icon

Možnosti práce so základným vzdelaním

23. apr 2021

Akú prácu môžem robiť keď mám len základné vzdelanie?

zuzuliennka1
24. apr 2021

@judar ale chapem, no, nie kazdy ma na to - vystudovat dobru vs 😂 potom sa chodi odbavovat na net, ako sa aj s ucnovkou da zarabat lepsie, ako kvalifikovany clovek s vedomostami v odbore😂 vies komu hovor...

oli18
24. apr 2021

@ofzuza
@judar
pol hodina 48 €, alebo SOU + kurzy, to fakt ak je pravda, tak napiste v akej oblasti robite. Ja neverim hoci comu, vam to moze byt sice jedno , len aby ste vedeli. Z mojich styroch mladych traja robia v roznych zahanicnych firmach zvucnych mien a nik nezaraba 96 € na hod. Maju okrem VS aj rozne doplnkove studia vo svojich odboroch. Zarabaju dobre, ale vase zarobky su cez. Vlastne odpoved ani neocakavam, ani Liptacka mi neodpovedala 😃

ofzuza
24. apr 2021

@oli18 robim v IT. Ale tych 48 za polhodku nemam. Tolko len fakturuju za moju pracu. Moja mzda je prisposobena cz pomerom 😁

panelacikova
24. apr 2021
oli18
24. apr 2021

@ofzuza tak to si mala napísať hneď😉

ofzuza
24. apr 2021

@oli18 vsak som to pisala 🙂

oli18
24. apr 2021

@ofzuza myslela som, že ty fakturuješ

ofzuza
24. apr 2021

@oli18 k tomu snad raz dojde 😂 len proste tych 50 za hodku nie je nerealne.

judar
25. apr 2021

@oli18 premna zamna never 🙂 ja to tu pisat nebudem a to ze sa tu ona dotycna mi vysmieva za fakt narocny certifikat zo zahranicia jej problem 🙂 typicky slovaci co si myslia ze svet je len o tych pracach ktore su zname 🙂 a to ze je nieco cez musi byt hned klamstvo ci co? ja som napr neni celkom platena od hodiny ale od narocnosti a klientelov zo zahranicia 🙂 ale ako chcela by som teba vidiet kolko by si si pytala za nieco co mas spravit na 1x1mm alebo na 0,028mm ci v horsich mikronoch 🙂

oli18
25. apr 2021

@judar O takych certifikatoch nik tu nepocul, ale to neznamena, ze neexistuju. Tie veci ti robi stroj, kde si nastavis parametre. Preco je ten certifikat tak tazko ziskat, ak tie komponenty robi stroj? Ak mas zahranicnych klientov, mozes zarabat ine peniaze, nez sme my tu ochotne uverit. Ale nemala by si mat problem tu napisat, ze mas zahranicnu klientelu, pre ktoru vyrabas atypicke suciastky a na to je potrebny atypicky certifikat, ktory dosiahnes, ak ...... neviem co. Tym si nic konkretne neprezradila. Aj ovca cela, aj vlk syty.

judar
25. apr 2021

@oli18 prepac ale si ty normalna? Akoze domyslat si? Pisala som niekde ze robim nejake komponenty a este ktomu strojom?...NEPISALA SOM NIC TAKE! tak laskavo za mna nedomyslaj moju profesiu o ktorej som nic ani neprezradila...a presne kvoli tomuto ani neprezradzam lebo uz tu podla teba som asi nejaka CNC nastavovacka 😀🤣🤣🤣🤣🤣 a preto je ho tazke ziskat lebo vsetko sa robi rucne a ziadne komponenty a neviem ake suciastky to niesu

zuzuliennka1
25. apr 2021

@judar si smiesna 😂😂😂 tak prezrad, v akej praci si s tou tvojou ucnovkou lusknes prstom a mas 1200 😂😂 v ziadnej.... a ze “specialny certifikat”... pani najdolezitejsia

judar
25. apr 2021

@zuzuliennka1 to povie len niekto ako ty 🙂 a neprezradim a naaaaco aby si mi zavidela 🙂 ... Urazat a vysmievat sa druhym to je takeee slovenske

nafka0483
25. apr 2021

@judar Ja sa neplanujem vysmievat ani nic take ale nechapem to ked sa niekto niecim pochvali, alebo hodi do plena nejake tvrdenie a potom okolo toho robi take tajnosti ze az. Je to ocividne velmi specificka praca, takze nikto ti ju len tak nevyfukne - ako by sa mohol obavat niekto ze meprezradi svoj biznis plan. Nerozumiem ked uz si nieco nacrtla preco je problem povedat, ze napr.: robim simultanne tlmocenie co vysokej medzinarodnej politike vo velmi ziadanom jazyku, od mojho prekladu zavisia dolezite politicke rozhodnutia a kazde zle prelozene slovo moze mat vazne diplomaticke nasledky = uctujem si x stovak/tisicok za hodinu.

zuzuliennka1
25. apr 2021

@judar ja ti moja nemam co zavidiet, skor mi je ta uprimne luto 😂😂 chudinka... urazas a vysmievas sa tu jedina ty 😉😉😉

zuzuliennka1
25. apr 2021

@nafka0483 problem je to preto, ze nic take nerobi a ma tu z tohoto tak akurat dobru show 😂 popri dokladani tovaru v tescu 😂😂 s certifikatom na pracu s potravinami jedine tak...🤦🏼‍♀️

judar
25. apr 2021

@nafka0483 nechce sa mi to specifikovat kedze uz dobre viem kolko hroznych ludi tu je ale len ti napoviem je to hooodne blizko ako v medicine ludia ktory rucne rezu tlaniva, odrezavaju z embryii, ci v mikrotechnike manipuluju doslova s niecim na co treba hrozne zvacsenia...ale ked si dakto tu zjavne mysli ze na toto treba potravinarsky preukaz tak budiz 😀 problem je ten ze na SK ani v CZ na to skola teda odbor nieje preto su nato tazke aj drahe absolventske kurzy plus plati coho nieje vela to je najlepsie platene

oli18
25. apr 2021

@judar jooooj, ako si sa urazila. Zaco? Zeby som trafila klinec po hlavicke? Typovala som. Nie sme v 18. storoci, aby sa tisiciny mm robili rucne. Na to su stroje a roboty. Mozno ti tu uveria mnohe naivne mlade baby, ja nie, tak, ako mnohym vymyslom na MK. Takze zarabaj si kludne dalej, lebo za chvilu tvoje traslave ruky a pokazene oci vymeni japonsky robot 😁

nafka0483
25. apr 2021

@judar Fiha, to znie zaujimavo - ani do IP nenapisea? Nebudem to nikde zverejnovat, mna uz len cisto zo zvedavosti zaujima taka specificka praca 🙂

ofzuza
25. apr 2021

@oli18 mne pride zvlastne, ze pri mzde 1200e/hod ma plny bazar veci a este zdorazni, ze postovne platit nebude a na postu, 8km vzdialenu, ide neviem ci pesi alebo busom, lebo nema auto.

weronika171717
26. apr 2021

Ach ženy, presne ako píše @judar, ste tu hrozne. Pochopte, že keď niekto nechce napísať presnú profesiu neznamená to, že klame, je to jeho osobná vec a práve preto nebudem ani ja špecifikovať presnú profesiu toho šikovného chlapa a keď neveríte, že sa to dá je to vaša vec a je mi to srdečne jedno 😂🤣 za to, že vaši chlapi zarábajú so školou možno o 3krat menej nemusíte hneď neveriť a zavidiet.... A jedna z vás tu spomenula, že ja si neviem urobiť školu a potom klamem, že tak zarábam - tak toto patrí pre teba.... Čítaj aj ostatné príspevky a zistíš, že nejde o mňa 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ kriste pane toto je chorá doba.....

judar
26. apr 2021

@weronika171717 chora doba a este sprostejsi lidia 🙂 najme ked ta nepoznaju nevedia presne co robis ci do coho investujes cas a peniaze, dokazes zarobit viac nez tu odbornicky do vseetkych pracovnych oblasti a na vsetkoo este aj s robotizaciou ktorym dobre ze tiez roboty deti z brusnice nevyberali :D a to napriklad nemam taky vodicak a som zdatnejsia v tom com robim 🙂 ale to je taky slovensky narod kde v rovnici bud zavist alebo nadradene ego vitazi :D a to ze si niekto nevie urobit skolu? NOA CO, svet predsa neni postaveny len na skolach, je tolko moznosti ze az ale vacsina aj tak nedovodi dalej nez po hranice na mape

zuzuliennka1
26. apr 2021

@judar nadradene ego - pekne a pravdu pises o sebe 😂 trafila si.. trafena hus zagagala

judar
26. apr 2021

@zuzuliennka1 teba uz ani necitam kedze ma ani nezaujimas tvoja zavist alebo skor urcity problem co furt proti mne mas s neustalym oznacovanim a attakovanim rovnako :D takze kvakaj si dalej...podstata je ze ma nepoznas, nevies ani moje meno, ani kde realne byvam, a ani co v skutocnosti robim ani aky zivot vediem...ja tiez to iste o tebe 👌 nestoji mi to vobec za rozculovanie 🙂 tazke attakuj si a ponizuj dalej rovno vsetkych ludi co robia rucne zakazky od spodku piky smerom nahor po vsetkych odvetviach ak ti to urobi radost

zuzuliennka1
26. apr 2021

@judar 😂 si smiesna... osocujes tu vsetkych naokolo, ze ludia nevedia co robis, a ze maju nadradene ego, a zavidia... pritom to tu robis ty jedina... zapojila si sa s prvym komentarom, kde si neporadila nic, len si sa vyvrsovala, ze lusknes prstom a mas 1200.... normalne sa ta tu ludia pytaju aspon na oblast, a ty sa tu hras na neviemco, akokeby si robila pre kralovnu v utajeni... a na to, ze ta nezaujimam, si mi venovala dost dlhy prispevok 😂😂
je mi ta luto

oli18
26. apr 2021

@zuzuliennka1 hlavne v dobe, ked pacientov operuju roboty, ona rucne vyraba nieco o rozmere tisiciny milimetra rucne. No dobra blbost.😁

zuzliq
26. apr 2021

@judar mikrometra a milimetre sú dve rozdielne veci. A vieš, koľko je to 0.028 mm? Aký používaš pri práci nástroj, aký mikroskop?

weronika171717
26. apr 2021

@judar vo všetkom s tebou súhlasím..... 😉

zuzliq
26. apr 2021

@weronika171717 rozdiel je v tom, že remeselník ( živnostník) hovorí vlastne cenu práce. Teda neočisťuje cifru o všetky zákonné odvody. Ak sa zamestnanec pozrite na svoju cenu práce (teda to, čo dostane+svoje odvody+to, čo odvedie zaňho zamestnávateľ), nie je tam až taký veľký rozdiel. A tiež vieme, ako väčšina živnostníkov platí odvody.

lesana25
26. apr 2021

Môžeš byť influencerka 😀 takých sa teraz vyrojilo