icon

Môžem odísť z práce po PN?

15. jan 2025

Mozem prosim odist po skoncení pn hned ukoncit pomer na dobru urcitu na 3 mesiace? Taku zmluvu mam. Sefka ma mozno nebude chcet pustit z prace je to manualna robota.

autor
15. jan 2025

Ak dam vypoved napriklad zajtra tak este mesiac tam musim akoby odpracovat aj tak vsak.

nyusika
15. jan 2025

mozes odist vtedy, ked ti skonci zmluva

poskytla si prilis malo informacii.

lasona
15. jan 2025

Ak si v skúšobnej dobe tak môžeš, inak máš výpovednú dobu

luliu
15. jan 2025

Nie, mala by si končiť vtedy, keď ti skončí zmluva, resp. keď ti skončí výpovedná doba

autor
15. jan 2025

Takze vypovedna doba je 1mesiac. Mam riadne trvaky pracovny pomer.

Ak dam vypoved k zajtrajsku -16 .1 tak mozem odist az cca 16.2?

Da sa podat vypoved pocas Pn asi nie vsak.

Jedine ze by sme sa dohodli dohodou o ukonceni vsak? Obe strany a to je normalne aj den po pn keby mi dovoli :(

autor
15. jan 2025

Proste neviem ako odist z prace. Jedine nedojst tam je to tam zdieranie :( uz mam druhy pad koli nej. Robim v uzavretych nevetranych priestoroch kde je 10 stupnov teraz v zime. Mala som odist uz davno.

lilianka28
15. jan 2025

Určite si ešte nie v skúšobnej?

Ak máš teda výpovednú dobu 1 mesiac a výpoveď podáš zajtra16.1., tak aj tak ti výpovedná dobe začne plynúť až od 1.2.2025. Teda tvoj pracovný pomer skončí 28.2.2025.

tina1549
15. jan 2025

treba si dať od doktora vypísať posudok, že vám zdravotných tav nedovoľuje vykonávať danú prácu

autor
15. jan 2025

@lilianka28 aha chapem. Uz som to pocula ze od zaciatku mesiaca. Jedine tou dohodou z oboch stran

oriesocek
15. jan 2025

Výpoveď ty môžeš dať aj počas pn a potiahnuť ju a už neprísť…

dadka1997
15. jan 2025

Napisala su to velmi chaoticky .. mas trvaly pracovny pomer na dobu urcitu, tie 3 mesiace? V praci sa ti nepaci a dala si sa na pnku ?

cacianka
15. jan 2025

napíš riadne info .
kedy ti vznikol pracovný pomer, kedy si nastúpila PN, akú máš zmluvu, kedy máš koniec prac, pomeru,
Lebo píšeš že máš PP na 3 mesiace, ale ved toľko trva aj skúšobná doba, takže to nepasuje nejako

tiika
15. jan 2025

Neviem, či máš dohodnutú nejakú skús.dobu alebo nie. No pri pomere na dobu určitú 3 mesiace môže byt max.1,5 mesiaca. Avšak z dôvodu PN sa predlžuje.
Pokial SD nemáš, môžeš prac.pomer ukončiť:
- dohodou v ktorýkoľvek deň, i počas PN, musia s nou súhlasiť obe strany
- výpoveďou, skončí po uplynutí vyp.doby, teda v prip.1- mesačnej, k 28.2. Výpoveď môžeš dať i počas PN a počas PN môže i uplynúť.

autor
15. jan 2025

@tiika vdaka 🤗🤗

dancingqueen321
17. jan 2025

Tento mesiac das vypoved, ak den na to po podani vypovede ochories, v podstate ochories vo vypovednej lehote, tak tvoj PP skonci koncom februara. Od 1.3. mozes teoreticky nastupit inde, ak napriklad 28.2. vyzdravies 🙂

autor
17. jan 2025

@cacianka robim tam rok aj pol a mam novu zmluvu riadne tpp taku mam sefku no mam zmluvu od 1.1 do 31 .3 som pn od 11.1 // chcem odist mam dokonca ponovom februara skoro pn ... bude to aj cely februar

autor
17. jan 2025
autor
17. jan 2025

Takze som pn mozem aj cez pn dat vypoved k dnu 29.1 ? Priklad

cacianka
17. jan 2025

no počkaj, ty nemáš TPP, máš zmluvu na dobu určitú od 1.1. - do 31.3.

autor
17. jan 2025

@cacianka ano dava nam to tak stale.. ano na dobu urcitu. Je to tam na dobu urcitu presne. To mam tiez vypovednu dobu ?

autor
17. jan 2025

@cacianka tak ako to ukoncit nechcem im tam volat uctovnicke aby na nezavadzali viem ze ma stade nechcu pustit moc..:/

tiika
17. jan 2025

Aj keď máš zmluvu na dobu určitú, môžeš prac.pomer ukončiť skôr:
- dohodou v ktorýkoľvek deň, i počas PN, musia s nou súhlasiť obe strany
- výpoveďou, skončí po uplynutí vyp.doby, teda v prip.1- mesačnej, k 28.2. Dôležité je, aby bola doručená ešte tento mesiac. Výpoveď môžeš dať i počas PN a počas PN môže i uplynúť.

autor
17. jan 2025

@tiika dakujem Vam velmi moc moc.

cacianka
17. jan 2025

ak ťa šéfka nechce pustiť, tak použi bod 2. ako ti píše @tiika . To stačí poslať, alebo ešte lepšie odniesť osobne a dať si potvrdiť prevzatie, veď aj tak si to píšeš a tlačíš dvojmo.
dokedy budeš PN je už jedno, toto je už jednostranný právny úkon a nemusí ťa trápiť či ti šéfka niečo podpíše a odsúhlasí. dáš to vo firme na vedomie a hotovo. 1.3. už nebudeš ich zamestnancom.

autor
17. jan 2025

@cacianka dakujem aj to napisem 🤗