icon

Musím dať výpoveď podriadenému a neviem ako to zvládnem.

23. feb 2020

Boli ste v situacii, kedy ste museli dat niekomu vypoved prvykrat v zivote? Mna to caka zajtra, ide o zenu pred dochodkom, ktora si tak rychlo pracu nenajde. Mam vycitky, oblieva ma pot a neviem, ako to zajtra zvladnem. Je to pokyn zhora... V time mam este dalsich 3 podriadenych, nikto o nicom netusi. Vdaka za akukolvek radu.

Strana
z2
fokuska
23. feb 2020

Take neprijemne veci patria k manazerskej pozicii.
Nie ty si sa rozhodla ukoncit PP, takze to tak aj formuluj: Anka, musim ti bohuzial oznamit, ze vedenie sa rozhodlo ukoncit tvoj PP v skusobnej dobe.

nuttellien
23. feb 2020

Takych manazerov by malo byt viaaaac...si perfektna 👍hned by bol tento svet lepsi .... tak tak

liz_lemon
23. feb 2020

viem, co myslis, poznam takych ludi, tiez su mi proti srsti, ale ja by som sa o nu az tak nebala, niekde to bude pre nu mozno prave vyhoda, mozes jej este povedat, ze jej das skvele doporucenie

fokuska
23. feb 2020

@liz_lemon Ukoncis s niekym PP v skusobnej dobe a vzapati das skvelu referenciu?
To tak trochu nedava zmysel a v podstate si odporuje. Ine by bolo keby bolo po skusobnej a koncili by PP dohodou.

princeznasevera
23. feb 2020

Ja mam tiez podobnu povahu ako pani a ta nesadne vacsine zamestnavatelom. Ja som zas dost vesela viem si ueobit srandu aj zo seba a klienti ma maju radi no napriek tomu by som tiez radsej ocenila kebyze mi niekto povie vies co ale neni to dobre ako sa chovas atd. Atd. Robila som aj veducu kde som si musela urobit urcity odstup kde som kontrolovala podriadenych ktory ma povazovali za nepriatela a neprijali ma. Nakoniec som zistila,ze staci s nimi len komunikovat pretoze tam zas bol problem z riaditelkou ktora kde mohla len od.... zamestnancov a ked som otvorila oci a videla to postavila som sa na stranu zamestnancov co sa zas sefke nelubilo zosadila ma z funkcie a dosadila si tam inu (poza moj chrbat) ktora si myslela,ze pojedla vsetku mudrost sveta. Riaditelka ma dala na inu poziciu nechala ma na nej 2 mesiace a nakoniec ma vyhodila lebo som podla nej nespravila nic lenze to ma dosadila na funkciu na ktoru som nemala vzdelanie a ani prax a aby nebola za zlu tak to vyriesila takto ale som rada,ze tam nie som lebo sa nakoniec ukazalo ze to bola svina

maminuska
23. feb 2020

Ono keď to človek číta je to veľmi zlé . Nikto z dnešných 30 tnikov si neuvedomuje že raz bude 50 tnik veľmi rýchlo sa stane ťažšie obchodovateľným artiklom . Každý zamestnanec je len tovar , použiť , vyžmýkať a vyhodiť.
Som rada že nie som zamestnanec a že sa v mojom odbore cenia skúsenosti, ktoré sa dajú získať iba vekom viac ako čo najrýchlejšie niečo natrepať do tabuľky, urobť xy nezmyselných štúdii atď.

fokuska
23. feb 2020

Ja si myslim, ze vek je irelevantny a rovnako by vyhodili 20tnika aj 30tnika v pripade, ze by s nim neboli z nejakeho dovodu spokojni.

gab1sol
23. feb 2020

V prvom rade sa musíš ty odosobniť. V druhom rade, vôbec jej na pohovore neklam, povedz jej to tak, ako to je. Možno sa najskôr urazí a nahnevá, ale možno si z toho aj niečo vezme a pomôže jej to do budúcna. Vieš, ona možno považuje svoje správanie za vhodné, ale ako sama píšeš, nie je to profesionálne (ani voči zákazníkom). Buď k nej úprimná, to je niekedy viac.

evita2222
24. feb 2020

Ako to dnes prebehlo?

tslobik
24. feb 2020

Pre toto by som nikdy nadriadenú nerobila. Som príliš citlivá a ľudská.

liz_lemon
24. feb 2020

@fokuska ved jej chcu nechat mobil a notebook, co mi pride dost zvlastne, pri niekom, kto tam pracoval tie 3 mesiace, tak referencia je uz uplna malickost

romanovic3
24. feb 2020

Chapem, ze ti je na hovno. Mne sa raz prihlasila do vyberka znama (ale naozaj znama - nasi zamestnavatelia 15 rokov dozadu uzko spolupracovali. Kamosky sme nikdy neboli, proste byvale kolegyne/zname) a vyhrala ho. Mesiac som rozmyslala, co dobre robim, ci nebudem ovplyvnena, az nakoniec som ju vzala. Cele zle. Ona to ponala, ze sa tam ulozila az do dochodku, bola pomala, velmi laxny pristup k praci, na upozornenia kolegov sa brutal uarazala, mna oslovovala "mojko"🙄 a stale sa ma pred ostatnymi vypytovala na dalsiu byvalu kolegynu (fakt kamosku) a nas program, proste robila dojem, ze sme kamosky (pricom som s nou sukromne nestravila ani 5 minut), hned s kazdym tykanie. Dala som jej dlhodobu ulohu a ked som ju priebezne kontrolovala, tak na nej nic neurobila. Pri poslednom pohovore ( po roku sa bud konci doba urcita prechodom na dobu neurcitu, ale uplnym ukoncenim) mi veselo povedala, ze ona nevedela, ze to myslim vazne. V preklade - kamosky si nedavaju ziadne blbe ulohy. No a odkedy som jej povedala, ze jej nepredlzim zmluvu, bola som najvacsia svina. Tento pribeh bola pre mna velka skola. A kazdemu sa takato "skola" raz stane a je len na nom, co si z toho vezme. Drzim palce!

Strana
z2