icon

Môžu ma vyhodiť?

14. nov 2021

Ahojte žienky v tomto období kedy sa sprísňujú opatrenia moja firma preferuje prácu z domu všetci kolegovia už z domu pracujú len mne to nevyhovuje nemám.na to podmienky môžu má kôli tomu prepustiť?

luci310
14. nov 2021

Priamo kvôli tomu nie

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
tom_i
14. nov 2021

A keby ti poskytli Pc a preplatili internet?

tncka
14. nov 2021

Vsetko je o komunikacii,treba vysvetlit zamest.ze sa tomu nebranis nemas vaak doma pc,net atd...urcite najdete spolocne riesenie. Aby to nebral ako odmietnutie z tvojej strany ze nemas zaujem,treba si to vysvetlit

ivkazba
14. nov 2021

Toto dôvod na výpoveď nie je. Na druhej strane, všetci budú robiť z domu, iba ty z práce? Fakt by ma zaujímal dôvod.

emm_i
14. nov 2021

Podla mna treba povedat sefovi/sefke, preco ti to nevyhovuje. Lebo nie je to pravda, ze kazdy ma na to podmienky. Niekto si to nemoze dovolit napriklad uz len z dovodu maleho bytu (napr. 2 izbovy). Neviem, preco kazdy si mysli, ze ludia maju automaticky podmienky k home office. Niektore rodiny ziju so skvokrovcami a skratka priestor nie je. Neodsudzujme za to ludi. Ale komunikujme a autorka, naozaj sa porozpravaj otvorene s nadriadenym. Tato doba lahka nie je, a co sa tyka HO, niekedy aj nedomyslene v nasich podmienkach. Staci prerabnie bytu vedla a mate po HO... Viem to z vlastnej skusenosti. Autorka dufam, ze nadriadeny dovody pochopi a vyhovie ti. 🙂

zuzanaete
14. nov 2021

To, ci ma niekto doma pc alebo nie, by malo byt uplne bezpredmetne. Ved na pracu ma clovek pouzivat firemny notebook. Mnohe firmy poskytnu aj monitor, klavesnicu, mys domov.

siska53
14. nov 2021

@zuzanaete tu nejde len o vybavenie, to ti firma da..len nie kazdy ma silny internet.. mame.kolegynu, ktorej to doma.neslo, tak chodila cely cas do prace.. Preco by si kvoli tomu mala platit sama iny internet, ked na bezne domace pouzicanie jej stacil..

Nepoznas, ake ma podmienky, ja sice obcas robievam, ale.. neznasam to.. Tiez nemame na to priestor, robim z detskej..

zuzanaete
14. nov 2021

@siska53 Je mi jasne, ze to nie je len o pc. Ale tak viacere tu spomenuli, ze nie kazdy ma doma pc. Tak pre mna je normalne pracovat aj doma na firemnom. A platenie lepsieho internetu doma kvoli praci nieco stoji, ale aj dochadzanie do prace nieco stoji. Chapem, ze ak niekto ma doma prilis rusno alebo nema priestor, tak dochadzanie do office mu je lepsie.

lopka1313
14. nov 2021

Vo firme, kde pracuje moj priatel, boli asi vsetci na HO. Teraz vsak zakazali par ludom HO z dovodu, ze zistili, ze robia zo zahranicia. Kedze aj my sme pendleri, priatel bude dochadzat do kancelarie. Ked vsak budeme na Slovensku, tak bude robit z domu (u nasich, u jeho rodicov, u kamaratov, u sestry...). Myslim, ze pokial sa dodrzia vsetky opatrenia, tak nebude problem, ak budete robit z kancelarie. Napr. u mojho zamestnavatela malo byt zabezpecene, aby sa ludia striedali a neboli viaceri v kancelarii... Tak niekto robil z domu, niekto bol v kancelarii a tak... Inak som zvedava ako to moj priatel da, lebo on doteraz ani poriadne nevedel co je rusko (na nakupy nechodi a ked niekam ide, tak ma rusko/respirator tak max 10 min) a zrazu bude musiet 8,5 hodiny sediet v respiratore... Ale inak, ak by sme mali deti, tak HO v podmienkach, ake mame (1,5izbak) by sme nedali, tu sa proste nemas kde zavriet, obcas som mala nervy uz aj len z toho, ze robil v obyvackokuchyni a ja som nemala sukromie pri vareni a nemohla si zapnut mixer, vyberat mycku, zapnut telku alebo nieco svoje, lebo on mal svoje hovory z prace... Obcas som sa pri telefonovani bola napr zavreta v kupelni (zo spalne vsetko pocut v obyvackokuchyni) a ked bolo pekne, tak som telefonovala vonku... (Priatel robi v inom case ako ja, preto som pocas jeho pracovnej doby uz doma a mam svoje volno alebo robim nieco v domacnosti).

Inak pokial ide o net, v mojej byvalej firme zabezpecili kolegyni internetovu kartu z prace. Doma totiz wifi nemala, lebo bezne jej stacili data v telefone.

marca12
14. nov 2021

Nie je to dovod na vyhodenie,ale snazila by som sa prisposobit. Juj ale co by som ja za to dala mat homeoffice a tu citam,ze dobrovolne to niekto odmieta 😂

savanna
14. nov 2021

@marca12 tak HO nie je uplny ideal, napr. ja doma nemam take podmienky ako v kancelarii /tam vyskovo nastavitelny obrovsky stol, dva monitory/, v dosledku coho ma doma bolieva chrbat. Takisto mnohi ludia ziju v panelaku a ked napr. susedia prerabaju byt a ty mas kazdy den niekolko meetingov, tak sa to v tom hluku uplne neda. Detto rodiny s malymi detmi v malych bytoch. HO ma, samozrejme, vela vyhod, ale podmienky doma nie su vzdy idealne.

luccija
14. nov 2021

@lopka1313 prečo nemôže pracovať zo zahraničia?

basska_b
14. nov 2021

@luccija Rakúsko ma taký zákon nejaký.

lopka1313
14. nov 2021

@luccija neviem presne, asi by firma museli platit dane v AT, kedze pracu vykonava tam.

ivkazba
15. nov 2021

@luccija kvôli daniam, čiže kvôli zákonom. Ak máš zamestnávateľa na Slovensku a pracovné miesto na Slovensku, musíš prácu vykonávať na Slovensku.

denithestrange1993
15. nov 2021

Treba hladat riesenie nie vyhovorky. Chces tuto pracu a nevyhovuje ti to? Skusim sa spytat znamej,rodiny...ci nemaju 1izbu volno napr doobedu,ci by ma neprichylili na nevyhnutny cas. Volakedy sa na taketo veci vyuzivali kaviarne. Kedy som nemala na vyber urobim si home office aj na schodisku,na chatke,v aute,vo vlaku...zalezi od stupna zufalosti 😄 a ja viem o com hovorim,cestovala som bezne 2hodiny denne za pracou. Treba sa prisposobit a menej fnukat.