Musím mať po nástupe do práce účet na svoje meno?
Ahojte. Ak sa zamestnam a budú potrebovať moje číslo účtu, musí byť účet na moje meno?
Nemusi.
Takže môžem dať aj priateľov, hocikoho
Aby ti potom priateľ neušiel
Len aby sa ti to nevypomstilo...
Nahlasuje sa cislo uctu, nie majitel uctu.
😃 to bol len príklad.
Je niekoľko bánk, kde si vieš otvoriť účet a mať ho bez poplatku bez akýchkoľvek podmienok. Predstav si, že priateľ dostane exekúciu, exekútor na účte zablokuje aj tvoje peniaze. Ak by sa mu nedajbože stalo to najhoršie, účet sa zablokuje a pôjde do dedičského konania. Ty sa dovtedy k svojim peniazom nedostaneš. Pohádate sa a nedá to peniaze. Vždy maj svoj účet. Je tu množstvo príspevkov o tom, ako sa ženy nedostali k svojim peniazom a to im chodili peniaze na účet manžela, nie na účet cudzieho človeka.
Im je jedno koho je účet, ale pre tvoje dobro maj svoje peniaze pod kontrolou.
staci ze sa cokolvek majitelovi uctu stane si bez penazi kym neprebehne dedicske. ak uz pominieme ine pripady co sa vsetko moze stat. rozhodne si zaloz svoj.
Založ si svoj účet moja sestra tak doplatila. Chodila jej výplata na mamin účet mama náhle zomrela a sestra 5 mesiacov pokiaľ neprebehlo dedičské konanie sa nevedela dostať k peniazom. Musela si otvoriť nový účet a tam s dať posielať výplatu. Po dedičskom konaní si svoje peniaze výplaty vzala .Ale dovtedy bol účet zablokovaný.
Treba mať jednoznačne svoj účet, kartu na vyberania, syn to má už od strednej školy.
ahoj, určite tiež odporúčam založiť si svoj účet v 365 banke napríklad je účet úplne bez poplatku a na počkanie ti ho založia 🙂
keď bol priateľ akože príklad, tak chceš svoju výplatu posielať na účet mamy? otca? babky? dedka? kamošky? ešte je pochopiteľný manžel/manželka, ale nikto iný nie je podľa mňa akceptovateľný
Nie.
@annamudra123 a aké sú podmienky?
nič nepotrebuješ dokladovať - tu máš link 🙂 je to jednoduché, ja som si zakladala tiež online ten účet a potom ti aj kartu vedia poslať.
https://365.bank/zalozenie
@annamudra123 ale musia byť nejake mesačne prevody?
Kolko máš rokov?
to neviem, ale na ich stránke to určite všetko nájdeš
V 365 nemusis mat nic, ani pohyby ani peniaze na ucte, zaidne podmienky na zalozenie uctu bez poplatkov. Ja som si zakladala davno, ked este len zacinali u nas, chela som to vyskusat. Moc ho nepouzivam ale som spokojna. Ale v dnesnej dobe mas aj ine banky s ponukou uctov zadarmo. Ved si pogugli, a rozhodni sa, ale ako bolo spomenute, urcite so zaloz vlastny ucet.

Nie