icon

Na konci zmeny mi vždy chýbajú peniaze

trubka1
20. jan 2022

Dobrý večer. Viete mi prosím poradiť? Robím s peniazmi každý deň. Poriadne aj niekoľko krát si pre rátam výdavok a na konci smeny mi vždy chýba. Co robím zle? Som z toho na nervy 😢😢😢

Strana
z3
heidi4
28. aug 2022

@martincek123 tak mozno ze neblokuje vsetok tovar?? Ze blocik nakoniec neda vytlacit, ale po zakaznikovom plateni hotovostou a odchode nakup - platbu celu zrusi? 🤔 (inak fakt neviem, nepoznam tieto predavacske figle a tahy)

kockopes2206
28. aug 2022

@martincek123 nevyblokuje tovar. Preda bez dokladu, peniaze dostane. Kasa sedi, lebo predaj ktory nevyblokuje kasa neeviduje.

martinkachrustikova
29. aug 2022

@martincek123 co si vies vsetko odsledovat na kamere? Je mozne, ze "stalym zakaznikom" da tovar len tak bez blocku? Ak viditelne berie mince, ktore nakoniec v uzavierke "papierovo" nechybaju, ak vylucis predaj bez dokladu a urcite to nie je ani realna suma tringeltu, musi obchadzat system - tak sa skus zamysliet nad softwerom - napr. ako mate poriesene storno. Moze si stornovat sama? Musi mat svedka kolegynu/veducu a odovodnenie preco stornovala? Ako dobre poznas system? Vies nahliadnut na storna za dany den? Skus si prezriet kamerovy zaznam znova, a skus sa sustredit na predaj "stalym zakaznikom" a aj na cas pred tym ako zobrala mince z kasy, tukala nieco do pokladne? Vysiel jej nejaky (pokojne minusovy) blok? Ak ano, vies si vytlacit kopiu dokladu na zaklade datumu a casu podla kameroveho zaznamu? Blokujete tovar cez PLU alebo len EAN? Mate vela PLU poloziek? Neviem v akej pozicii si a ako pokrocily mate system, mozes si nahodne pozriet skladovu kartu nejakej PLU polozky, ci ti sedi stav s realom?... ako riesite odpis? Moze spominana kolegyna odpisovat polozky? Cisto spekulativny priklad: preda chlieb s dokladom, vystornuje si sama predaj chleba a vezme si zan peniaze do vrecka, no na stav sa prirata 1 chlieb, ktory vecer odpise a "papierovo" je vsetko ok a ona ma hotovost vo vrecku... ale neexistuje aby vam pri minciach za +-30€ sedela celkova inventura... riesili ste to uz s vedenim? Konfrontovali ste uz kolegynu? Mozno sa pri konfrontacii prizna aj sama 🤷‍♀️ ak je vas v kolektive viac a mate hmotnu zodpovednost aj za inventuru, tak neverim, ze jej to len tak "prejde"

danielinaa
29. aug 2022

@martincek123 ako pisala @martinkachrustikova, plus si myslim, ze caka, ci si platiaci zakaznik vezme blocek, ak si nevezme, mnohi ludia sa ponahlaju, rychlo schmatnu nakup a nečakajú, takze ona, nakoniec ten blocek nevytlaci, peniaze zostanu, tak ich zhrabne a vy mate manko ako vysite, kedze tovar vam chyba. Je to akoby ho ukradli. Ona moze aj naoko blocek vytlacit, ze stlaci kopiu predchadzajuceho bločku a na kamere vidno tlacit blocek, ale naozaj ho nevytlacila. Ak vam kamera snima dobre, odsledovala by som podrobne vsetok tovar na pase a hned za tym aj bločky, ci tovar na bločku sedi s tym na pase a mate ju.

danielinaa
29. aug 2022

Taktiez moze aj robit tak, ze zmaze z blocku len jednu položku, blocek vytlaci a peniaze za danu položku ma vo vacku. To by potom sedelo, ze len mince vybera, tolko stoji jedna polozka. Denne je to 30 eur, tyzdenne, mesacne, nechci vidiet to manko. @martincek123

Strana
z3