študentov.
Ktorá je pre teba výhodná? Vždy ta, ktora je uzatvorená podľa zákona a ktora sa dodrží. Prečo ti dali takúto, na základe info neviem 🤷‍♀️

autor
11. júl 2025
@tiika

@anonym_autor prosím ta napis konkrétne o akú prácu ide, pokial chceš relevantnú odpoved, lebo “oblast cestovného ruchu” je dosť široká. Chcela som poradiť, píšeš však v hádankach a ja nemám chuť niečo z teba ťahať.

Zmluvu o službách poznám v suvislosti so živnostníkmi. Príkazná zmluva (môže sa nazvať rovnako) je napr. na nejakú jednorazovú akciu. Bezne by to mala byt zmluva o brigádnickej práci študentov.
Ktorá je pre teba výhodná? Vždy ta, ktora je uzatvorená podľa zákona a ktora sa dodrží. Prečo ti dali takúto, na základe info neviem 🤷‍♀️

@tiika ďakujem za info, nepýtam sa pre seba... Ale ďakujem za všetky rady a ochotu pomoct. Pýtala som sa pre kamarátku, ale dala mi strohé a zmatocne informácie. Ale ma to už vyriešené. Ma klasickú dohodu o brigádnickej činnosti... 😃