icon

Môže zamestnávateľ kontaktovať lekára ohľadom ošetrenia zamestnanca?

9. dec 2025

Môže zamestnávateľ kontaktovať lekára či bol zamestnanec na lekárskom ošetrení a ak áno v akom rozsahu mu smie lekár poskytnúť informácie ? Máte s tým skúsenosť, aby váš nadriadený toto robil? Vďaka za odpoveď.

Strana
z2
viestta
9. dec 2025

Len potvrdit, ze si tam bola

billy_jean
9. dec 2025

A rozsah, od kedy, do kedy trvalo vyšetrenie.

martinkatinka
9. dec 2025

Diagnozu lekar povedat nesmie, no cas vysetrenia moze povedat.

nelca84
9. dec 2025

@anonym_autor v rovnakom ako je povinný potvrdiť na priepustku, t.j. dátum a čas vysetrenia

anonym_60e37d
9. dec 2025

Zamestnavatel moze aj kontrolu poslat ak si mysli,ze napr.pn je ucelova.

autor
9. dec 2025
@anonym_60e37d

Zamestnavatel moze aj kontrolu poslat ak si mysli,ze napr.pn je ucelova.

@anonym_60e37d ale kontrolu ku mne domov či? Ku lekárovi nie.

laila22
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môže zavariť tebe aj lekárovi. Keď bude chcieť, spôsob si nájde..

anonym_63393b
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môže aj ku tebe domov a môže aj ku lekárovi, požiadať SP o prešetrenie oprávnenia PN.

autor
9. dec 2025
@laila22

@anonym_autor môže zavariť tebe aj lekárovi. Keď bude chcieť, spôsob si nájde..

@laila22 nema nato dôvod, mňa zaujíma čo všetko si môže zisťovať od lekára.

anonym_63393b
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor či si tam bola, a čas kedy si tam bola. Diagnózu, lieky apd údaje podliehajú lekárskemu tajomstvu.

anonym_96a961
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kebyze nemas za usami, tak neoverujes a neplanujes.

autor
9. dec 2025
@anonym_96a961

@anonym_autor kebyze nemas za usami, tak neoverujes a neplanujes.

@anonym_96a961 nemám čo iné robit asi 🙂. Pýtam sa preto lebo niektorí zamestnávatelia si myslia, že môžu všetko vrátane vyhrážok, preto ma to zaujíma

anonym_96a961
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_96a961 nemám čo iné robit asi 🙂. Pýtam sa preto lebo niektorí zamestnávatelia si myslia, že môžu všetko vrátane vyhrážok, preto ma to zaujíma

@anonym_autor ak si cista, nech sa vyhrazaju. teba to nemusi trapit.

anonym_40df0d
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keby sa so systémom ne... tak by zamestnávateľ nemusel nič kontrolovať u doktora.

muchotrafka298
9. dec 2025

Ja som o tom iba pocula /stalo sa to v praci u znamej/, ze si zamestnavatelia u niektorych zamestnancov overovali, co boli u lekara v danom case. Pokial mali podozrenie, ze je to ucelove vyhybanie sa praci a falosne potvrdenia.
Tu som citala, ze vraj to je lekarske tajomstvo, ze tam niekto bol a ochrana osobnych udajov v ramci GDPR.

dzulli1980
9. dec 2025

Tak zrejme to také čisté nebude, keď riešiš ... mne sa po ukončení toxického vzťahu začali robiť na hlave plešiny, často som chodila k Dr. na tekutý dusík, zamestnávateľ u Dr. preveroval, dokonca som o tom ani nevedela, Dr. mi to povedal ... bolo mi to jedno, lebo moje svedomie bolo čisté ... riešila som svoj akútny zdravotný problém ... zamestnávateľ nech preveruje, je kopa falošných pacientov.

janinah
9. dec 2025

Lekar bez suhlasu pacienta nesmie zamestnavatelovi ani nikomu povedať vôbec nič,ani to či tam pacient na ošetrení vôbec bol.

janinah
9. dec 2025
@martinkatinka

Diagnozu lekar povedat nesmie, no cas vysetrenia moze povedat.

@martinkatinka nie.nemoze

janinah
9. dec 2025
@viestta

Len potvrdit, ze si tam bola

@viestta nie,ani to

anonym_4829ec
9. dec 2025
@janinah

@viestta nie,ani to

@janinah vďaka za informácie

kalifka
9. dec 2025

@anonym_autor ja ti poviem za môjho lekára, lebo sestrička je známa. Vždy keď im zavolá nejaký zamestnávateľ, nikdy ale naozaj nikdy nič nepovie. Lebo lekár - nemusí vôbec odpovedať, či tam zamestnanec vôbec bol, alebo nebol.
Napríklad v mojej bývalej firme, keď mi niekto doniesol potvrdenie z pohotovosti papier, kde mal napísanú diagnózu , lebo niektoré nedávali "priepustku" som prekryla komplet dôverné informácie iba meno, priezvisko a dátum. Aby som vedela, kde bol daný deň.

autor
10. dec 2025
@dzulli1980

Tak zrejme to také čisté nebude, keď riešiš ... mne sa po ukončení toxického vzťahu začali robiť na hlave plešiny, často som chodila k Dr. na tekutý dusík, zamestnávateľ u Dr. preveroval, dokonca som o tom ani nevedela, Dr. mi to povedal ... bolo mi to jedno, lebo moje svedomie bolo čisté ... riešila som svoj akútny zdravotný problém ... zamestnávateľ nech preveruje, je kopa falošných pacientov.

@dzulli1980 k lekárovi skutočne idem len som povedala iný dôvod ako je v skutočnosti. Čo sa on čo do toho stara prečo ja idem na vyšetrenie 🙂 takže toto je jediný problém, či lekár môže povedať dôvod návštevy

anonym_74de1f
10. dec 2025
@anonym_autor

@dzulli1980 k lekárovi skutočne idem len som povedala iný dôvod ako je v skutočnosti. Čo sa on čo do toho stara prečo ja idem na vyšetrenie 🙂 takže toto je jediný problém, či lekár môže povedať dôvod návštevy

@anonym_autor tak za prve ty si nemala (nemusela) hovorit dovod navstevy zamestnavatelovi (tak som to pochopil)... To ho nema co zaujimat. Povies, ze mas lekara a donesies potrdenie.
A to, co tebe robil lekar je medzi tebou a lekarom. On ti svojou peciatkou da potvrdenie na to "Pcko" (priepustku), ze si tam bola v takom a takom case...
Takze to bola zbytocnost vesat na nos zamestnavatelovi dovod.

muchotrafka298
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty nie si povinna hovorit zamestnavatelovi o tom, k akemu lekarovi a preco ides. Donesies potvrdenie a tym to konci. Neviem, ze preco maju stale ludia pocit, ze maju detailne rozpravat o svojom zdravotnom stave.

sunny3
10. dec 2025

.

tiika
10. dec 2025
@janinah

Lekar bez suhlasu pacienta nesmie zamestnavatelovi ani nikomu povedať vôbec nič,ani to či tam pacient na ošetrení vôbec bol.

@janinah samozrejme, že môže a zamestnávateľ si môže overiť správnosť údajov na priepustke. Ak by to bolo tak ako píšeš, lekar by nemohol predsa ani potvrdiť priepustku. A zamestnanec by nemusel poskytnúť ziadne údaje o ošetrení, kde bol, kedy a ako dlho..

nelca84
10. dec 2025
@janinah

@viestta nie,ani to

@janinah su to rovnaké informácie (dátum a čas), aké je povinný potvrdiť na priepustku, na základe čoho tvrdíš, že nemôže? Potom nie je povinný potvrdiť ani priepustku? Zamysli sa.

nelca84
10. dec 2025
@janinah

@viestta nie,ani to

@janinah a viem o prípade, kedy mzdárka overovala priepustku u lekára, lebo sa pomýlil, a na priepustku dal zamestnancovi nesprávny dátum. Nepríde ti na hlavu, že by to lekár po telefóne nepotvrdil? A zamestnanec by mal v ten deň absenciu? Alebo ako by sa to malo podľa teba vyriešiť?

janinah
10. dec 2025
@nelca84

@janinah a viem o prípade, kedy mzdárka overovala priepustku u lekára, lebo sa pomýlil, a na priepustku dal zamestnancovi nesprávny dátum. Nepríde ti na hlavu, že by to lekár po telefóne nepotvrdil? A zamestnanec by mal v ten deň absenciu? Alebo ako by sa to malo podľa teba vyriešiť?

@nelca84 co mne pride alebo nepride na hlavu je nepodstatne..podstatne je co som napisala...lekar nesmie bez suhladu pacienta podavat ziadne info..v tomto pripade ak si uz zamestnanec neskontroloval datum ked odovzdaval tlacivo zamestnavatelovi, tak bolo vecou zamestnanca doniest od dr.priepustku so spravnym dátumom
Teda ist tam znova pre spravne udaje na novom tlacive.

janinah
10. dec 2025
@nelca84

@janinah su to rovnaké informácie (dátum a čas), aké je povinný potvrdiť na priepustku, na základe čoho tvrdíš, že nemôže? Potom nie je povinný potvrdiť ani priepustku? Zamysli sa.

@tiika
@nelca84 tu nejde o moj nazor.darmo sa do mna obuvate...priepustku lekar potvrdzuje so suhlasom pacienta..aj info o navsteve kludne moze podat do telefonu zamestnavatelovi..AK NA TO MA SUHLAS PACIENTA

Strana
z2