icon

Môžem sa hlásiť k polícii, keď neviem plávať?

redy20
1. okt 2025

Prosím Vás, môžem sa hlásiť ku polícii aj keď neviem plávať? Viem že plávanie už vyradili z prijímačok, ale neskôr na výcviku (škole) sa nepláva v rámci telesnej? Dakujem

anonym_875821
1. okt 2025

@redy20 odporúčam ti naučiť sa plávať, lebo aj taký výjazd môžeš mať.

sissy27
1. okt 2025

@redy20 hlásiť sa môžeš aj keď nevieš chodiť... či ťa zoberú, to je druhá vec. Ale ja by som ti odporučila naučiť sa plávať aj kvôli bežnému životu.

elis248
1. okt 2025

Myslím si, že prihlásiť sa môžeš. A čo sa týka výjazdov, tak aj tak sa pri záchranách a poskytovaní prvej pomoci učí, že v prvom rade nemáš ohroziť samu seba. Vyznieva to síce trochu sebecky, ale je to tak.

jomarch
1. okt 2025

nikdy sa neplavalo na telesnych. na prijimackach ano, ale vtedy to bola podmienka. ako pisu vyssie, je fajn vediet plavat kvoli sebe, aspon nejaky zaklad, nemusis zrovna motylika. vo vyjazde ti plavanie podla mna maximalne hrozi ak bude v tvojom obvode nejaka vodna plocha a samozrejme aj podla tvojho sluzobneho zaradenia.

anonym_ea9cda
1. okt 2025
@jomarch

nikdy sa neplavalo na telesnych. na prijimackach ano, ale vtedy to bola podmienka. ako pisu vyssie, je fajn vediet plavat kvoli sebe, aspon nejaky zaklad, nemusis zrovna motylika. vo vyjazde ti plavanie podla mna maximalne hrozi ak bude v tvojom obvode nejaka vodna plocha a samozrejme aj podla tvojho sluzobneho zaradenia.

@jomarch na telesných testoch bolo plávanie. Ale zrušili to teraz.

anonym_9a84f0
1. okt 2025

Presne kvôli tomu som sa bála prihlásiť, lebo neviem plávať..

mimaapeto
1. okt 2025

bude sa topiť dieťa... zavolajú políciu a práve ani jeden nebude vedieť plávať to bude parádna pomoc ....

elis248
1. okt 2025

@mimaapeto A kým prídu policajti, tak sa dieťa utopí. Ani policajti nedokážu prísť na miesto za 15 sekúnd, ani keď idú na majákoch. Pri topení rozhodujú aj 3 minúty. A zachraňovať topiaceho nie je sranda. Hlavne ak sa jedná o dospelého, ten ťa môže stiahnuť so sebou pod vodu ani nevieš ako. Nemyslím si, že policajti sú povinní ísť zachraňovať topiaceho. Aj pre nich platí, že by v prvom rade pri záchrane nemali ohroziť sami seba. To ti povie každý záchranár na kurze.

melanta
2. okt 2025
@elis248

@mimaapeto A kým prídu policajti, tak sa dieťa utopí. Ani policajti nedokážu prísť na miesto za 15 sekúnd, ani keď idú na majákoch. Pri topení rozhodujú aj 3 minúty. A zachraňovať topiaceho nie je sranda. Hlavne ak sa jedná o dospelého, ten ťa môže stiahnuť so sebou pod vodu ani nevieš ako. Nemyslím si, že policajti sú povinní ísť zachraňovať topiaceho. Aj pre nich platí, že by v prvom rade pri záchrane nemali ohroziť sami seba. To ti povie každý záchranár na kurze.

@elis248 áno, policajt nie je povinný zachraňovať človeka za každú cenu. Ale moja otázka je - ak sa niekto bojí plávať, prečo by mal byť policajt? Takýto strach nepatrí k policajtovi. A argument, že možno sa nebojí, len ho to nikto nenaučil - ak sa nebojí a chce byť policajt, naučil by sa už dávno, lebo by si bol vedomý, že je to niečo, čo raz môže potrebovať. A teda záchranár (lebo policajt je aj záchranár), ktorý nevie plávať - veď to je hanba podľa mňa. Policajtov nie je dostatok, ale kvôli tomu nemajú brať hocikoho. A niekto, kto sa za 20 či vyše 20 rokov života nedokázal naučiť plávať, tam podľa mňa nepatrí. Ako možno zveriť zbraň človeku, ktorý nemal odvahu naučiť sa plávať?

kiki68
2. okt 2025

Tak plavat priemerne by mal vediet kazdy policajt v terene, co ked napr dojde na konflikt a niekto Ta hodi do vody? Nikdy nevies aky vyjazd dostanes, co sa zomelie a kde. Byt Tebou prihlasim sa na plavanie a potom aj rescue kurz. Moze sa to velmi hodit.