icon

Môžem dostať PN kvôly škodlivému zamestnaniu?

micka89
18. máj 2010

ahojte,chcem sa vas opytat,ci mate niektora taku skusenost ze nemozte chodit do roboty,ze tam je strasne nafajcene az vam je z toho zle,kvoli pracovnej dobe..?ja mam taky problem ze robim casnicku,16 hodin denne a postupom casu som to cim dalej tym horsie znasala..tak ma zamestnavatel preradil na inu prevadzku,kde som mala robit 8 hodin,ale kazdy den,ale je to este horsie ako zamestnanie pred tym..je tam tak nafajcene ze ani tam neni vidno,no strasne..to mozem rovno aj ja fajcit..tak som to povedala mojej lekarke,ze mi je z toho strasne zle,ze sa mi tam toci hlava,ze tam tazke veci nosime..a zamestnavatel nemoze predsa kvoli mne otvorit novu prevadzku vhodnu pre tehotne..no a moja doktorka,sa zacala rozkrikovat ze ona nebude riesit moje problemy,to je moja vec aku robotu som si vybrala a ze mala som byt sekretarka a nemusela by riesit blbosti..poznam vela casnicok,co hned na zaciatku tehotenstva ich doktorky vypisali a este sa aj same ponukli..podla nej mam ako robit v takom prostredi kde ohrozujem babatko..som na nervy z toho..chcem vymenit lekarku,ale ja uz mam taky ztrach z tejto lekarky,ze sa bojim ze aj ine budu take..prosim poradte mi...

Strana
z2
micka89
autor
18. máj 2010

vsak uz som to tu pisala,neviem ci ju budem moct vymenit,lebo po polroku sa moze menit lekar a ja nie som u nej este pol roka..ale zajtra pojdem a budem sa vsetkych lekarov pytat a prosit ci ma zoberu 🙂

bubush
18. máj 2010

to neviem o tom ze musis mat dr.polroka-to je zvlastne ked je raz na hovno tak polroka je dlha doba..a veru skus niekoho uprosikat-hadam sa najde aj daka dobra dusa 😉
ja som bola raz na kontrole - len sono, vypisanie na pn a najblizsie v 12tt - odbery 😉
micka tak daj potm vediet ako si dopadla, ci si nieco nove vybavila, drz sa 😉

zuzanockamt
18. máj 2010

bubu ... no plati to tak u nas, ze podpisujes s lekarom dohodu o starostlivosti najmenej na pol roka ... neviem, ako sa to potom riesi, ked je pacient vyrazne nespokojny 😕

bubush
18. máj 2010

micka je tu na koniku aj vo volnej diskusii - zmena gynekologa postup - necitala som ale ak chces kukni mozno tam bude daco co ti pomoze 😉

bubush
18. máj 2010

zuzka to som nevedela lebo nikdy som take veci neriesila ale je to trochu cudne a myslim si ze keby sa obradila na niekoho kto jej v tom dokazal pomoct tak by to slo - ved ta nemozu nutit ... je to taka blba situacia ale tak chyba je na strane doktorky takze micka by sa vobec nemala za co hanbit 😉

micka89
autor
18. máj 2010

bubush,dakujem za podporu a dam vam vediet ako som dopadla 🙂 no to je u nas na slovensku 🙂 zajtra vam dam vediet a vo stvrtok idem na ten prvy screening tak som zvedava a dufam ze mi urobia niaku fotku malinkeho 🙂

mirka285
19. máj 2010

micka neda mi nenapisat ti...mala som presne taky istu problem ako ty...zafajcene prostredie,12 hodin na nohach,nocne smeny...doktorka mi povedala ze to je problem zamestnavatela aby to riesil ze je povinny ma preradit na inu prevadzku a na 8 hodinove denne smeny..kedze mam so svojim zamestnavatelom dobry vztah,nemal problem ma dat na 8 hodinove smeny a dennu prevadzku ale dat ma do nefajciarskeho prostredia nemohol lebo nefajciarsku prevadzku jednoducho nema..bohuzial realita je taka,ze zamestnavatel urobil co sa dala a doktorka mala tiez bohuzial pravdu ze si to musim riesit so svojim zamestnavatelom...tak som to vyriesila po svojom-doniesla som doktorke niaky prezent a ona ma na tu PN ku dala...vychadzky som mala 2 hodiny doobeda a dve hodiny poobede a ubezpecujem ta ze kontroly chodia ☹ mne osobne prisla kontrola zo socialky dva krat...takze ak budes PN odporucam ti naozaj dodrziavat vychadzkovy rezim lebo ostanes bez penazi...v konecnom doledku som velmi rada ze som mohla byt pocas celeho tehu doma,lebo naozaj som sa necitila zrovna najlepsie a absolutne si neviem predstavit zeby som chodila do prace..a viem ze zmenit gynekologa pocas tehu to nie je len tak ako si kazdy mysli...je take nepisane pravidlo medzi gynekologmi ze tehotne pacientky sa nepreberaju ☹ ja ti drzim palce aby si to nakoniec dajako vyriesila,skus to riesit ako ja,mne tie peniaze jednoducho stali zato aby som mala kludne tehotenstvo a nestresovala sa niekde v robote 😔

alca85
19. máj 2010

ahoj micka, no máš nezávideniahodnú situáciu a tá doktorka je fakt švihnutá.. 😠 ..kto vie, kto jej dal titul... 😠 .Ja som mala, tiež také zamestnanie, ako tu už bolo spomínané....predavačka a vkuse na nohách. Tiež som chodila za dr. nech ma vypíše, ale dosť sa tomu bránila....až raz, keď som sa so svojím zamestnávateľom pohádala, som volala mužovi, nech zavolá doktorke a vybaví mi PNku. Ja som už bola totál zúfalá. Až vtedy dr. pochopila, že to myslím vážne a konečne ma vypísala. To som bola asi v 6. mesiaci. No inak si na svoju doktorku nemôžem sťažovať, je to vynikajúca ženská s perfektným prístupom. Pred tým som mala jednu gyn. z Blavy a od nej som tiež odišla kvôli jej neľudskému prístupu. Teda aspoň ja som z nej mala taký pocit.
Držím ti palce, aby si si našla lepšieho lekára alebo lekárku... 🙂

alca85
19. máj 2010

a ešte pred tým som bola vypísaná aj od obvodného lekára v pohode mi napísal aj vychádzky. 😉

zuzanockamt
19. máj 2010

mirka ... Dr sa zmenit aj pocas tehu ... ja som menila teraz v 23 tt 😉 ... je to dost stresujuce, ale da sa to ... zena ma pravo zmneit, ked nie je spokojna a tehotenstvo by nemalo byt prekazkou

nice202
19. máj 2010

to snad ani nie je mozne ako sa sprava tvoja doktorka. to je nonsens- napisala by som staznost na nu a podala ju na urad. a kazdopadne mas pravo zmenit v dnesnej dobe doktora. ona je vynimka, vobec nie su takí vsetci. vsak ona ta vystavuje riziku. kde to sme?

nice202
19. máj 2010

co tu riesite? zoberies kartu a ides k inemu doktorovi. ja som to tak spravila. bez problemov zo dna na den. nic sa nedialo.

mirka285
19. máj 2010

dr sa da zmenit samozrejme ale najprv si musis najst takeho co ta zoberie 😒 a v Bratislave ta proste nebude ochotny zobrat nikto,mozno niekto zo sukromnych zariadeni kde si platis alebo niekto po znamosti...take je realita bohuzial ☹ Nice202 a doktor to berie tak ze riziku ta vystavuje zamestnavatel,je to jeho povinnost preradit ta na vhodnu poziciu ale vsetci vieme ze nie vzdy je to mozne...takze staznost na doktorku by bola neopodstatnena....micka vela moznosti bohuzial nema,je to smutne ale je to tak,takze rady tipu co musi a nemusi jej doktor alebo zamestnavatel su bezpredmetne pretoze realita je ina,a kedze som tym presla viem o com pisem....je to fakt des ale je to tak ☹ ☹

bubush
19. máj 2010

smutne 😒 ani vo sne by mi nenapadlo ze je problem vypisat na pn...asi by som mala byt vdacna za to ze ja som sa nemusela nad tym zamyslet...ale ja kebyze chcem ist na pn a urcite by som bola presvedcena o tom tak by som presvedcila aj doktorku - povedala by som ze nielen fyzicky to nezvladam ale ani psychicky a nemoze sa k tomu staviat tak ze som jej nic nepovedala lebo pre mna je moj stav vazny 😉

mirka285
19. máj 2010

bubush ani ja som necakala ze to je az taky problem..tiez som pozerala jak puk,keby som to nezazila snad ani neverim ☹

zuzanockamt
19. máj 2010

bubu ... niektori lekari maju s tymi PN hrozny problem ... mna moja obvinila, ze sa mi len nechce cestovat, ze nie je mozne, aby som v 20 tt nezvladala pracu a cestovanie ... a to som fungovala od 5:00, ked som vstala do 14:30 v praci minimalne a plus este aspon take 2 - 3 hodinky robit doma, lebo bohuzial moja praca si to vyzaduje, nie sice kazdy den, ale väcsinou ano a cesta mi trva tych 45 minut urcite ... a to este neratam domacnost do toho ... a vobec jej nevadilo, ze som bola v nemocke s kontrakciami
mirka ... ja som taku Dr. nasla, co ma vzala, hoci je velmi vytazena a pacientiek ma velmi vela, ale je super a ma velmi dobry pristup, takze ja uz som spokojna 🙂

murinka
19. máj 2010

moj nazor-urychlene vymen lekarku lebo ak je toto uroven jej ,,komunikacie,, tak dovi-dopo... 😖 😠 😠 😠 😠 ja som kadernicka a robila som svoju pracu do konca siesteho mesiaca lebo som nevladala viacej 😔 a tiez som pre zmenu dychala tie vypary z farieb a roznych pripravkov ☹ nevladala som ani stat na nohach ☹ porozparavaj sa este so svojim gynekologom 😉

figurka.m
19. máj 2010

micka, je to smutne, ze jedna doktorka takto reaguje 🙄 robila som tiez casnicku pred prvym tehu, moj doki sa ma hned spytal co robim, ked som povedala casnicka sam od seba ma vypisal na PN z dovodu zafajceneho prostredia a celkovo namahaveho zamestnania, nerozumiem jej pristupu, fajcit ti v tehotenstve zakazuju, ale dychat to mozes?! na hlavu.......

nice202
19. máj 2010

ma normalne vytocila ta doktorka :D ale to preto, ze hormony sa mi uz pekne blaznia 😎

myska21
19. máj 2010

Ahojte, ja som na PN od minuleho tyzdna, tiez kvoli nevhodnemu prostrediu, uplne bez problemov, u nas to tak robia vsetky holky. Mala by si naozaj vymenit lekarku, hlavne kvoli spravaniu, ja som mala vzdy gynekologicky zeny a okrem prvej som sa nikdz nemohla stazovat.

micka89
autor
19. máj 2010

myska,a to doktorka ta sama od seba vypisala?

nibiru
29. máj 2010

micka89 preco nejjdes k obvodnemu lekarovi po pn????gynekolog vobec nemusi vedet ze si pn!ja som bola pn cely mesiac v 3mesiaci nemala som kde vracat kedze zachodi uplne mimo a od 20tt som bola pn koli bolestiam klbu ☹ od tej doby aj krivam tiez robim v hypermarkete v chlade kde pri obsluhovani som mala brucho rovno na studenom pulte a kde je zachod na druhom konci obchodu a este v 2cm vode kedze zamestnavatel nieje schopny vymenit pulty co tak tecu vraj nemaju peniaze tak sme si to sustavne museli umyvat raz som sa tam smykla a povedala som dost!normalne som to vsetko povedala obvodnej a bez problemou ma vypisala s vychadzkami 10.6. naspupujem na matersku teraz mesiac cerpam dovolenku.hned ako bude mozne vymen gynekologicku alebo zbehni do poistovne co sa da robit ze si neni spokojna s jej pristupom.

nibiru
29. máj 2010

a stou gynekologickou ja som mala smolu prva alkoholicka raz mi precitala diagnozu inej pacientky a spadla na zem uz ma tam nebolo asi po troch rokoc som sla po kartu ale uz tam bola ina vraj ta predosla zomrela tak som si povedala ze fajn nemusim ju menit to som sa ale mylila ta krava ked som jej povedala ze sa pokusame o babo 2roky mi povedala ze ste mlada a co?do karty mi dala poznamku chce dieta ziadne vysetrenia nic potom som dosla s bolestami maternice co som predtym nikdy nemala a vyhodila ma s ambulancie ze co ju otravujem ze mam dostat menzes a to zmizne ani ma nevysetrila na druhy den som brala kartu este sa aj urazila tak som jej povedala nech sa pozrie na seba aky ma pristup k pacientom a nech sa necuduje ze idem prec pritom okrem preventivky som ju fakt nezatazovala nicim a ked naozaj bol problem dala mi najavo ze ju obtazujem.inak do teraz je v petrzalke...teraz mam doktora s vojenskej nemocnice uzasny pan mili profesionalny pristup hned ako som dosla ostal zhrozeny preco nemam ziadne vysetrenia tak ma poslal na ultrazvuky panvy aj prs...zobral krv,tiez citologiu vylucil vsetko preco sa nam nedarilo kedze v 14r. ma operovali na apendix a rovno mi vyberali cystu 4x5cm co som mala medzi vajecnikmi a maternicou mimochodom prave koli nej ma mala predosla lekarka stale sledovat ci sa to nevrati a poslal nas do centra tam sme sa nedostali kedze v den ked sme boli objednany som zistila ze som tehotna.... 😀 😀 😀

majamat
29. máj 2010

@micka89 , ak to inak nepojde a nebojis sa zverejnenia, zapoj televiziu. mozno keby si to len naznacila, uz by sa zlakli. ked sa v niecom zacne vrtat nejaky redaktor, hned vsetko ide.

Strana
z2