icon

Môžem ukončiť dohodu o vykonaní práce predčasne?

hellasandra
7. apr 2025

Pracujem cez agentúru a dohodu mám do konca roka,chcem ísť pracovať do tej istej firmy,ale cez inú agentúru,môžem ukončiť kedy kolvek dohodu ktorú mám do konca roka ?
Ďakujem za odpovede

markusrasford
7. apr 2025
tiika
7. apr 2025

@hellasandra o akú dohodu ide? O prac.činnosti, ovykonaní prace, o brig.práci študentov?
Kedykoľvek mozes skončiť dohodou. Pri DPČ výpoveďou s 15-dennou výpovednou dobou, ktorá plynie odo dňa doručenia výpovede.

tiika
7. apr 2025

@markusrasford môže, lebo si to myslis alebo i na základe nejakého zákona…? 🤔

markusrasford
7. apr 2025

@tiika teraz som volal kamarátke co robí na UP a opýtal som sa ale nepýtal som sa konkrétny zákon. Zajtra ti to overim. Ôk?

tiika
7. apr 2025

@markusrasford ja taký paragraf v ZP, žeby si mohol na dohodu skončiť kedykoľvek, nepoznám a to ho teda poznám dosť dobre 😉 Chápem, že v praxi vacsinou ľudia už viac neprídu do prace a nikto to nerieši, to však ešte neznamena, že je to v súlade so zákonom alebo, že z toho nemôže byt problém.

abbey1
7. apr 2025

@markusrasford
@tiika Však aj vraždiť môžeme, však? Len väčšinou príde reakcia napr v podobe postihu.

hellasandra
autor
7. apr 2025

@tiika dohoda o vykonaní práce

tiika
8. apr 2025

Výpoveď teda nie. Skús sa s nimi dohodnúť na ukončení dohody, či na tom, že ešte odpracujes jeden týždeň a potom už neprídeš.

Inak je možné DVP ukončiť okrem dohody odstúpením (ak ti nevytvoria podmienky na výkon dohodnutej prace), okamžitým skončením vo výnimoč.prípadoch, uplynutím doby, na ktorú bola dohodnutá.

tiika
8. apr 2025

@hellasandra a ešte si prečítaj samotnú tu dohodu, je možné že sú tam dohodnute aj iné podmienky a možnosti ukončenia