Môžete si vziať dlhšiu dovolenku v práci?
Ahojte. Máte niektorá prácu kde dlhšia dovolenka (napríklad 2 týždne vkuse) je proste veľká komplikácia pre vás aj pre tých čo vás zastupujú? A preto je vo firme nejaké nepísané pravidlo, že dovolenku môžete mať maximálne týždeň, prípadne len po pár dní si ju čerpať?
Mám relatívne novú prácu kde som niečo medzi riadkami počula, že ani nevedia kto a kedy mal naposledy takú dlhú dovolenku. A že aj keď je napríklad po nejakom zákroku tak má aspoň home office keď sa dá, nie úplne PN mimo práce. Tak sa tak zamýšľam čo bude s našou prípadnou letnou dovolenkou a ako to zvládajú iní.
Ďakujem 🙂
U nas bolo super, teda hlavne v lete sme si mohli brat 2 tyzdne v pohode, to nas vyhanali nech ideme, ale tak vzdy v lete sme mali malo roboty. :D tak pochopitelne :D
ja robím svoju prácu, kolegyňa ktorú zastúpim má svoju a plus nám pribudne 1/2 na 1/2 práca po jednej kolegyni , ktorá odchádza a jej miesto bude zrušené

u nas su 2 tyzdne vkuse skoro povinne, ale nie v tom zmysle, ze musis, ale mozes, a nikto neprotestuje, a dokonca mam kolegyne, co mali aj 3 tyzdne vkuse, u nas je to najma o dohode medzi kolegami, a musi byt zastupitelnost, ak je, tak nadriadeni su s tym ok