icon

Muž chce odísť zo štátnej správy kvôli kolegom s deťmi

23. apr 2023

Viem, na akej som stránke a aký náklad dostanem, ale aj tak to napíšem, lebo už to potrebujem zo seba dostať. Môj muž pracuje v štátnej správe, je to jeho vysnívaná práca, ale rozmýšľa že odíde kvôli kolegom s deťmi. Sme spolu 7 rokov, z toho 2 manželia. Keď sme spolu iba chodili, tak schytával samé víkendy a nočné a všetky sviatky, lebo veď “slobodný”, ostatní musia byť s detičkami. Povedalo sa, že kto robí na Vianoce, tak nebude na Silvestra, jasné že robil aj aj a pre istotu aj Veľkú noc aj Všech svätých a samozrejme dovolenka len v máji alebo septembri, lebo v júni treba deti povyťahovať zo školy za lepšie ceny a v júli a auguste vykryť prázdniny. Dúfali sme, že sa to zlepší po svadbe, ale ani ako ženatého ho nikto nerešpektuje, lebo veď nemáme deti. Chcela som sa len vypísať, ale možno by ste sa niektoré mohli aj zamyslieť, že aj tí vaši slobodní kolegovia chcú mať niekedy voľno cez sviatok a nechcú robiť za vás prácu cez vaše OČRky a majú aj svoj život a že je každého rozhodnutie si narobiť deti a nikto nemusí na vás brať ohľad. Takýmto tempom to o chvíľu prestane tých slobodných a bezdetných baviť a som potom zvedavá, kto bude na Štedrý večer riešiť pokusy o samovraždu, autonehody alebo na Silvestra zašívať odtrhnuté prsty a hasiť domy.

akje
25. apr 2023

@autorka ahoj.

Vytlač si, prosím ťa, čo si práve napísala, odlož si to a riaď sa tým, keď budeš mať deti. :D

Čo iné ti na toto napísať. Neviem, či to teraz chápať chceš alebo nechceš, že aký je život s deťmi, prácou a prázdninami a si sa len prišla vyzúriť. No viem, že raz to pochopíš ;)

mamelka
25. apr 2023

U nas sme mali zauzivane,ze bezdetne brali dovolenku mimo prázdnin, to dá rozum,že ja nebudem brat voľno keď sú deti v škole.
Keď je manžel nespokojný a nesúhlasí s tým,tak ma možnosť zmeniť prácu, mne osobne sa paci,ze sa berie ohľad na rodinu keďže toto je málokde

lunademonica
25. apr 2023

Chapem ze sa hnevas, je to nefer ale ver, ze to nie je standard, vacsina ludi s detmi maka rovnako a trapia sa kam tie chore chudence dat a nejak to musia vymysliet. Dorabaju pracu po nociach a podobne. Nemas co zavidiet, ver tomu . To ze tvoj muz je v zlom kolektive, neznamena, ze vsetci co maju deti su zli a mozu za jeho nestastie.
Ved ked mate zaplatenu dovolenku, dopredu nahlasenu tak chodte a bodka. Obrate sa na inspektorat prace, zamestnanec ma urcite prava zo zakona, urcite neni ok a robil kazdy sviatok. Ze "charakterny", nie, je submisivny a necha so sebou zametat, nech si dupne, ide na dofcu a nech ho aj vyhodia (ved aj tak chce dat vypoved), ale neboj, oni dobre vedia, podobneho otroka tak lahko nezozenu a zrejme ho nevyhodia. Mala som podobny pripad v praci, jeden kolega (bezdetny, vsetci sme tam boli bezdetni) si chcel zobrat dovolenku, sef nedovolil, ze ak pojde, vyhodi ho, a ten kolega aj tak isiel. A hadaj co, ubehli tri roky a furt tam pracuje. Ale to je chlap co ma hrdost a ano riskuje aj vyhadzov ale len tak sa sefovia naucia, ze nemozu buzerovat zamestnancov, lebo nie su vsetci chudaci, co aj rit vylizu, len aby ich nevyhodili...

diaszoky
25. apr 2023

@zuzanockamt ty netrep ma a mali vyhody. Vudela som to na svojom pracovisku aj u inych kamosiek

tiezjedna
25. apr 2023

@akje deti nechce a neplánuje, takže tieto rady ju určite nedojmú...

diaszoky
25. apr 2023

@viestta v zivote by som
Nevyuzivala bezdetnych ludi a nedopriala im napr sviatky len preto lebo ja mam deti. Chces mi povedat, ze desat rokov by si mala bezdetnu kolegynu a 10 rokov by si bez problemov bola rada keby ty sedis na sviatky doma lebo mas deti??? Zvratene a sebecke

aurora33
25. apr 2023

Autorka, ale my čo mame deti nemôžeme za to, že tvoj muž si nevie dupnut. Hnevaj sa naňho, nie na cudzích ľudí.

mirinduska
25. apr 2023

Pozname, toto mal aj moj ked bol policajt. Stale schytavali sluzby ti co nemali deti.. cele Vianoce robil aj Silvester. Mal asi 1-2 dni volna,lebo ti co mali deti boli doma. To iste aj v lete.. A mohli sa ist stazovat hore,este im zobrali aj % z vyplat.. naschval mu potom davali nocne v zime a pesie.. chvala bohu tam uz nieje. Robi u sukromnika,ma cistu hlavu,zarobi 3x tolko a robi len od pondelka do piatku. Volno si vezme kedy chce alebo ako sa dohodne s chalanmi.
Takze ano, v statnej a verejnej to takto funguje(kto ma deti je zvyhodnovany) . Ja som tiez v statnej a viem to potvrdit (nastastie ja nerobim na smeny) ale ano su zvyhodnovane.. kamoska s partnerom robia na jednom pracovisku, im nahadzu smeny za toho co ma deti(lebo nemoze vtedy) a oni ked si chcu prehodit smenu raz za pol roka s tymi co maju deti(tak nikdy nemozu). Takze ta uplne chapem, ja som teraz tehotna,ale ked sa vratim do prace nechcem byt urcite zvyhodnovana na ukor bez detnych…

zuzanockamt
25. apr 2023

@diaszoky 😂🤭😂

diaszoky
25. apr 2023

@scorpionflower1 aty si kto ze ju sudis?

diaszoky
25. apr 2023

@zuzanockamt no nieje to smiesne a kolko vyuzivalo ocrky a bla bla

mircalla
25. apr 2023

@lalilla Mne nikdy nikto z bezdetnych nepomahal, ze za mna musel robit. Skor naopak som tahala ja za nich
Takze chyba bude konkretne u teba v praci, nie je to tak vsade
Vybijaj si svoju frustraciu tam

keksik83
25. apr 2023

Ja robím v štátnej správe, mám malé dieťa, veľmi často zastupujem slobodné a bezdetné. U nás sa o nedelíme na tých s deťmi či bez nich.

scorpionflower1
25. apr 2023

@diaszoky a kto je ona, ze sudi vsetkych rodicov? 😀

diaszoky
25. apr 2023

@scorpionflower1 nesudi, nestara sa preco maju deti

akje
25. apr 2023

@diaszoky ved deti si predsa vedia pomoct doma bez rodicov. 5 rocne si urobi svieckovu a dohliadne na to 2 rocne. Ved ked skolka nefunguje cez sviatky, ako to inak zariadit aby mohli aj bezdetni byt na sviatky doma.

Ma sa to riesit v praci so zamestnavatelom. Dohodnut to so zamestnancami s detmi, ci sa im vtedy da a ak ano, bezdetni mozu prazdninovat. Ale dozadovat sa prava na konovi a apelovat tu na rodicov s detmi :D je take vtipne.

diaszoky
25. apr 2023

@akje no ved zdielam rovnaky nazor ako ty. Ale vyhovarat sa na deti mi pride trochu sebecke od niektorych super matiek

zoeeoz
25. apr 2023

Manzel nech neni posero a otvori si hubu v robote a nie, ze manzelka musi dohovarat mamickam anonymne na internete a strapnovat nie len seba ale hlavne jeho..nech zacne pracovat na svojom sebavedomi a trosku sa zastane aj seba sameho..asi len drzi hubu a krok ale tak ak sa aj s nim takto bavis, tak asi je nauceny byt pod papucou a radsej sklopit usi a posluchat :D

Toto absolutne nema nic s tym ci deti mas alebo nie, vy mate problem inde a ten si ries doma

mircalla
25. apr 2023

@diaszoky Co keby si zacala tym, ze prestanes hadzat vsetkych do jedneho vreca? Mna s tym totiz neuveritelne series. Vyjadrujes sa, ako keby to robili vsetci.
Ja som v zivote nebola OCR, dovolenky mame naplanovane mesiace dopredu. Po dohode s kolegami. Maju rovnako dovolenku v lete ako ja, ja si tie 2 mesiace viem vykryt i ked nemam nikoho na strazenie. Kvoli charakteru prace u mna Silvester ci Vianoce nehrozia uz x rokov
A mrte statnych sviatkov som tahala.
Urob si poriadok v praci a prestan sa do ludi navazat. Si trapna

lalilla
25. apr 2023

@mircalla zato ze u teba to tak nebolo neznamena ze to nie je tak inde. Ja som napisala svoju skusenost a poznam takych viacej. Slusne som vyjadrila nazor a moju skusenost, a ze aj pomaham ked je treba ale s mierou, takze nvm kto je tu frustrovany, tak sa prosim ta ukludni a chod si vyventilovat ocividne tvoju frustraciu inam a ne na mne 🙂

mircalla
25. apr 2023

@lalilla Niektore to tu pisete akoby to bola bezna vec vsade, konkretne ty mozno pises za seba. Staci nezovseobecnovat

mircalla
25. apr 2023

@zoeeoz Presne

kamagma
25. apr 2023

Ja aj muz pracujeme na zmeny a mame deti. Ved predsa mame svoj "kolotoc" sluzieb cely rok . Nerozumiem ako moze robit stale ,to nemaju ziadnu pravidelnost v sluzbach? Ja mam dennu nocnu a 3dni volna a ked mi vyndu sviatky tak ich odrobim a ked nechcem tak sa musim dohodnut a s niekym vymenit.

lalilla
25. apr 2023

@mircalla precitaj si viac odpovedi je to pol na pol, vzdy vsade budu dva tabory. Tak nechapem co ta tak rozculuje, kazdy ma svoje skusenosti predsa

mircalla
25. apr 2023

@lalilla Ak mate konkretne problemy s rodicmi, rieste si to priamo v praci. Nie je ferove obvinovat teraz rodicov, ze zneuzivaju Vas bezdetnych. To je cele. My tieto konkretne pripady nevyriesime. Tym nechcem povedat, ze sa to niekde nedeje.

diaszoky
25. apr 2023

@mircalla kde hadzem vsetkych do jedneho vreca? A nerozculuj sa budes mat vrasky😂

diaszoky
25. apr 2023

@mircalla trapna si tu ty ty sa navazas

diaszoky
25. apr 2023

@lalilla hej ze akasi je nervozna😂

ckatka
25. apr 2023

Places na nesprávnom hrobe.
Deti mame dve. Muž robí okolo 270-280 hodín mesacne. Sviatky si striedajú. Dovolenka odkedy začal covid, v nedohľadne. Furt dačo. Ešte aj po pôrode musel chodiť do roboty.
Slobodní bezdetni si furt dakam behajú a on nič...lebo mladí sú mantavi a furt tam dačo poseru. A keď chceme ísť niekam.my, ochoreju decka 😂🤷‍♀️
Už sa teším keď budú mať 15 a ostanú doma sami 😂😂😂

autor
25. apr 2023

@mirinduska
Áno presne toto, každý sa bude biť do hrude, že to tak nie je, ale je. Áno je policajt, presne berú % z výplaty keď sa sťažujú alebo odmietnu službu, môžu ho kedykoľvek bezdôvodne stiahnuť a môže sa aj na uši postaviť, u nich to vôbec nie je o asertivite, tak si vyprosím aby ho niekto nazýval slabochom. Má spravený Pezinok a Akadémiu, výpoveď nedal kvôli tým rokom, ktoré obetoval škole.