Možnosti pre učiteľku po rodičovskej dovolenke
Ahojte, v máji mi končí rodičák a keďže v škole sú zabehnutí, samozrejme, že mi nedajú na mesiac a pol triedu. Rozmýšľam teda ako pokryť máj, jún, júl a polku augusta. Ako ste to urobili vy? Mám dovolenku, ale určite nie dostatok. Ďakujem za info.
To predsa nie je tvoja starost, ale starost zamestnavatela. Tak budes napr. zastupovat.
@mamina7070 ano, za mna je zastupujúca ucitelka.
@nelca84 To ma nenapadlo, aj to je riesenie, kedze u nas je dvojzmenna prevadzka a vzdy niekto vypadne
no len akonahle ty nastupis zastupujucej ucitelke sa skonci pracovny pomer ak honma teda na dobu urcitu
uz si oznamila navrat z RD zamestnavatelovi? ako reagoval?
odkial vies, ze nemas dost dovolenky?..dala si si preratat?ja som mala 90 dni...a aj kolegyne, praveze je problem si ju vycerpat, tolko jej je
U nas takto kolegyna nastupila a robila asistentku do konca roka. Potom od septembra normalne dostala uvazok v svojej aprobacii.
Ozvi sa škole oni si už poradia. Predpokladám, že dovolenky budeš mať dostatok.
Na vyplatnej paske mam 59 dni. Ano informovala som riaditelku, mne vsak dieta nevezmu v maji do skolky, takze sme sa rozpravali skor o septembri.
Mas 3 mesiace dovolenky. Nevidim problem, co ako vykryvat. Ved normalne cerpanim dovolenky..
Ja som po RD nastupovala v marci (vyšli mi v ústrety, kedy som si povedala, vtedy som nastúpila).
Tak aký problém? Nastúpiš do práce, budeš čerpať dovolenku a od septembra učíš. Na ostatné dni ti dajú náhradné voľno alebo budeš v škole robiť čo treba.
@januska12323 náhradné voľno za čo? To je len za odsuplovane hodiny.
@gelifil trieda netrieda je irelevantna, ak nechce nastupit, lebo nema kam dat dieta (co zatial nenapisala), tak jej od polky maja do polky augusta vychadza 65 dni a sama pise, ze nema dostatok dovolenky, aby to pokryla, tj tych dni potrebuje pokryt viac ako 59. Potom bude este potrebovat dovolenku na decembrove prazdniny. Ale zas tiez nepise, ci uz v tych 59 dnoch dovolenky je aj tohtorocna.
@saw_ nemám kde nechať dieťa, ani minúť celú dovolenku by som nechcela. Takže neviem, či vybrať dovolenku za maj, jun a ist na pnku, alebo co mam vlastne robit. Nasa ekonomka ma chaos, velmi sa nevyzna a stale mi dava mylne informacie. Rodicak mi konci 5.5.2025
Nastúpite, ale začnete čerpať dovolenku. Ja som presne 6.5. (syn mal 3) nastúpila.... hneď na dovolenku a keď som reálne nastúpila 24. augusta už mi nabehla aj nová dovolenka.
Ale pozor na účtovníčku. Mne najprv povedali, že mám len 8 dní, ale nakoniec som si dala externe vypočítať a doložiť zákonmi a zrazu som mala po reťaz. materskej 77 dní.
na PN ku by si preco isla ? to je podvod a prisne sledovane teraz o tom ani neuvazuj
Mate u vas sukromne skolky/ jasle? Ja by som isla tynto smerom, najst malej skolku na ten mesiac a pol, potom jul/august dovolenka.
Na tu škôlku si sa bola pytať?Choď sa opytat keď budete mat zapis.My sme veľa krat sa dohodli s rodičmi (ak sme mali voľne miesto) že dieťa sa zapísalo od septembra ale nastúpilo v januári alebo apríli.
Zisti,ci si dovolenku nemusis vycerpat Ja som mala 98 dni a musela som si ju vycerpat a az potom realne nastupit. A podla toho sa zariadit. Hlavne komunikovat so zamestnavatelom.Ja by som tiez sla do sukromnej skolky.Keby si potrebovala len nejaky mesiac, nepomohli by stari rodicia?
da sa vziat aj neplatene volno. do veku 6 rokov mozes cerpat neplatenu matersku a stat za teba bude platit zdravotku.
Preco sukromnu skolku? Ked mi vezmu dieta do statnej?
dakujem ostatnym
Ved si pisala, ze malu ti v maji nevezmu do skolky. U nas je sanca nulova, od septembra su vsetky plne (statne). Sukromnych je ako maku a tam problem nie je hocikedy pocas roka. Preto som spomenula sukromnu skolku.
Skúsiť nastúpiť na dohodu/zastup?
@saw_ no sukromna je dost od ruky, nebyvam v meste.

to je skor otazka na tvojho zamestnavatel
moze nastat situacia ze ti nariadi cerpanie dovolenky a ked ju minies prideli ti pracu aj pocas prazdnin napr dat do poriadku sklad ucebnic nastenky a pod
alebo ti navrhne ukoncenie pre nadbytocnost
mozno do druziny ak amte aj cez prazdniny
teraz je prijata za teba na zastup ? na dobu urcitu?