Môže sa žena stať členkou Lynx Commando?
Ja úplne žijem pri videách ako idú v noci k niekomu vykopnú dvere prehrabu celý byt.. ako sú oblečení ja pre to úplne žijem.. strašne by ma bavilo mať takúto prácu ale som žena :/ .. nemáte niekto skúsenosť ako sa dostať k takej praci a či je to pre ženu? Teda ako ja viem že pre mňa je to vysnena praca len či to môžu robiť aj ženy
všetko vyzerá pekne.. ale je ale. No na začiatok určite žiadosť k PZ, absolvovať policajnú sošku, prejsť si obvodným oddelením, PMJ, PPÚ a potom môže tá predstava aspoň nadobudnúť reálnejšie kontúry. Aj to stále len v predstave.
Na začiatok siahas veľmi vysoko. Je to protiteroristicka jednotka. To co vidíš na videách, čo ťa tak fascinuje, robí aj Naka, teda keď ešte existovala a aj PPU, to je podstatne reálnejšie ale najprv musíš byť minimálne v PZ. Teraz je personálne poddimenzovany, daj si prihlášku, priprav sa na primačky a potom uvidís.
@svetlonos 22
Ten pekelný týždeň ma láka zo všetkého najviac🤪 chcem niečo také zažiť.. siahnuť na totálne dno svojich síl
Linx nevykopávaju len dvere 🙄.Je to hlavne psychická záťaž,samozrejme aj tá fyzická. A hlavne,osoba psychicky vyrovnaná. Žiadne Pc hry a "divoký západ" 🤦.
Ja mám školu zameranú na zdravotníctvo ale to je asi jedno v tomto prípade.
@zuzanita1609 ja nehrám žiadne pc hry. Na také chujoviny nemám čas. A je mi jasne že ich praca nieje len vykopávať dvere.. to som napísala lebo to sa mi veľmi páči 😀😀
Koľko máš rokov? Ak smiem...
@zuzanita1609 písala som vyššie.. mám 22
Len som dosť nízka.. mám do 160 cm.. este ma vysmejú keď tam pridem, ze sa hlásim k nim.😕
Choď najskôr ma paintball a keď "preziješ" prvú hru a strategické myslenie,potom veľa šťastia v tvojom plnení snov 😉.
Na youtube sú rôzne podkasty aj v slovenčine, rozhovory s rôznymi ľuďmi, vojakmi etc... . Vypocuj si. Ty si myslíš, že vieš o com to je ale realne nevieš. Si v tom taky "romantik". Keby si vedela co ta práca všetko odnáša v realite a aj napriek tomu to chceš robiť, ideš si za tým. Nepíšeš isto na mk. Tam treba obratnosť, šikovnosť, vedieť sa obrátiť atd. Tam sú super vycviceni ľudia a aj tak sa stane, že to obcas niekto odnesie - životom.
Na toto sa trénuje roky, myslím nejaký bojovy šport, strategické myslenie musí byť tiež.
Dovolím si povedať, že už si stara na to aby začala robiť tento typ práce. Nechcem ti brat ideály ale realita nepusti. Zisti si ake tréningy maju usa vojaci v armáde napriklad. Sice uplne inak práca ale ma to podobnosť.
Prajem ti v živote všetko dobre 🙂
@svetlonos viem že si si chcela asi kopnúť a odradiť ma ale nepodarilo sa ti to 😁.. nenapisala som sem dokopy nič.. nevieš v akej som kondícii
A vek v Lynxe začína väčšinou 30 rokov a vyššie..
Myslis si, ze to das psychicky? Das aj to, ze budes musiet opriet o stenu matku a za chrbtom ti bude plakat jej male dieta? Myslis si, ze das zastrelit nejakeho typka, ktory drzi rukojemnikov? Das aj to, ze ti skonci sukromny zivot? Ano 6 tyzdno dovolenky je fajn, aj platene rekondicne pobyty ale tu robotu si v hlave nosis vsade. A ta robota nie je len o vykopavani dveri... Dokazes sama v sebe spracovat to co bolo v robote lebo doma o tom rozpravt nebudes moct? Ani kamaratom.
Bože chran! Si mlada, mas svoje sny a túžby a prajem ti len to najlepšie. Ja nie som ta, co tu chodí kopať. Som priama a nemôžem tu nikomu medové fúzy pod nos. Ale nepisem tu nikomu aby som si kopla, to nie som ja. Pokial si v super kondícii, ovládaš ešte zopár extra, ktoré si nenapísala, beriem späť.
Napriklad známy v 22 rokoch vstúpil do armády, USA. Odrobil tam 30 rokov a zazil vselico, vypracoval sa na dobrú pozíciu, po "uspesnych" 3 rokoch priamo vo vojnách. Úspešných- lebo prežil.
Pokial teda mas presne info ako nie si len tak mlado naivna, tak si za tým chod. Zisti si potrebné informácie a ries.Ved viac ako ze ta odmietnu sa zatiaľ stat nemôže.
Len ak tu sem tam aj čítaš témy niektoré tak vieš, že mnohí, nielen mladí, tu tak naivne píšu až to srdce a rozum trhá. Pokial by si bola taka, len som ti chcela jemne otvoriť oči, nie kopnúť.
Zrejme budeš ale trosku inak, takže skus ved za to nič nedáš. Vedcti aj povedia, ci je výška problém. Mam tetu vysokú ako ty, skoro by jeden myslel, že silnejší vietor ju ufukne. A ona kedysi taka lata suchá veľkosť XS (mam ju veľmi rada takže tu latu nemyslím negativne😂) behom sekundy hodila o zem svojho švagra 1,80m a 100kg.
Teda možné je všetko a ta tvoja výška môže byť v tomto pripade aj plus 🙃
Ísť k niekomu v noci prehrabať byt môžeš aj teraz,len či vykopneš dvere 🤣 Zaujímavé sny máš.
@viestta
to si perfektne zhrnula a priamo 🙂! Ja som pisala takou okľukou o tomto, ze sa to zrejme ani vyčítať z môjho textu nedalo 😂.
Toto je totiž jedna z najpodstatnejsich zataží takychto povolaní. Zvlášť, keď to komando len vykonáva príkazy ale kde je skutočne pravda, to nevedia.
Tiež som dakedy túžila byť vojačkou, policajtkou v mladom veku. Bavili ma strategické hry, dopredu rozmýšľať, prehodnocovať, analyzovať všetky možnosti a potom zvoliť ten najrýchlejší a najúčinnejší postup skrz príkazy. Bohužiaľ,som moc emocionálne "zbrklá" a pri týchto akciách aj tá najmenšia chyba veľa ovplyvní,či teba a či ľudí okolo teba. V záchrannej zdravotnej službe to majú ľudia veľmi ťažké a to často chodia až keď keď je už "po" veľakrát-dopravné nehody, tragédie, katastrofické udalosti. Na toto treba ľudí, ktorí to majú v hlavách ozaj vyrovnané, ustálené,upratané a dokážu ďalej fungovať aj v sukromí aj s tými "obrazmi".
Nieco na pre teba, na vecer 😉
https://www.csfd.sk/film/8270-g-i-jane/prehlad/
@viestta okej možno sa mi to teraz na mobile pekne píše.. ale ja som trochu chladnokrvna.. ja napríklad nemusím deti.. nemám k nim vzťah.. moje kamarátky sú už matky a ja sa otocim keď vidím malé dieťa radšej do druhej strany.. som celkovo taka chladná.. toto konkrétne čo si napísala by mi problém nerobilo..
Nechcem brat iluzie, ale je to narocne. Hlavne casovo, casto su 72 hod v pohotovosti a cakaju na signal. Kamoska robi na podobnom poste, velmi velmi narocne. Casto nespis, nejes, cakas kym sa nejaky vagabund dotrepe kde ma a mozes po pol roku dostat toho hnupa kde patri.
lynx komando len taj bezne nejde vykopavat dvere , inak ak nie si policajtka najprv tam dolu ,vybornu kondicku a nemas kopec znamosti tak ....
Milá autorka, počúvala som rozhovor so šéfom tohto komanda na SK a tak Ti poviem, lebo tam padla tá otázka tiež. Takže nie, so zásahovkou by si nemohla pracovať a nedostala by si sa ani na pekný týždeň. Áno, nejaké ženy tam pracujú, ale robia administratívu a žiadne zásahy a pekelné týždne. Max mali kedysi v tíme jednu babu vyjednávačku.

Koľko máš rokov?