icon

Môže zamestnávateľ požadovať od zamestnanca denné hlásenia o práci?

carrot_apple
21. feb 2025

Ahojte,
na začiatok. Nemám to v zmluve a nikdy o tom ani nebola reč. Pracujem v administratíve.Zrazu vraj mám písať a odovzdávať každý deň, že čo som robila počas dňa. Od-do.
Napríklad: skenovanie - 2 hodiny, príprava podkladov 3 hodiny, písanie spr.listov 2 hodiny. Prestávka od-do.
Nemám úkolovú mzdu.
Mám si zavolať na inšpektorát práce?

carrot_apple
autor
21. feb 2025

@ndrag mne to tiez tak pride...ze to tak dopadne

viestta
21. feb 2025

@carrot_apple tak chcu vyhodnotit kto je efektivny a kto nie. Je to bezna poziadavka aj v administrative, robit denne vykazy.

carrot_apple
autor
21. feb 2025

@denkabemommy zatial to nik nerobi...sef povedal,ze to chce firma co nas cez nich platia...asi oni idu skrtat...a tym padom sa u nas bude prepustat...ja som zamestnanec...mam odrobenych 15r.,takze musim zistit co mozu/nemozu,co ja motem/nemozem na co mam pravo atd...

sima234
21. feb 2025

@carrot_apple aj u nás sa to robí, niekedy dokonca nadriadený ide a nejaký čas sleduje zamestnanca (napr. 2-3 hodiny). Áno, zvyčajne sa tým sleduje vyťaženie zamestnanca, prípadne ak premyšľajú nad zrušením inej pracovnej pozície, tak zisťujú, či by mal zamestnanec čas na ďalšiu prácu, prípadne časť práce🤷‍♀️

eeffka
21. feb 2025

@carrot_apple u nas sa ro zaviedlo tiez a najdokladnejsie sa pozera na tych co maju najvacsi problem napisat denny report, skus porozmyslat preco.

bielasovicka
21. feb 2025

@carrot_apple co znamena prosím ta zam_el?

tamitamitami
21. feb 2025

Bežná vec, tiež to robím každý deň. Mám kalendár ktorý zdieľam šéfke a tam si píšem čo som kedy a koľko robila.

carrot_apple
autor
21. feb 2025

@bielasovicka skratka: zamestnavateľ

xux
21. feb 2025

Ked citam taketo veci tak som este viac vdacna za svojho sefa, ktoremu je uplne jedno kedy co robim, hlavne nech mam robotu hotovu.. a spokojny je so mnou viac nez dost

missviolet
21. feb 2025

Na toto bol bol vo firme dokonca program, tusim workday ci ako sa volal. Vykazovala som cinnost na minuty. Ani mi nenapadlo, aby to bolo v zmluve alebo co.... tiez ma platili, tak ako.pises ty - firma platila mojej firme, aby vyplatili mna

carrot_apple
autor
21. feb 2025

@viestta a ma ta firma co ma zmluvu s mojim zamestnavatelom narok vidiet moju prac.napln zo zmluvy?

carrot_apple
autor
21. feb 2025

@eeffka u nas je to o inom,vsetci su zivnostnici,nevidia dovod pisat denny report nejaky...vykonavaju sluzbu za pausalnu sumu na mesiac...a ci tu pracu urobia za 2 dni ci 20dni je fuk

koniarova
21. feb 2025

@carrot_apple bože už nešpekuluj. Áno, majú na to právo. Už ti to tu všetci sto krát napísali. Ja sa mu ani nečudujem, keď ťa čítam.

koniarova
21. feb 2025

@carrot_apple živnostníci majú pracovné zmluvy?

eeffka
21. feb 2025

@carrot_apple no tak nepis, je to to je podnikatelske rozhodnutie, a oni sa mozno rozhodnu, ze si ta uz nebudu objednavat.

cacianka
21. feb 2025

Je to bežná prax, môže aj nemusí súvisieť s tým či tá náhodou chcú prepustiť
Zažila som to už asi pred 25rokmi, že sme všetci museli niekoľko týždňov písať "snímku dňa", u predošlého zamestnávateľa (verejná sprava). Ručné vypisovanie tlačiva.
Zažila som predminulý rok, lebo " šéfka" je 🐄.
Ale iba ja jediná, šéfka ktorej som sa vzoprela a slušne som odmietala robiť prácu ktorú som robiť nemala. Vytvorila mi excelovskú tabuľku a každy deň som ju musela vypĺňať a na konci pracovnej doby poslať. Šikana ako vyšitá, po pár mesiacoch som to postupne nenapadne obmedzovala a po dovolenke prestala. Iba raz to spomenula, že už jej nechodí mejl, tak som sa tvárila že nepočujem, neviem o čom hovorí

jamidea
21. feb 2025

@carrot_apple bud rada, ze nad tebou 8hodin niekto nestoji a nemeria cas tvohjich vykonov. To sa robi.

viestta
21. feb 2025

@carrot_apple samozrejme, vsak musi kontrolovat za co plati.

carolynka
21. feb 2025

My sme kedysi mali v praci system, ze bolo treba vydokladovat plnych 7 hodin/den ale uplne dopodrobna napr. Aj 2min telefonat s klientom. Uplne kazdy ukon bolo treba zaznamenat do systemu a na konci dna to muselo dat 7 hodin

koniarova
21. feb 2025

@carolynka fuuu. Tak to už je extrém.

melanta
22. feb 2025

@carrot_apple ja som zamestnanec...mam odrobenych 15r.,takze musim zistit co mozu/nemozu,co ja motem/nemozem na co mam pravo atd...

Čo môžu oni - môžu to od teba žiadať.
Čo môžeš ty - môžeš dať výpoveď, ak s tým nie si spokojná.

Budem teraz veľmi úprimná - dostala si viac krát informáciu, že je to v poriadku, že zamestnávateľ je v práve, že je to bežný stav v mnohých firmách. Napriek tomu ideš stále svoje. Ak si takto nechápavá aj v práci, čudujem sa, že k takejto požiadavke neprišlo už dávno.

cacianka
22. feb 2025

@carolynka my sme museli písať aj wc, urobenie čaju, kávy, vedúca iného oddelenia trvala ak na podrobnom reporte telefonátu , aj keď len 2min oznam kedy a kde vyložia / naložia tovar. Trápna chudera to bola
Často písanie reportu trvalo dlhšie ako samotný úkon práce, mne to trvalo nervy poriadne, naformulovať text opisu práce bolo horšie a dlhšie ako urobiť tu prácu

koniarova
22. feb 2025

@melanta ona potom neskôr píše, že všetci sú na živnosť. Tak tomu už vôbec nechápem. 🤷

carrot_apple
autor
22. feb 2025

@koniarova zivnostnici maju zmluvy na vykon sluzby
Bez ohladu ci robia den v mesiaci alebo 30dni v mesiaci
Proste pausalne

carrot_apple
autor
22. feb 2025

@koniarova pisala som inej,ze mojmu zamestnavatelovi to dal jeho zmluvny partner ako poziafavku.preto sa pytam..ja som sa s tym nestretla a chcem vediet co a ako..a kedysi som robila soboty nedele ked toho bolo nad hlavu a teraz ked je toho malo to mojmu zam_eľovi nevadi...vtedy mi nic neplatil a robila som to 2roky cca to je nasa vnutorna dohoda

carrot_apple
autor
22. feb 2025

@koniarova ja som jediny zamestnanec nasej pobocky
Ostatni vsetci su zivnostnici

alica110
22. feb 2025

No ked toto citam, dakujem Bohu za svoju sefku, ktora nema potrebu striehnut, ci som sa nahodou nezdrzala dlhsie na wc. Normalne mi to nepride, skor mam pocit, ze sa ta chcu zbavit.

carrot_apple
autor
22. feb 2025

@alica110 ano ved ja to viem.
Preto sa chcem pripravit.
Overit si vsetko.

zuzubb007
22. feb 2025

Že inšpektorát práce? Prepáč ale si ma pobavila, toto sme mali my na firme už 15 rokov dozadu, že sme si podrobne museli písať čo sme robili, ak sa nebojís a dačo robíš nemáš mať s tým problém

tetapetra
22. feb 2025

@carrot_apple u nás to zaviedli alebo sa skôr k tomu vrátili počas covidu. Moja šéfka reálne nerobila nič, vlastne áno(robila mozaiku v pivnici) dokázala takú správu napísať, že som čumela ako bager na tvrdú hlinu. Ak máš dar reči,tak to dáš