Možnosť práce pedagóga v mestských jasliach
Dobrý deň, prosím Vás, môže v mestských jasliach pracovať pedagóg alebo len zdravotná sestra?
Mám vyštudovanú strednú pedagogickú školu, odbor učiteľstvo v MŠ a vychovávateľstvo.
Ak áno, aký je program v jasliach a "pracovná doba"- priamy kontakt s deťmi?
Veľmi by som chcela po materskej pracovať s tak malými deťmi, ale zatiaľ zvažujem prácu, čo sa mi viac časovo oplatí kvôli svojim deťom.
Ďakujem za reakcie.
môže, ale časovo to bude veľmi podobné tomu čo v škôlke....v podstate aj pracovne, len teda menej takých spoločných aktivít skôr sa im venuješ jednotlivo....samozrjeme krmenie, prebalovanie, časté prezliekanie ak sa odplienkovávajú....veľa sa s nimi chodí na prechádzky, záleží ako vekovo sú tam detičky....
môže, ale časovo to bude veľmi podobné tomu čo v škôlke....v podstate aj pracovne, len teda menej takých spoločných aktivít skôr sa im venuješ jednotlivo....samozrjeme krmenie, prebalovanie, časté prezliekanie ak sa odplienkovávajú....veľa sa s nimi chodí na prechádzky, záleží ako vekovo sú tam detičky....
@mogaa škôlka mi časovo celkom vyhovuje. Sú, prosím, aj v jasliach prázdniny? Letné, jarné, jesenné?
Asi je to individuálne podľa zriaďovateľa
U nás sú jasle dlhšie otvorené od 6.00 - 17.00
Jasle rovnako ako škôlky oficiálne prázdniny nemajú - môže ich zavrieť zriaďovateľ
to je individuálne.....v tých štátnych ale určite, ale určite nie celé prázdniny...zamestnanci majú rovnako dovolenku ako v škôlke....takže obvykle 2 týždne určí zamestnávateľ. že kedy.....
to je individuálne.....v tých štátnych ale určite, ale určite nie celé prázdniny...zamestnanci majú rovnako dovolenku ako v škôlke....takže obvykle 2 týždne určí zamestnávateľ. že kedy.....
@mogaa no ani škôlka nie je zavretá celé dva mesiace.
Ani ŠKD, tam sme ale reálne boli doma 5 týždňov v lete. Čo mi pri troch deťoch vyhovuje najviac, keďže nemám možnosť dať ich babkám.
Ale zas, srdce ma ťahá k tým drobcom 🙈
V štátnych majú v lete prázdniny podobne ako v škôlke jeden mesiac viac voľna a zberné triedy... jarné, jesenné, Vianocne sú otvorené podľa záujmu.Priamy kontakt s deťmi by mal byť 6,5 hodiny v súkromných viac..A inak klasika ako škôlka aj tie mini deti kreslia, hrajú sa s plastelínou, režim je podobný ako v škôlke.V jasliach je tá práca najnáročnejšia, ale milá🙂
Robila som v súkromných jasliach. Otvorené sme mali od 7 do 16. A čo sa týka prázdnin, otvorené sme mali ešte 23.12. a do práce sme sa vrátili 2. januára, celé leto sme mali otvorené okrem jedného týždňa. Jarné prázdniny sme nemali. Plat minimálna mzda. Museli sme deťom robiť raňajky, servírovať obed, robiť olovrant, umývať riady, upratovať jasle. Mala som rada prácu s malými deťmi ale bolo to zdieranie.
Robila som v súkromných jasliach. Otvorené sme mali od 7 do 16. A čo sa týka prázdnin, otvorené sme mali ešte 23.12. a do práce sme sa vrátili 2. januára, celé leto sme mali otvorené okrem jedného týždňa. Jarné prázdniny sme nemali. Plat minimálna mzda. Museli sme deťom robiť raňajky, servírovať obed, robiť olovrant, umývať riady, upratovať jasle. Mala som rada prácu s malými deťmi ale bolo to zdieranie.
@augustovkaa áno, v súkromných to je ešte horšie dievča pre všetko.Ja som bola v súkromnej škôlke, ale mala som tých najmenších 2-3 r aj plienky, cumel "len" 12 deti, ale energia na nule.A tam sa robí stále 2 t v lete voľno, lebo rodičia pracujú, platia....
Pracovali sme buď od 7 do 15,30 alebo od 8 do 16. V lete som mávala 2 max 3 týždne dovolenky.
U nas bola jedna zdravotna sestra a ostatne boli pedagogicky. Co sa tyka prazdniny, tak tych tam moc nebolo, myslim si, ze cez leto mali dva tyzdne zatvorene. Tam tiez nemaju tolko ako v skole.
@augustovkaa áno, v súkromných to je ešte horšie dievča pre všetko.Ja som bola v súkromnej škôlke, ale mala som tých najmenších 2-3 r aj plienky, cumel "len" 12 deti, ale energia na nule.A tam sa robí stále 2 t v lete voľno, lebo rodičia pracujú, platia....
@luccija Presne tak, rodicia si platili veľké peniaze, tak sme boli dievčatá pre všetko. Mali sme 12 detí, šéfka ma často nechávala samu celý deň s 8 ročnými, dvojrocnymi deťmi aj ked zo zákona môžem byť sama maximálne s piatimi.

Ano moze.