icon

Možné tehotenstvo a práca

3. jan 2023

Ahojte, mám nasledovný problém.
Vyzerá to tak, že sa nám zadarilo bábo. Ešte sa neteším, som na začiatku 4tt, test mám len slabý.
Avšak v práci prepúšťajú ľudí a nemám najlepší vzťah so šéfom, bojím sa, že príde rada i na mňa.
Rozmýšľam, že sa dám na PN aspoň kým sa skutočne potvrdí tehotenstvo a následne poprosím gynekológa o potvrdenie. Viem, že to bude skoro ale aspoň budem chránená. Čo si o tom myslíte? Dalo by sa to riešiť aj inak? Možno je to nepekne, no naozaj nechcem ostať nezamestnaná v tejto situácii.

rencina_4
3. jan 2023

asi by som to takisto vyriesila PNkou. aj ked je to ozaj len docasne riesenie. neviem, podla mna by bolo asi namieste predsalen povedat pravdu. ak ta ma vyhodit, tak ta vyhodi hned ako ti skonci pn.

autor
3. jan 2023

@rencina_4 myslela som to tak, že do toho 6tt pn od obvodnej, čo sú 2 týždne a v zápätí počas pn ísť ku gynekológovi a povedať o čo sa jedná, možno už na sone niečo uvidí alebo mi aspoň zoberie krv a vypíše papier o tom, že som tehotná.

tessa2299
3. jan 2023

Na PN mozes byt az do nastupu na MD. Ale ak by si chcela prerusit PNku a vratit sa este pred nastupom na MD do prace, tak si chranena. A ak mas na dobu neurcitu, tak ta vyhodit nemozu. Nie?

autor
3. jan 2023

@tessa2299 áno práve to, len tento čas kým sa to nepotvrdí oficiálne teda kým nebudem chránená potrebujem nejak zakryť. Preto uvažujem o PN zatiaľ

tessa2299
3. jan 2023

Ak sa bojis vypovede, tak urcite PN. Tak neviem ci ti v praci akceptuju spravu od dr v 6tt (ako ty planujes), ze si tehotna s jej razitkom. Vacsinou sa predklada tehotenska knizka. Ja som napr mala tehu knizku az v 11tt.

autor
3. jan 2023

@tessa2299 tak by som možno ostala na PN dlhšie, to sa už ukáže potom

zuzanockamt
3. jan 2023

Ja som bola na potvrdení tehotenstva v 5tt+6 d, bola už aj akcia srdca a dostala som hneď aj tehotenskú knižku, hneď som písomne oznámila zamestnávateľovi tehotenstvo. Určite je akceptovateľné aj písomné potvrdenie od dr s pečiatkou a podpisom.

hildicapupu
3. jan 2023

skusila by som ist asi rovno na gynekologiu, vsak ak tam uvidi plod, tak ti moze rovno vystavit papier, ze si tehotna a nemusela by si to riesit tou pn. ak by vidno este nic nebolo, tak mas aspon zalozny plan.