Môžem odísť z práce po PN?
Mozem prosim odist po skoncení pn hned ukoncit pomer na dobru urcitu na 3 mesiace? Taku zmluvu mam. Sefka ma mozno nebude chcet pustit z prace je to manualna robota.
mozes odist vtedy, ked ti skonci zmluva
poskytla si prilis malo informacii.
Ak si v skúšobnej dobe tak môžeš, inak máš výpovednú dobu
Nie, mala by si končiť vtedy, keď ti skončí zmluva, resp. keď ti skončí výpovedná doba
Takze vypovedna doba je 1mesiac. Mam riadne trvaky pracovny pomer.
Ak dam vypoved k zajtrajsku -16 .1 tak mozem odist az cca 16.2?
Da sa podat vypoved pocas Pn asi nie vsak.
Jedine ze by sme sa dohodli dohodou o ukonceni vsak? Obe strany a to je normalne aj den po pn keby mi dovoli :(
Proste neviem ako odist z prace. Jedine nedojst tam je to tam zdieranie :( uz mam druhy pad koli nej. Robim v uzavretych nevetranych priestoroch kde je 10 stupnov teraz v zime. Mala som odist uz davno.
Určite si ešte nie v skúšobnej?
Ak máš teda výpovednú dobu 1 mesiac a výpoveď podáš zajtra16.1., tak aj tak ti výpovedná dobe začne plynúť až od 1.2.2025. Teda tvoj pracovný pomer skončí 28.2.2025.
treba si dať od doktora vypísať posudok, že vám zdravotných tav nedovoľuje vykonávať danú prácu
@lilianka28 aha chapem. Uz som to pocula ze od zaciatku mesiaca. Jedine tou dohodou z oboch stran
Výpoveď ty môžeš dať aj počas pn a potiahnuť ju a už neprísť…
Napisala su to velmi chaoticky .. mas trvaly pracovny pomer na dobu urcitu, tie 3 mesiace? V praci sa ti nepaci a dala si sa na pnku ?
napíš riadne info .
kedy ti vznikol pracovný pomer, kedy si nastúpila PN, akú máš zmluvu, kedy máš koniec prac, pomeru,
Lebo píšeš že máš PP na 3 mesiace, ale ved toľko trva aj skúšobná doba, takže to nepasuje nejako
Neviem, či máš dohodnutú nejakú skús.dobu alebo nie. No pri pomere na dobu určitú 3 mesiace môže byt max.1,5 mesiaca. Avšak z dôvodu PN sa predlžuje.
Pokial SD nemáš, môžeš prac.pomer ukončiť:
- dohodou v ktorýkoľvek deň, i počas PN, musia s nou súhlasiť obe strany
- výpoveďou, skončí po uplynutí vyp.doby, teda v prip.1- mesačnej, k 28.2. Výpoveď môžeš dať i počas PN a počas PN môže i uplynúť.
@tiika vdaka 🤗🤗
Tento mesiac das vypoved, ak den na to po podani vypovede ochories, v podstate ochories vo vypovednej lehote, tak tvoj PP skonci koncom februara. Od 1.3. mozes teoreticky nastupit inde, ak napriklad 28.2. vyzdravies 🙂
@cacianka robim tam rok aj pol a mam novu zmluvu riadne tpp taku mam sefku no mam zmluvu od 1.1 do 31 .3 som pn od 11.1 // chcem odist mam dokonca ponovom februara skoro pn ... bude to aj cely februar
Takze som pn mozem aj cez pn dat vypoved k dnu 29.1 ? Priklad
no počkaj, ty nemáš TPP, máš zmluvu na dobu určitú od 1.1. - do 31.3.
@cacianka ano dava nam to tak stale.. ano na dobu urcitu. Je to tam na dobu urcitu presne. To mam tiez vypovednu dobu ?
@cacianka tak ako to ukoncit nechcem im tam volat uctovnicke aby na nezavadzali viem ze ma stade nechcu pustit moc..:/
Aj keď máš zmluvu na dobu určitú, môžeš prac.pomer ukončiť skôr:
- dohodou v ktorýkoľvek deň, i počas PN, musia s nou súhlasiť obe strany
- výpoveďou, skončí po uplynutí vyp.doby, teda v prip.1- mesačnej, k 28.2. Dôležité je, aby bola doručená ešte tento mesiac. Výpoveď môžeš dať i počas PN a počas PN môže i uplynúť.
@tiika dakujem Vam velmi moc moc.
ak ťa šéfka nechce pustiť, tak použi bod 2. ako ti píše @tiika . To stačí poslať, alebo ešte lepšie odniesť osobne a dať si potvrdiť prevzatie, veď aj tak si to píšeš a tlačíš dvojmo.
dokedy budeš PN je už jedno, toto je už jednostranný právny úkon a nemusí ťa trápiť či ti šéfka niečo podpíše a odsúhlasí. dáš to vo firme na vedomie a hotovo. 1.3. už nebudeš ich zamestnancom.
@cacianka dakujem aj to napisem 🤗

Ak dam vypoved napriklad zajtra tak este mesiac tam musim akoby odpracovat aj tak vsak.