icon

Môžu ma vyhodiť zo zamestnania?

dollyzv
6. mar 2015

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Plánujeme bábo, obidvaja máme prácu (priateľ na neurčito) ja na určito do júla 2016 ako zástup za jednu mamičku na materskej. Zaujímalo by ma či ma môžu vyhodiť keď zamestnávateľovi oznámim ,že som tehotná. Čítala som, že zamestnávateľ nemôže vyhodiť tehotnú( ak mám správne info, ak nie vyveďte ma prosím z omylu :D ) tak chcem vedeť či by sa to týkalo aj mňa, keďže som len ako zástup. Keby sa podarilo ako plánujeme tak by som odišla na materskú cca 2-3 mesiace pred tým ako mi končí zmluva (čo by mi nevadilo). Máte s tým niektorá skúsenosti alebo nejaké info? 🙂 Díky vopred 🙂

Strana
z2
martinkatinka
7. mar 2015

Ja som bola na dobu určitú - ako zástup materskej, otehotnela som, išla som na PN, medzitým sa vrátila pôvodná zamestnankyňa a mne počas rodičovskej skončil pracovný pomer. Jednoduché. Potom som si ešte počas rodičáku našla inú prácu, v ktorej som doteraz, už na dobu určitú, predtým na dohodu.

liz_lemon
7. mar 2015

@perimbaba ked je zena na MD/RD, tak zamestnavatel za nu neplati ziadne odvody, iba jej drzi miesto

blankaj
Autor odpoveď zmazal
olifcek
7. mar 2015

@dollyzv no... urobia to tak, az Ta nebudu potrebovat, ze sa oficialne na par dni vrati mamicka, za ktoru mas zastup, ta si to potom moze rozmysliet a ist naspat na RD.. takto sa Ta vedia ,,zbavit" kedy sa im zachce...

ale... predpokladam, ze si Ta nechaju minimalne do konca platnosti zmluvy, a potom bude musiet nastupit mamicka, za ktoru si na zastupe... az by sa nevratila, tak ona bude nadalej doma, asi na dalsej MD, ale s Tebou ukoncia PP v sobe urcitej a najdu si opat niekoho dalsieho...

no a nezalcala by som tehotenstvo... minimalne po tretom mesiaci to oznam urcite... ak su s Tebou spokojni, nechaju si Ta do toho jula 2016, resp. dokedt budes v praci...

a ano, zmluva sa moze predlzit maxilne 2x po dobu dvoch rokov, ale PN a zastup za MD,RD, ci iny zastup maju vynimku... 🙂

petasvarc
8. mar 2015

Ahojte zaoberám sa veľmi podobnou témou v mojej diplomovke. Váš názor ma zaujíma a budem rada ked ho vyjadríte v mojom dotazníku. Je kratučký trvá len tri minútky..
Dakujem

https://docs.google.com/forms/d/1OKn0RM0Iz7tR4i...

nina46
8. sep 2015

Ahojte, prosim Vás, je to isté, že tehotnú ženu, kt. Má zmluvu na dobu neurčitu nemôžu vyhodiť z práce? Neviete, kde by som to našla čierne na bielom? Ďakujem

dollyzv
autor
8. sep 2015

@nina46 http://www.employment.gov.sk/files/slovensky/uv... strana 34 § 64 Zákaz vypovede odstavec c

ibrunova
8. sep 2015

@nina46 Aby ťa nevyhodili, mala by si písomne oznámiť zamestnávateľoci, že si tehotná a termín pôrodu, lebo inak to ofic nevedia....

dollyzv
autor
8. sep 2015

a este dakujem vsetkym za rady, aj ked je to starsie, ale uz mam zmluvu na neurcito 🙂 zial tehu este nie som :(

katrin21
8. sep 2015

@nina46 ale ked sa rusi praacovna pozicia, cize org. zmeny, tak tusim mozu....tam sa to neberie do uvahy mam taky dojem

Strana
z2