Môžu ma vyhodiť pri práci na dobu určitú, ak som tehotná?
Ahojte,chcem sa poradit,som v 2.mesiaci,zamestnana na dobu urcitu(v zmluve nemam uvedeny datum do kedy) a bojim sa ,ze ked poviem zamestnavatelovi ze som tehotna ma vyhodi.Podla zlmuvy to moze spravit hoc kedy ak sa nemylim,ci? poradte...dakujem 😎
takze ak by chcel moze mi aj predlzit zmluvu, zalezi to len na ich korektnosti?
@sweetzu ahoj napisem ti vlastnu skusenost, bola som v takej situacii ako teraz ty. Mne vsak zmluvu predlzili na neurcito, pretoze som sa dohodla este pred nastupom na MD so zamestnavatelom na mojom navrate - ked bude mat dcerka rok sa vraciam do prace na plny uvazok a uz od jej 8 mesiacov budem pracovat na polovicny. Pracu mam vysoko odbornu a velmi dobre financne ohodnotenu a kedze mame hypo, nebolo moc o com uvazovat. Takze musis zvazit, ake su vase financne moznosti a podla toho dalej konat. Ak mas ustretoveho zamestnavatela a pracu odborneho charakteru, tak by si to predlzenie zmluvy mohla "uhrat".
Ahojte baby. Chcem tiez poradit. Vlastne som v takej istej situacii ako zakladatelka temy. Som 7tt a PZ mam do marca 2015. Momentalne som na PN, no teraz neviem co so mnou bude ked pride marec. Mozem dalej marodvat, ale kto mi bude vyplacat nemocenske? Uz to asi nebude zamestnavatel ak mi poslu vypoved, ale socialka? Citala som o nejakej Ochrannej lehote 8 mesacnej. Dnes mi sefka volala ci este pridem, ze ak nie, tak aby som vratila sluz. telefon a ostatne veci 😒
Vopred dakujem za odpoved.
dibry ddn chccela by som sa spytat..kamaratka je v 9 tyzdny tehotenstva mno a je na dobu urcitu a zmluva jej konci 31.7 ale skusobna jej skoncila prave dnes.a od piatku je pb lrbo bola chora.do prace chxe ist ale boji sa zr ju vyhodia..co by mala soravit?? dakujeeem
@simiemi1812 v prvom rade by mala zamestnávateľovi písomne oznámiť, že je tehotná. Až potom je chránená zákonom, ktorý sa vzťahuje na tehotné ženy. Potom jej môžu dať výpoveď len pre porušenie prac. disciplíny resp. zrušenie prac. miesta či organizácie. Pokiaľ jej zmluvu nepredĺžia jej pracovný pomer skončí tak ako má na zmluve - 31.7.
Ahojte, chcela by som sa poradit... mam zmluvu do konca októbra a prave som zistila ze som tehotna, zamestnávateľ mi zatiaľ oficiálne nepotvrdil ze mi nepredlzi zmluvu, ale ak nie tak neviem co mam robit a kde ma zamestnaju. Dakujem za rady

@sweetzu Ahojcek nahodou som nasla tuto temu... v prípade ak más v PZ uvedenú dobu urcitu, PPsa ti skoncí uplnutím doby urcitej a to aj v prípade ze si tehotná, alebo PN. V pripade ze zamestnavatel by ti nedorucil papiere o skonceni PP doba urcite sa meni na dobu neurcitu, ale na to si davaju pozor.