Môžem ísť na PN počas skúšobnej doby?
Môžem ísť na PN keď som zamestnaná v práci len mesiac ? Dostala som zápal oka a zajtra idem k lekárke a neviem či mi preplatia PN keďže som len mesiac zamestnaná . Pracujem na plny úväzok v obchode s potravinami , ďakujem za rady ☺️
samozrejme, ze mozes, narok na to mas. Len je otazne, ci bude pokracovat potom este tvoj pracovny pomer, ci nedostanes pocas PN obalku s vypovedou... Kazdopadne zdravie je prvorade.
ja som bola v práci deň, keď som dostala zápal priedušiek. 2 týždne PN, čo narobíš.
Na PN ísť môžeš len teda či ti nepríde výpoveď
@janicka1988 Samozrejme že môžeš ísť na PN. Len akurát potom sa ti predĺži skúšobná doba o dobu na PN.
@janicka1988 poprípade zoberte paragrafy na 2 3dni....mna zachranka zobrala nesla som na pn len som si zobrala paragraf tiez som nastupila v decembri. Po 5r🙈🙈
Vyries to pckom. Na zapal oka ti dá antibiotickej kvapky, za deň si ok. Skoda riskovat zamestnanie
@zuzkaa1991 paragraf je na nevyhnutne potrebný čas návštevy lekára.
@sasa1310 tak ved ide k lekarovi pani....a ved nato ma človek narok preco nevyuzit romsky ludia vyuzivaju vsetky veci naco maju narok ;) tak ano aj ja budem vyuzivat všetko naco.mam narok plus odvadzam nie male odvody
@zuzkaa1991 čo s tým majú rómskí ľudia? Ešte raz, paragraf je na návštevu lekára na nevyhnutne potrebný čas. Viac jej zamestnávateľ nemusí uznať lekára. Máš nárok na 7 dní do roka na návštevu lekára na nevyhnutne potrebný čas. Čiže keď jej zamestnávateľ uzná zajtra iba 2 hodiny na návštevu očného lekára, tak je to v poriadku. Najprv si treba naštudovať zákonník práce, až potom radiť. Okrem toho je tam mesiac, môže jej zamestnávateľ krátiť paragrafy a niekde nemôže mať ani 2 či 3 rovno po sebe. Všetko závisí od zamestnávateľa. A áno, celé romske osady využívajú paragrafy u svojich zamestnávateľov 🙊
@sasa1310 3 dni po sebe ostat doma len na priepustku by ani v mojej praci nepreslo, myslim, ze max dva dni po sebe moze byt od 1 lekara. Ale myslela som to tak, ze ak dr napise na ten papierik celodenny klud, mali by jej to v praci uznat a neriesit, ci tam stravila hodinu, dve ci tri a zvysok sa mala vratit odpracovat.
@lili929 všetko závisí od ochoty zamestnávateľa. Niektorý zamestnávateľ uzná aj 3 dni po sebe, iný neuzná ani 1 deň cez pracovnú dobu, nakoľko v ZP je jasne napísané, že zamestnanec má nárok na návštevu lekára na nevyhnutne potrebný čas a pokiaľ ho nebolo možné vykonať mimo pracovného času. Ja som reagovala prvotne na ten stupidný komentár, nech si vezme 3 paragrafy za sebou od niekoho, kto nemá o tom, čo je paragraf ani páru a ide tu radiť blbosti
@janulik2008 chcela by som mať tvojho zubára 😅
@janicka1988 zavolaj si ráno do firmy ako to tam je nastavené s tými paragrafmi. U nás ich tiež akceptujú normálne na celý deň, tri po sebe môžu byť. Za opýtanie nič nedáš a možno si zachrániš prácu.
@kristiii ďakujem vám za rady 🙂
@kristiii len vieš asi to záleží aj od šéfa ... Napr ja väčšinou k zubárke idem až po robote keďže ona jeden zub robí aj hodinu a pol a nič z toho 🙄 rozmýšľam nad zmenou ale ... Raz som pýtala dovolenku lebo mi mali ťahať a nedali mi dovolenku tak som prišla 🙄🥴 do roboty 😁😁😁
@janulik2008 veď určite, záleží od firmy či od šéfa. U nás akceptujú aj na poobedných a nočných. U môjho zubára zas presedím vždy celé doobedie, to neviem, čo by mi na to v niektorých firmách povedali 😅 Ale tak ja sa snažím vždy pred poobednou vybaviť, ale tak nie vždy si človek môže vybrať 🤷
vezmi si paragraf chod k ocnej (ak sa dostanes inak na ocnu pohotovost) dostanes kvapky masticku to das aj bez PN
Na PN ísť môžeš, teda ak ťa lekárka na PN vypíše len so zapáleným okom....samozrejme treba počítať aj s tým,že s tebou môže zamestnávateľ ukončiť PP aj počas PN....

Áno mozes