Musí mať detské opatrovateľské centrum kladné stanovisko z hygieny?

empatka
9. júl 2015

Milé mamicky, stretla som sa s tým, že niektoré sukromne detské opatrovatelske centrá nemajú vyjadrenie hygieny k ich prevádzke. Je to tak v poriadku podla zakona? Samozrejme, vacsina z nich sa snazi splnat hygienicke normy podla zakona a samozrejme vramci moznosti. Dakujem vopred za vsetky odpovede. PS: pytam sa vyslovene na detske centra, pretoze ak ma centrum priznani statut skolky, musi mat prevadzku schvalenu hygienou.

mawka
9. júl 2015

jednoznacne musi mat schvalenu prevadzku a prevadzku mu zivnostensky urad schvali az potom, co je prevadzka schvalena hygienou. cize tie centra, ktore nemaju schvalene hygienou prevadzku, ani zrejme ako prevadzka nemozu byt uvedene v zivnostenskom opravneni. alebo je to pripad, kedy mamicka akoze opatruje deticky doma a vtedy nemusi. pritom si vybudovala centrum.
toto vsetko sa riadi prislusnou vyhlaskou, kde je presne vsetko stanovene ohladom hygienickych zariadeni, kolko na aky pocet deti, priestor na stravu, na vydaj stravy - dokonca samotny vydaj stravy je zivnost sama o sebe - hoci ti stravu dovazaju. nie, centra toto nesplnaju. vacsina nie. cest vynimkam. ale sukromne detske opatrovatelske centra su de facto jasle a musia sa riadit tou vyhlaskou. ak niekto opatruje v sukromi, je to uplne ina zivnost.

nair
10. júl 2015

Každá prevádzka musí byť schválená hygienou.