icon

Môže zamestnávateľ zobrať za mňa zástup počas mojej materskej?

lucka187
28. apr 2015

Pracujem v štátnej správe na dobu určitú ako zástup za rodičovskú dovolenku. Kolegyňa, za ktorú zastupujem je opäť tehotná. Z rečí jej blízkych som sa dozvedela, že sa po rodičovskej dovolenke už vrátiť nechce, čiže mám šancu dostať trvalé miesto. V prípade, že by som chcela ísť na materskú, zoberú zástup za mňa alebo ja automaticky končín a zoberú niekoho iného za pôvodnú kolegyňu? ďakujem

pianistka
28. apr 2015

Preco by si mala koncit?? Ja tymto veciam teda nerozumiem, ale som momentalne presne v tejto situacii. Sice nepracujem v statnej sprave, ale v sukromnom sektore, vo firme som uz presne 5 rokov, a tiez zastupujem kolegynu, ktora pred piatimi rokmi odisla na matersku. Avsak doma sa jej asi zapacilo, lebo ma uz 4 deti 🙂 a sucasne som tehotna aj ja. Ja na matersku nastupim na jesen a viem, ze nahradu budu hladat za mna. Kym ma neprepustia, tak viem ze narok na normalnu matersku mam, aj ju dostanem.

maria1989
28. apr 2015

keď máš na dobu určitú, končí zmluva v deň, ktorý je určený na zmluve. samozrejme obráť sa na zamestnávateľa a skús sa s ním porozprávať, či ťa bude chcieť zamestnávať ďalej.

klauduska
28. apr 2015

Podla mna tiez koncis ked ti konci zmluva.jedine,ze by si si vybavila u zamestnavatela zmluvu na dobu neurcitu este pred odchodom na tvoju matersku. Ja som bola v rovnakej situacii - v 2005 som nastupovala na zastupovanie a kedze sa po 3 rokoch nevratila resp. narok na to iste miesto mala len 6 mesiacov, potom ju sice zamestnavatel je povinny prijat spat,ale moze ju dat na obdobne miesto s podobnou funkciou....potom v roku 2008 som dostala zmluvu na dobu neurcitu.... 😉

chjulia
28. apr 2015

Predpokladám, že máš v pracovnej zmluve uvedené koho zastupuješ počas MD (teda my to tak robíme), ak sa táto pani do práce vráti po MD, tak ty skončíš a to aj vtedy, ak budeš práve ty na MD, pretože tvoja zmluva je na dobu určitú s presne určenými podmienkami kedy končí. Samozrejme je to aj o dohode so zamestnávateľom.........

alana1
28. apr 2015

no ak pojdes na matersku, tak budu hladat nahradu na miesto povodnej zamestnankyne a na jej zastupovanie, nie na tvoje...tebe skonci zmluva ked sa povodna zamestnankyna vrati z md