Muž chce odísť zo štátnej správy kvôli kolegom s deťmi
Viem, na akej som stránke a aký náklad dostanem, ale aj tak to napíšem, lebo už to potrebujem zo seba dostať. Môj muž pracuje v štátnej správe, je to jeho vysnívaná práca, ale rozmýšľa že odíde kvôli kolegom s deťmi. Sme spolu 7 rokov, z toho 2 manželia. Keď sme spolu iba chodili, tak schytával samé víkendy a nočné a všetky sviatky, lebo veď “slobodný”, ostatní musia byť s detičkami. Povedalo sa, že kto robí na Vianoce, tak nebude na Silvestra, jasné že robil aj aj a pre istotu aj Veľkú noc aj Všech svätých a samozrejme dovolenka len v máji alebo septembri, lebo v júni treba deti povyťahovať zo školy za lepšie ceny a v júli a auguste vykryť prázdniny. Dúfali sme, že sa to zlepší po svadbe, ale ani ako ženatého ho nikto nerešpektuje, lebo veď nemáme deti. Chcela som sa len vypísať, ale možno by ste sa niektoré mohli aj zamyslieť, že aj tí vaši slobodní kolegovia chcú mať niekedy voľno cez sviatok a nechcú robiť za vás prácu cez vaše OČRky a majú aj svoj život a že je každého rozhodnutie si narobiť deti a nikto nemusí na vás brať ohľad. Takýmto tempom to o chvíľu prestane tých slobodných a bezdetných baviť a som potom zvedavá, kto bude na Štedrý večer riešiť pokusy o samovraždu, autonehody alebo na Silvestra zašívať odtrhnuté prsty a hasiť domy.
Autorka príliš to prežívaš. Päť rokov bol stále v práci, už by som sa dávno zmierila so situáciou. A riešila dovcu do júna..napriklad. Iba sa tým zožieraš a tým nič nezmeníš, iba sama sebe škodíš. Vzala si si policajta tak ako iné lekára alebo hasiča.
Ma spraveny Pezinok a Akademiu, oooooo 😅 Wtf, jak keby mal Harvard pises 😀
Som policajtka, mám 2 deti, a teda u nás sa na také nepozerá. A celkom ma prekvapuje tvrdenie,že keď sa pôjdeš sťažovať ,tak ti vezmú percentá 😁😂. Kvôli sťažovaniu na plán služieb sa určite nezačína disciplinárne konanie,na základe kt.moze dostať disciplinárny trest a to aj zrážky zo mzdy až na 3 mesiace až do výšky 15 per.... Všetko je o komunikácií,asertivite o schopnosti presadiť sa v kolektíve a vedieť uplatniť aj svoje požiadavky. Osobne nepoznám žiadneho slobodného,resp.bezdetneho kt.by robil všetky sviatky v roku a nie to ešte 7 rokov za sebou. Problém bude určite niekde inde,ako len v plánovačovi. A keď mu je na tom oddelení tak zlé,ale práca ho baví a napĺňa ,nech požiada o preloženie ,viem,niekedy na široké lakte ,ale dá sa. Ak ho práca nebaví, tak nech skúsi niečo iné a šup so žiadosťou na personálne 😁
@ghostsgirl vieš mam susedu ktorá dá deti do škôlky na 2-3 dni a potom ide na 2vtyzdne na OCR, lebo sú chorý... Deti zákaslu 10 krát za deň a už tak strašne choré, ze ona nemusí do prace... Takže sú taký čo to zneužívajú a samozrejme vonku s nimi chodí a keď sú nejaké sviatky tak sú záhadné vždy všetci zdraví a cestujú na chalupu
@vierka987 moj sa daval napr. prelozit na ine oddelenie a zamietli mu to. Ako si daval na dostojnicku(tak mu to nepodpisali). Neviem kde pracujes na akom obvodnom oddeleni a v akom meste. Ale v BA (nebudem menovat oddelenia) to takto bohuzial funguje. Kde bol na oddeleni,tak tam uz ani jeden nerobi. Vsetci dali vypoved kvoli tymto praktikam..vedenie robilo len napriek,natlak.. a s tymi % je to pravda. Brali im % z platov, odmeny? Bud nedostal alebo dostal smiesnych 100-200€. Ked bol summit? Nedostal ani cent a robil kazdy den , osobne ohodnotenie mal 20€ za 6r..… ked si otvoris papulu,tak si najhorsi a vsetci sa na tebe vezu.. nie na kazdom oddeleni to je ruzove.
@diaszoky kde pisem, ze by som zneuzivala svoje bezdetne kolegyne cez sviatky? Ja pisem o tom, ze ked ma niekto deti tak si sice moze naplanovat sluzby ako len chce, aj dovolenku absolutne solidarne s bezdetnymi kolegami, ale choroba deti, prazdniny v skole, skolke, riaditelske volna sa z tychto planov mozu iba tak uprimne rehotat.
@mirinduska tak toto som nepočula aby brali nejaké percentá z platu, keď niekto nechcel robiť nejaké smeny.Blbost na kvadrat.Percenta berú z platy, keď vám udelia trest.Policajt musí niečo veľmi vážne urobiť alebo porušiť.Vacsinou sa to rieši výčitkou alebo pokarhanim,ale určite nie za robenie aalebo nerobenie piatkov,sviatkov a atď.Nezovsebecnujte že všade sviatky a atď robili len bezdetní,pri týchto zložkách je aj veľmi málo bezdetných chlapov.U muža už nie je nikto bezdetní, teraz sa už jedinému, čo bol bezdetný ide narodiť dieťa.Zalezi kto je aká vtierka a tak sú vystavané aj služby.
Ja robím v štátnej správe a teda väčšina mojich kolegýň sú už babičky. Na celom poschodí som najmladšia a to mam 30 rokov. Neviem kde v štátnej správe robí, ale cez sviatky sme zavretí. Plus dovolenku si môžem v podstate zobrať kedykoľvek, nakoľko moja práca mi neutečie/ nikto ju za mňa nespraví a pekne si všetko budem musieť dorobiť keď sa vrátim ....
…vyzerá, že máš v sebe toľko zlosti a odhodlania, že možno by si to mala ísť k manželovi do práce poriešiť ty osobne. Opisuješ ho ako veľmi charakterného, úprimného a dobrého človeka…zrejme sa za vaše spoločné voľno nepostavil dostatočne rozhodne
Autorka, pri vsetkej ucte....ale toto je problem tvojho muza, nie nas. Preco nam toto adresujes?
Tvoj muz si nevie buchnut po stole, to je cele. Mne keby toto niekto robil neustale co jemu, tak do prdele s prepacenim uz som naklusana u sefa a stazujem sa. Neexistuje. Sama si napisala v komente ze nakoniec ho "uprosia" takze je to proste v nom. Akoze ok kazdy sme ina povaha, ja by som sa bila za svoju pravdu, az by iskry lietali!
Tvoj muz ma este moznost zmenit pracu, ved co ho tam niekto drzi nasilim?
Ked mi nieco nevyhovuje, odidem.
Ale navazat sa tu do nas mi pride ozaj scestne
@diaszoky iste, hrajme sa na blbcov a tvarme sa, ze nesudi ludi s detmi. Ohejtovala tu vsetkych rodicov a napisala, ze ona nikdy deti mat nebude na rodicovske anonymne forum. To je uplne osoba bez predpojatosti.
Ved nech skusi ist do sukromnej sfery, uvidime, ci bude spokojny. Moj muz je veduci oddelenia v stavebnej firme, ked sme sa spoznali robil tam uz 6 rokov a prvykrat cerpal dovolenku az ked sme isli spolu do Grecka. Dneska prisiel z kanclu o 18.00 a odchadzal z domu o 6.00, takto je to denne, cez vikendy tiez casto robi, je zodpovedny za milionove investicie. To je robota, ktoru sa neda pustit z hlavy, ked zabuchnes za sebou dvere pracoviska a vystrieda ta iny kolega s rovnakou kompetenciou a ty mozes spokojne pustit z robotu z hlavy. To sa spolupodielas na existencii svojho zamestnavatela, ked nieco poondis moze skrachovat. Poznam viacero ludi na manazerskych poziciach, ktori maju nalozene tak na svojom chrbte, ze sa divim, ze este nescvokli. A davaju to a nestazuju sa. Ti nie ze len cez sluzby nie su doma, ti nie su doma nikdy, nikdy nemaju pokoj.
Moja mama mala v zdravotnictve 32-hodinove sluzby, a 3 zmeny cely zivot - 40 rokov, este bola aj rozvedena a mala dve deti.
Ja nechapem ako si mozes mysliet, ze tvoj chlap to ma horsie ako ostatni a na co sa tu vlastne stazujes. Ak ho sikanuju na pracovisku, nech si najde inu robotu alebo sa da prelozit. Ja som tiez zazila sikanu na pracovisku, ale bola som bezdetna a flexibilna, tak som zdvihla kotvy a odisla inde, ani mi nenapadlo tu prskat na cely svet aky je voci mne nespravodlivy. Zazilo to x ludi. Ked sa mu nieco nepaci, tak nech nie je zbabely a otvori si usta a povie, co si mysli alebo nech ide inde, tak to ludia zvyknu riesit.
Moj muz je policajt a mam pocit ze bez deti menej robia... Vsetko co sa dalo vychytal
@kvietocek87 o muzovi hrozilo ked sa zrazil so srnov .. okresny ho chcel potrestat lebo neprisiel nacas na odd .. teraz je to strasne, len ho kelegovia nejak zachranili
@dada13288 môjmu toto nikdy nehrozilo ani keď ráno 0 6 zavolal, že nepríde na siedmu do roboty,lebo mu je zle, išiel ku lekárovi, alebo s deťmi niečo vyskočilo.Museli sa nadriadení s tým vysporiadať pri takýchto neočakávaných prípadoch.S takýmto ani okresného nezaťažujú.A namiesto neho, alebo aj keď iní chýbali si museli aj riaditelia alebo zástupcovia sadnúť na Stálu,lebo ľudí je málo
Takze autorka problem asi nebude ako pises, kedze si dostala skusenosti priamo od policajtky ci manzeliek policajtov, ze u nich to funguje inak.
Problem bude asi u konkretneho oddelenia.
Ale tak si nam vsetkym s detmi aspon vycistila zaludok, ze sme banda vychcanych, ktori vyuzivaju fakt, ze maju deti, aby nemuseli robit vikendy a sviatky.
za odmietnutie služby sa neberú percentá, to je riadna kravina.. Na polícii je to už tak. Ak sa mu nepáči, odísť môže.. Ľudí je málo, tak niekedy treba zaskočiť aj tak, že ráno volá niekto, že ochorel a pod. Takže treba stiahnuť niekoho z voľna. Otázka znie, či to vadí len tebe alebo aj tvojmu mužovi. U nás si sviatky niekedy sami rozdelia, kto bude kedy robiť, semtam sa ponadáva a život ide ďalej.. Veď o čo ide.. O jeden večer?
Zrejme už to nieje preňho az taka vysnívaná práca,ako bola na začiatku..v takej atmosfére, kde má pocit, že vždy ťahá za kratší koniec, určite nemá ani dobré vzťahy s kolegami..chce pracovať v takom kolektíve celý život? takže buď si dupne, alebo budú ďalej dupat po ňom. Ak si z jeho podania výpovede nebudú robiť ťažkú hlavu, zrejme tam nieje úplne nenahraditeľný, takže to by tiež vypovedalo a ďalšom dôvode odísť..podľa mňa nema velmi veľa na výber. Ked nechce celý život robit v praci,ktora nespĺňa jeho požiadavky a nároky a máte tym trpiet obaja ..načo to predlžovať, ak si vie nájsť inu prácu..
Autorka, toto ale nie je chyba práce, štátnej sféry alebo niečoho podobného - buď je problém v nadriadenom, ktorý takto rozdeľuje služby a voľno, prip. Sú zlé vzťahy v kolektíve alebo tvoj muž nevie povedať nie v situáciách, keď by mohol.
Ak sa mu nepáči, je niekoľko riešení - ozvať sa, odmietnuť, ak to nepôjde, nechať sa preradiť alebo skončiť pracovný (služobný pomer). Záleží však, či to vadí aj jemu, alebo len tebe....
A potom nedajbože budeme čítať o 5,10rokov, že frustrovany nekonfliktny policajt nabehol so zbranou medzi deti..(alebo frustrovana manželka policajta??) nech to rieši ,ked ho to to štve! Byť policajtom nieje jediné zamestananie na svete. Vela ľudí robi uplne inu pracu,ktorú pôvodne chceli a tiež študovali niekolko rokov..
Autorka, veď už vydrz.Spekuluju , že im zrušia tú nerovnomernost služieb, čo berú za to nejaký príplatok ale ich chcú nazad platiť podľa odrobenych sviatkov, nočných a atď.Neboj sa, potom budeš mať mužíka už stále doma, lebo sviatky a víkendy a atď budú chcieť robiť vtierky,aby mali viac peňazí.Potom tu budeš vypisovať, že prečo nemá tvoj muž poriadne nočnú, víkend alebo sviatok.Ako to bolo v minulosti.
@mamula20 ja chápem, že veľa veci je o povahe, mala som a mám kolegov, ktorí vyjdú v ústrety i takych, čo nie sú ochotní. Určite sú pracoviska, kde sú zlé vzťahy, ale.z takého by som sa snažila odísť. Tak ktovie, ako to celé je.

No ja uz mam deti davno odrastene, mozem robit cez prazdniny, sviatky, nocne, kam mam ist zaskocit? 🤪