Môžem ukončiť dohodu o vykonaní práce predčasne?
Pracujem cez agentúru a dohodu mám do konca roka,chcem ísť pracovať do tej istej firmy,ale cez inú agentúru,môžem ukončiť kedy kolvek dohodu ktorú mám do konca roka ?
Ďakujem za odpovede
@hellasandra o akú dohodu ide? O prac.činnosti, ovykonaní prace, o brig.práci študentov?
Kedykoľvek mozes skončiť dohodou. Pri DPČ výpoveďou s 15-dennou výpovednou dobou, ktorá plynie odo dňa doručenia výpovede.
@markusrasford môže, lebo si to myslis alebo i na základe nejakého zákona…? 🤔
@tiika teraz som volal kamarátke co robí na UP a opýtal som sa ale nepýtal som sa konkrétny zákon. Zajtra ti to overim. Ôk?
@markusrasford ja taký paragraf v ZP, žeby si mohol na dohodu skončiť kedykoľvek, nepoznám a to ho teda poznám dosť dobre 😉 Chápem, že v praxi vacsinou ľudia už viac neprídu do prace a nikto to nerieši, to však ešte neznamena, že je to v súlade so zákonom alebo, že z toho nemôže byt problém.
@markusrasford
@tiika Však aj vraždiť môžeme, však? Len väčšinou príde reakcia napr v podobe postihu.
@tiika dohoda o vykonaní práce
Výpoveď teda nie. Skús sa s nimi dohodnúť na ukončení dohody, či na tom, že ešte odpracujes jeden týždeň a potom už neprídeš.
Inak je možné DVP ukončiť okrem dohody odstúpením (ak ti nevytvoria podmienky na výkon dohodnutej prace), okamžitým skončením vo výnimoč.prípadoch, uplynutím doby, na ktorú bola dohodnutá.
@hellasandra a ešte si prečítaj samotnú tu dohodu, je možné že sú tam dohodnute aj iné podmienky a možnosti ukončenia

@hellasandra mozes